Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!

op 31 juli 2019 door

Juli de maand van zweten, plaken, kleven, ergens verkoeling blijven zoeken zoals zovele onder ons, maar genoeg geklaagd! Juli was ook de maand der buddyreads, alsook de planning van toekomstige buddyreads door mijn artikel "om het samen te lezen wat te promoten". Tussendoor nog een  blinddate Hebbanleesclub die trouwens nog volop aan de gang is. Toch het hoogtepunt (eerder dieptepunt) van juli was de aankoop van een boek dat ik al staan had, blijkbaar was het een heruitgave van Liane Moriarty haar boek van 2012. Zonder nadenken kocht ik het aan, ik liep gewoon in de val van mijn eigen enthousiasme, de vreugde spatte ervan af toen ik het boek vasthad en de teleurstelling was eens zo groot na de vaststelling dat exemplaar nummer 1 me boos aankeek vanuit een propvolle kast.

Teleurstelling opgeborgen, wat heb ik nu gelezen in juli?

Hars - Ane Riel:

*****De eerste buddyread van juli met Joella, en het was een schot in de roos, een zeer uniek gegeven, dit boek past zeker bij het genre psychologische thriller, direct bij mijn favorieten gezet.

De bruggenbouwer - Markus Zusak:

****Buddyread nummer twee van juli, samen met Hetty, ik las de laatste bladzijden en zuchtte…een parel maar voordat je de echte parel leest, moet je de schelp openen. Deze schelp is vooral het eerste hoofdstuk, wat een ongemakkelijk begin, alsof ik me er echt doorheen moest worstelen. Was het verwarrend of was het de schrijfwijze waar ik echt moest in komen, ik kan er niet echt mijn vinger op leggen. Volgens mij zijn er dan wel lezers die het boek dicht gooien en ook zuchten, toch geef ik al de eerste tip, geduld eens je de schelp hebt geopend, subliem! 

Birk - Jaap Robben:

***Ik las eerst zomervacht van deze auteur, Ik hou van de rauwe schrijfwijze en die vind je ook terug in Birk. Een beklemmend verhaal, Ik was wat teleurgesteld over het einde. Ik had het gevoel alsof het verhaal nog niet af was. Toch een verknipt verhaal over een verknipt eiland.

Categorie: # tien kleuren/wit

Mijn leven in de hel - Sarah Forsyth:

****Dit boek gekozen om mijn maandelijkse challenge “lees een waargebeurd verhaal” mee af te vinken. Sarah schrijft een eerlijk relaas wat ze heeft meegemaakt ( mensenhandel)en ja de titel is nog zacht uitgedrukt. Dit is geen boek voor gevoelige lezers of misschien moeten we ons hoofd niet wegdraaien en de realiteit onder ogen zien. Ik kan hier niet spreken over een prachtig verwoord boek en het is geen literair hoogstandje maar pure realiteit van een gruwelijke hel. 

Categorie: #juli challenge – lees een waargebeurd verhaal

Gruwelijk - Mirjam Hildebrand:

*****Wat een kort verhaal, zoals in haar vorige boeken zakt op geen enkel moment het verhaal als een pudding ineen en heb je moeite om het boekje weg te leggen. De spanning wordt zeker opgebouwd en terwijl je het verhaal leest begin je als lezer een soort twijfel te krijgen tegenover de personages. Knap van de auteur om dit te kunnen verwezenlijken in een verhaal van 90 bladzijden. Het is niet enkel spanning maar je krijgt ook echt een beeld van de beslissingen van de personages, gevoelens en twijfels. Ik blijf fan van deze auteur en wacht vol spanning af op het volgend schrijfwerk!

De jeugd van Little Tree - Forrest Carter:

*** En ja buddyread nummer 3 met mijn buddy Karin, ook te plaatsen in het vakje waargebeurd. Wat een leerrijk boek, geschiedenis stroomt doorheen het verhaal en toch blijf ik erbij dat ik me door sommige stukken heen moest worstelen. Op sommige momenten voelde ik me echt met mijn blote voeten in het gras staan naast Little Tree en op sommige momenten wou ik echt weglopen (langdradig).  Wel een mustread voor lezers die zich willen verdiepen in de geschiedenis van de Cherokezen.

Categorie: #juli challenge – lees een waargebeurd verhaal

Recepten voor liefde en moord - Sally Andrew:

*****Wat een subliem geschreven boek, niet elke auteur slaagt erin om een verhaal te schrijven besmeurt met een saus (dit woord past echt wel bij het verhaal) van humor. Humor en toch blijft heel het verhaal overeind, een verhaal dat ikzelf niet echt in een vakje kan steken. Een roman, feelgood maar ook het thrillergehalte passeert de menu. Een verhaal met simpele en leuke vergelijkingen "ik vind websites ingewikkeld net als een winkelcentrum met felle lichten in plaats van een aardig winkeltje op de hoek". Een vlot leesbaar boek voor een breed publiek, ééntje dat ik niet gauw zal vergeten en ik zit klaar voor het tweede boek van onze allerliefste Tannie Maria!

Categorie: #de zeven werelddelen – Afrika

De bubbel - Sanne Kanis:

***Ik kan hier nog niet te veel over vertellen, de Hebban leesclub is nog volop aan de gang. Enkel dat ik het boek drie sterren waardig vind!

Tannie Maria en de demonische monteur - Sally Andrew:

***Na recepten voor liefde en moord moest ik direct het tweede deel lezen, met heel hoge verwachtingen startte ik aan het boek. Wat heb ik weer genoten van het personage Tannie Maria en de humor die doorheen het boek sluimert. En toch zijn mijn verwachtingen niet helemaal vervult, had ik te hoge verwachtingen of werd ik gewoon aan het concept? Waar ik in het eerste boek een soort enthousiasme voelde, vond ik bepaalde stukken in het verhaal overbodig en wat langdradig. Toch blijft er een honger naar een deel drie!

Het boek van jou en mij - Fionnuala Kearney:

****De cover roept gewoon, wat een prachtig plaatje. Een heftig verhaal, de realiteit over twee mensen, water en vuur, geschreven op een broze manier. Het verhaal is geschreven met verschillende hoofdstukken het NU en TOEN en daar wrong voor mij af en toe het schoentje. Ik moest mijn aandacht er echt bijhouden en toen ik het boek dichtsloeg, ben ik toch even terug gaan lezen want het einde had ik niet zien aankomen. De auteur gooit steentjes en beetje bij beetje wordt het een rots van geheimen. Toch voor mij een boek dat zeker gaat blijven hangen en dat ik ga aanraden!

Mijn juli vraag, kopen jullie ook soms boeken zonder na te denken of zitten jullie zoals ik met dubbel exemplaren?

 



Reacties op: Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd