Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

SFF las eens wat anders (april)

op 01 mei 2020 door

Afgelopen maand was het april en natuurlijk deden wij ook mee met Lees eens iets anders in april. Deze maand blikken we dus terug op de boeken die we gelezen hebben buiten ons favoriete SFF genre!

Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens *****

Genre: Literatuur & Romans

Kya Clark leeft in het moeras van Barkley Cove. Ze leeft afgesloten van de bewoonde wereld en onderhoudt zichzelf door vis en groenten te ruilen voor andere middelen. Wanneer ze twee jongemannen uit de stad ontmoet ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Maar dan wordt een van hen dood gevonden en Kya wordt gezien als verdachte...

Marjolein las in april Daar waar de rivierkreeften zingen, een boek dat voor haar buiten haar gebruikelijk genres viel. Dit uitstapje is haar goed bevallen:

Het boek zit vol met mooie zinnen en schetst een goed beeld van de tijd, plaats en vooroordelen van mensen. De titel "Daar waar de rivierkreeften zingen" is daar een goed voorbeeld van.

De hele recensie van Marjolein lees je hier.

De balletschoenen van Aya - Catherine Bruton ****

Genre: Kind & Jeugd

Aya en haar moeder en broertje zijn gevlucht uit Syrië. Nu proberen ze asiel te krijgen in Engeland. Aya hoort vanuit het buurthuis muziek en neemt een kijkje, boven wordt een balletles gegeven. Als de juf Aya buiten ziet dansen, vraagt ze haar aan de les mee te doen. Aya heeft talent en doet mee aan de auditie voor een balletschool. Zal ze de auditie halen? En mogen zij en haar moeder en broertje in Engeland blijven?

Merel las in april De balletschoenen van Aya, een jeugdboek. Doordat het niet zomaar een balletboek is, maar het ook gaat over vluchteling zijn, is het een bijzonder en interessant boek, ook zeker aan te raden voor volwassenen!

Het is een verhaal met een positief einde, wat passend is bij een jeugdboek. Toch is dat einde niet zonder slag of stoot bereikt en blijven er problemen die nog niet opgelost zijn. De balletschoenen van Aya is daardoor een realistisch boek. Een die je nog een tijd zal bijblijven.

De hele recensie staat hier.

De meisjes - Emma Cline ****

Genre: Literatuur en Romans

De veertienjarige Evie is verveeld, zwaarmoedig, rusteloos. Ze staat tussen haar twee pasgescheiden ouders in, maar vindt steun bij Suzanne, die ouder is dan zij en heel intrigerend is. Door deze vriendschap komt ze al snel terecht in een commune. Ze komt in een wereld terecht vol misdaad en geweld.  

Yvette las deze maand De meisjes

Het was fascinerend en triest tegelijkertijd. Geen hoogtepunt qua zinsbeschrijvingen of geweldig verhaal, maar een insiderskijkje in het leven van een jong beïnvloedbaar meisje. Ik had haar graag willen behoeden voor de vieze oude mannen.

Haar artikel over dit boek lees je hier.

De sterrengever - Jojo Moyes ****

Genre: Literatuur & Romans

De bibliotheek zoekt vrouwen om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken. Alice, die dit als een kans ziet om uit het benauwende huis van haar man en schoonvader te ontsnappen, meldt zich aan. Vijf vrouwen vormen al snel een hechte groep. Hun prille vriendschap wordt echter op de proef gesteld als het dorp zich tegen hen keert.

Vanessa las in april De Sterrengever van Jojo Moyes. Hoewel dit verhaal een feelgood roman is, een categorie die Vanessa vaak te zoetsappig vind, beviel dit prachtig stukje geschiedenis haar zeer.

Het waargebeurde aspect, een verhaal over sterke vrouwen en een liefde voor boeken maakten het een fijn boek om te lezen.

Haar hele recensie lees je hier.

Ons kasteel aan zee - Lucy Strange ****

Genre: Kind & Jeugd

Petra woont, als dochter van een vuurtorenwachter, in een vuurtoren. Haar wereld bestaat uit avonturen en verhalen over zeemonsters. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en dit wordt ook steeds meer merkbaar in de vuurtoren.

Net voor april las Vanessa Ons Kasteel aan zee, een jeugd boek die ook het vermelden waard is. Lucy Strange heeft de gave om prachtige kinder-jeugd boeken te schrijven die de zware onderwerpen niet uit de weg gaat:

Het lukt de schrijfster wederom om de moeilijke thema’s zoals oorlog, verraad rouw, verdriet, en verlies op een prachtige manier te verwerken in het verhaal, zonder dat het een zwaar en neerslachtig boek wordt.

De hele recensie lees je hier.

Onze uitstapjes naar andere genres zijn ons dus goed bevallen! Welk uitstapje maakten jullie in april?



Reacties op: SFF las eens wat anders (april)

Meer informatie

Gerelateerd