Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

7x Fantastische werelden #2

op 07 juni 2021 door

In deze editie van 7x, een tweede terugblik op zeven artikelen van de Scifi&Fantasy club over de Fantastische werelden die schrijvers gecreëerd hebben. Artikelen die verschenen in onze reeks Magic Monday.  Tijd voor een terugblik vol lees inspiratie over verre, magische en verborgen werelden. Veel leesplezier.

Het Rad des Tijds deel 1  en 2

Robert Jordan staat bekend om de ontzettend uitgebreide wereld die hij bedacht heeft. De meest uiteenlopende personages van de meest bijzondere stammen bevolken zijn boeken. Met elk deel lijkt het aantal volken te groeien. Toch begint het verhaal klein, in het vredige boerendorpje Emondsveld in Tweewater, waar op de belangrijkste feestdag van het jaar meer vreemden zijn dan ooit. Als het dorp niet lang daarna aangevallen wordt door monsterlijke wezens blijkt dat er een paar bijzondere jongeren wonen… en dat de Duistere naar een van hen op zoek is.

De wereld van Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss werd bekend met De naam van de wind en het vervolg daarop: De angst van de wijze. Hierin maken we kennis met herbergier Kvothe, die een wel heel interessant leven heeft gehad. Hij vertelt zijn levensverhaal en hierin speelt de Universiteit voor magiërs een belangrijke rol. Het is nog even wachten op het laatste deel in deze fantastische trilogie. Wel is er een tussendeel uitgebracht: De muziek van de stilte. Om het wachten wat te verzachten vandaag een kijkje in de wereld van Kvothe. Deze Magic Monday verscheen in februari 2018. Helaas wachten we nog steeds op het derde deel. 

De wereld van R.A Salvatore

In deze editie van Magic Monday bezoeken we de door R.A. (Robert Anthony) Salvatore uitgewerkte wereld waarin Drizzt do'Urden en zijn vrienden leven. Een wereld waarin verschillende soorten naast elkaar moeten leven, in vrede maar vaak ook in oorlog. De Forgotten Realms, de wereld van Dungeons & Dragons, de wereld van Drizzt.

Prythian de wereld van Sarah J. Maas

In dit artikel nemen we je mee naar Prythian, de wereld die Sarah J. Maas  heeft gecreeërd voor haar boeken in de Hof van Doorns en Rozen serie. In de serie volgen we Feyre Archeon die, terwijl ze jaagt om eten voor haar familie op tafel te kunnen zetten, een wolf doodt. Deze wolf blijkt een van de High Fae te zijn en als compensatie voor het doden van deze fae moet Feyre mee naar Prythian, het rijk van de fae. Hier ontdekt Feyre dat de fae niet allemaal zo zijn als de verhalen haar hebben geleerd. Ze vindt er vrienden en vijanden. Maar niets is wat het lijkt in Prythian en Feyre moet keuzes maken die allesbepalend zijn voor haar toekomst.

De wereld van de Witcher

De Poolse schrijver Andrzej Sapkowski werd in 1986 in eigen land bekend toen zijn korte verhaal over de witcher (de hekser) in een fantasymagazine gepubliceerd werd. Vele verhalen over de witcher volgden. Waar de boeken in Polen al vanaf 1994 gepubliceerd werden, moesten we in Nederland nog tot 2014 wachten tot de vertaling van deze fascinerende serie eindelijk verscheen.

De wereld van Kim ten Tusscher

Kim ten Tusscher creerde een omvangrijke wereld waarin het onderscheid tussen goed en kwaad niet al- tijd even makkelijk te maken is.  
Ze begon haar epos in de Lilith trilogie en vervolgde haar reis in de prequel Jager & Prooi. In de reeks de Vertellingen van de Ondergang, diept ze de wereld verder uit. 

De wereld van Alagaësia

In deze Magic Monday verkennen we de wereld van Alagaësia die Christopher Paolini voor ons gecreëerd heeft. Hij was nog maar 15 toen hij begon te schrijven aan Eragon, het eerste boek van de Erfgoed reeks. De reeks was in eerste instantie gepland als een trilogie, maar er was zoveel materiaal dat na Oudste en Brisingr het vierde deel Erfenis verscheen. In De drietand, de heks en de draak, een boek met kortere verhalen uit de wereld van Alagaësia, leren we hoe het na Erfenis verder gaat met Eragon.

In het eerste deel van dit artikel noemden jullie de werelden van de Spiegelpassante, Dizary, Summoner, Dragan Duma, Koli en de wereld van Feist en Beaulieu als mogelijke onderwerpen voor een nieuwe reeks van Magic Monday's. 
Welke wereld past nog meer in dit rijtje?Reacties op: 7x Fantastische werelden #2

Meer informatie

Over

Raymond E. Feist

Raymond E. Feist

De Amerikaan Raymond E. Feist (1945) studeerde communicatiewetenschappen aan de ...

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss

Patrick Rothfuss studeerde Engels en Filosofie aan de universiteit van Wisconsin...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Christopher Paolini

Christopher Paolini

Christopher Paolini schrijft al vanaf zijn vijftiende epische fantasy boeken en ...

Gesponsorde boeken