Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke's boekenbankje 2023, week 21 en 22

op 05 juni 2023 door

Zat ik in mijn vorige blog nog te klagen dat ik mijn leesweken achteraf moest invullen en beloofde ik mezelf beterschap op dat gebied. Helaas, daar kwam voor deze blog weer niets van terecht. De blog was aangemaakt en een boek had ik beschreven, dat wel, maar verder was het blanco.

En dus ging ik op maandagochtend maar weer aan de slag om van twee weken lezen en leven een acceptabel verslag te schrijven.

9bb14280065d0ae013bc0bc6c85cd613.png

Week 21 en 22

Eindelijk hebben we mooi weer en kunnen we heerlijk buiten zitten. Niet te warm en niet te koud (hoewel het 's morgens nog best fris kan zijn). Mijn hardloopsessies gaan goed, maar er zit geen verbetering in. Een paar jaar geleden heb ik gebruik gemaakt van een opbouwschema van Lopen met Evi. Het was even zoeken, maar ik vond de bestanden op de oude computer en ben opnieuw begonnen. Het is van Vlaandere vakantieland en het heet Start to run. Per les wordt het lopen opgebouwd, afwisselend wandelen en rennen met bijpassende muziek en aanmoedigingen van Evi. En het bevalt me prima.

Voor Amnesty boekenmarkt ben ik verzamelpunt voor boeken, en zo komen er twee keer per week heel wat dozen met boeken bij me binnen, die ik weer wegbreng naar het sorteerpunt. Ik heb ook al een paar avonden meegeholpen met het sorteren. De verleiding is groot, maar de boeken gaan echt mijn huis weer uit.

Toch kwamen er weer boeken binnen van de bibliotheek (en die gaan gelukkig na het lezen weer terug) en via de Avond van het spannende boek in Utrecht, waar ik gezellig met acht Hebbanners had afgesproken om te eten en daarna de spannende avond door te brengen. Was erg gezellig.

Ik had een multifocale zonnebril besteld en die kwam binnen. Helaas is er iets niet goed en zie ik er alles wazig mee. Ik heb een nieuwe afspraak moeten maken, en dat kan al (!) 26 juni.

Nieuwe boeken:

Iedereen liegt - Camilla Grebe
Het laatste feest - Clare MacKintosh
Picknick bij maanlicht - Margaret Kennedy
Buurtgetijden - Elisabeth Vincke

9bb14280065d0ae013bc0bc6c85cd613.png

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken?

Carrie Soto is back - Taylor Jenkins Reed

Een boek dat ik had gereserveerd bij de bibliotheek. En dan komt het boek net binnen als er niet zoveel leestijd is. Het boek bleef liggen tot het bijna retour moest. Maar eenmaal begonnen ging het lezen vlot. Heel mooi verhaal over een tennister en de relatie met haar vader, haar grote tennistalent en de strijd om altijd te willen winnen. Met plezier gelezen.

  • Een boek met een sterke vrouw in de hoofdrol
  • Roman/Boek/Bibliotheek/378 pgn/4 sterren

Het perfecte plaatje - Jane Fallon

Bij Bookchoice zat de nieuwe roman van Jane Fallon, koningin van de wraakroman. Ik heb het boek geluisterd en dat is me uitstekend bevallen. Voorgelezen door Lottie Hellingman, maakte ik kennis met drie vrouwen die alledrie met dezelfde man daten. Als ze daarachter komen en op onderzoek uitgaan, blijkt dat hij niet is wie hij zegt dat hij is. Met z'n drieën vormen ze een front tegen hem en dat is heerlijk om te lezen. De vrouwen hebben elk zo hun bagage en daar leren ze gedurende het boek mee omgaan. Ik vond het een heerlijk boek.

  • Roman/Luisterboek BC 11u15m/3,5 sterren
  • Een boek met sterke vrouwen in de hoofdrol

De stille gouvernante - Julie Klassen

Mijn eerste boek van Julie Klassen. Ze schrijft historische romans, met een christelijk tintje. Dat vind ik in deze boeken niet zo erg, want het past bij de tijd en de personages. Ik las/luisterde het boek voor Thinium en heb me er goed mee vermaakt. Het zijn wel boeken waar je lekker bij kan wegdromen (alleen moest ik wel opletten dat alles goed werd voorgelezen door Marjolein Algera en dat er geen andere storende dingen in het luisterboek zouden komen). Het zijn boeken met liefde en drama en een hoop verwikkelingen en je weet dat het goed afloopt.

  • Historische roman/384 pgn +/- 14 uur/Lees en luisterboek/3 sterren
  • Een boek dat speelt op een landgoed

40e792a615809bcb823e29fdf009cc9f.png

Zolderkind - Lola Jaye

Een boek van de bibliotheek met twee tijdlijnen en een zolder van een huis dat die twee verbindt. Het is een mooi boek met indrukwekkende verhalen en uiteindelijk toch een feelgood einde. Ik schreef er meer over in een blog op Fabulous Feelgood

  • Roman/480 pgn/Bibliotheek boek/4 sterren
  • Een boek over een historische gebeurtenis

Het vonkenpaleis - Nadia Hashimi

Dit boek sprak me gelijk aan toen het werd aangekondigd, al door de prachtige cover, maar ook door de korte samenvatting. Ik kreeg het ebook als recensieboek voor Hebban en liet me meevoeren naar een paleis in Afghanistan waar het idyllisch, dromerig en sprookjesachtig begon. Maar daarna gaat het over naar een gruwelijke moordpartij en een vlucht uit het land. Het leven gaat verder in Amerika, maar het verleden is niet afgesloten en zo gaat de reis terug naar het Afghanistan van nu. Prachtige roman met geschiedenis van een land waarover we maar weinig weten.

  • Roman/432 pgn/Ebook/Recensie exemplaar/4 sterren
  • Een boek uit het Midden Oosten

Je moest eens weten - Gilian King

Een luisterboek uit de Bookchoice selectie die ik heb geluisterd. Een mooie roman over verlies en het jezelf terugvinden. Indrukwekkend verhaal

  • Roman/304 pgn - 8u45m, Lotte Horlings/Luisterboek/3,5 sterren
  • Een boek dat je aan het denken zet

Eindelijk mezelf - Matt Cain

Een naluisteropdracht voor Thinium. Ik schreef al een blog op de Luisterboekhoek, maar zag dat het boek pas 13 juni uit gaat komen. Was dus een beetje voorbarig met informatie. 
Eindelijk mezelf is een 'regenboogboek'. Hoofdpersoon Ted is al jaren getrouwd met Giles, maar wordt door hem in de steek gelaten. Dat is voor Ted het begin van een nieuw leven, want Giles remde hem af. Ted liet dat gebeuren, maar kiest nu voor zichzelf. De manier waarop is bijzonder en dat was ik nog niet eerder tegengekomen in een boek. Een zeer kleurrijk en verrassend verhaal.

  • Roman/384 pgn +/-11 uur, Ronald Top/Lees en luisterboek/
  • Boek met een getekende cover

Het perfecte zusje - Anna van de Breemer

Dit boek trok mijn aandacht door een interview op Hebban. Ik reserveerde het bij de bibliotheek en moest het snel lezen omdat het alweer was gereserveerd door een volgende lezer. Natuurlijk bleef het weer liggen, maar eenmaal aan het lezen was het geen probleem. De laatste tijd lees ik meer thrillers en er zijn er bij die niet lekker lezen door de schrijfwijze, soms kan je de vinger er niet opleggen waarom het niet wil. Maar deze pakte gelijk, een goede balans tussen omschrijvingen, plot en dialoog. Ik vloog er doorheen, het was net spannend genoeg, de ontknoping heeft wel een paar toevalligheden nodig om af te kunnen sluiten, maar ik vond het een fijn boek.

  • Thriller/279pgn/Bibliotheekboek/3,5 sterren
  • Een boek dat speelt in een Nederlandse stad

Van je famlie moet je het hebben - Anna Thomas

Ook een boek van de bibliotheek. Een eerste deel van een nieuwe feelgoodserie. Anna Thomas heeft een fijne schrijfstijl, niet te simpel en haar personages zijn meestal niet meer zo jong, maar hebben meer dan genoeg problemen met relaties, of juist niet. In dit boek draait het om drie zussen met een moeder in een Bloemendaalse villa. De problemen stapelen zich lekker op gedurende het boek en uiteindelijk zijn ze allemaal weer thuis bij moeders, klaar om verder te gaan in een tweede deel.
Grappig en realistisch.

  • Roman/286 pgn/Bibliotheekboek/3 sterren
  • Een boek dat speelt in een Nederlandse stad

7c121a475e6405f9af6fa5da4b0e2f67.png

Mijn uitleeszondag van vorige week liep in de soep, gister las ik op zondag drie boeken uit.... Iets zegt me dat mijn leesplanning niet helemaal synchroon loopt. Maar als excuus roep ik dat ik ook nog een leesclub had lopen en dat ik veel dingen moest doen op de computer, waardoor er tijd voor andere dingen (boeken uitlezen) bij inschoot. De leesclub is afgerond, ik ben bij met blogs en (bijna) bij met recensieboeken.

Vandaag een extra work-out, want er wordt hout bezorgd. Deze week nog Amnesty boeken aannemen, wegbrengen en sorteren en wie weet heb ik dan weer een wat rustiger weekje om bij te komen (-_-). Ik zal het laten weten als het zover is.

Fijne (lees)dagen allemaal, geniet van de zon en alles om je heen.

Tot over twee weken (of misschien drie, want ik ga er ook nog even tussenuit).



Reacties op: Marieke's boekenbankje 2023, week 21 en 22

Meer informatie

Gerelateerd