Blogtour Liefde in Milaan van Saskia M.N. Oudshoorn

op 14 oktober 2021 door

Het is onze Hollandse maand en als er dan een blogtour voorbijkomt van een Nederlandse auteur steken we natuurlijk onze vinger op. Het leuke van dit boek is dat het ooit is begonnen als een kort verhaal dat Saskia M.N. Oudshoorn speciaal voor Fabulous Feelgood schreef.  Het verhaal werd zeer positief ontvangen en vroeg om een vervolg. Saskia besloot om het verhaal uit te breiden tot de novelle Toeval bestaat niet die ze in eerste instantie in eigen beheer uitgaf. Haar schrijftalent was uitgeverij Z&K niet ontgaan en het boek werd door hen opnieuw als 'e-book only' uitgegeven als eerste deel in de 'Liefde in Milaan'-serie, die al snel gevolgd werd door het tweede en derde deel. Voor iedereen die liever een papieren boek leest, is er goed nieuws. Vanaf vandaag is het boek waarin de drie delen gebundeld zijn in de winkel verkrijgbaar.

- door Helma -

Over Liefde in Milaan

Als Anneloes’ relatie stukloopt en ze berooid achterblijft, gaat ze in een snackbar werken. Daar ontmoet ze Gianluca. Deze knappe Italiaan is te mooi om waar te zijn. Tijdens hun dates voelt ze zich heel bijzonder, maar is ze niet te gewoontjes voor hem? Dat gevoel blijft als ze meegaat naar Italië en zijn PA ontmoet, die duidelijk geen trek heeft in concurrentie. Saskia M.N. Oudshoorn beschrijft in 'Liefde in Milaan' niet alleen hartzeer en onzekerheid, maar ook zon, culinaire hoogstandjes en ware liefde.

Wat vond ik ervan

In de bundel zijn de eerder als e-book uitgegeven delen Toeval bestaat nietLoes, Luca & Liz en Casa dell'Amore opgenomen. Ik heb ze eerder als e-book gelezen en ervan genoten. De bundel is op kleine punten aangepast. Zo hebben bijvoorbeeld Corona en de gevolgen van het virus zijn intrede in het verhaal gedaan. Maar het verhaal zelf is overeind gebleven. In een tot de verbeelding sprekende schrijfstijl neemt Oudshoorn je mee in het leven van ik-persoon Anneloes. Door haar ex Emil in de steek gelaten voor een jongere vrouw en opgezadeld met een schuld waar ze zo snel mogelijk van af wil, neemt ze een bijbaantje in een snackbar. Haar hechte vriendinnengroep vindt het tijd dat Anneloes weer gaat daten en regelt een blind date. Om van het gezeur af te zijn gaat ze daar met frisse tegenzin naar toe, niet wetende dat deze date haar leven voor altijd zal veranderen als ze daar Gianluca tegenover zich vindt.

Gianluca is met recht een droomman: hij is charmant, aardig, grappig en heeft het financieel allemaal goed voor elkaar. gaat. Niet zo gek dus dat Anneloes voor hem valt, maar ze blijft zich afvragen waar ze deze geweldige man aan heeft verdiend. Als lezer begrijp je wel waarom ze zo onzeker is. De relatiebreuk met haar ex, want een ongelooflijke hork zeg, heeft haar zelfvertrouwen en zelfbeeld een behoorlijke knauw gegeven.

De humorvolle schrijfstijl van Oudshoorn, die zich kenmerkt door toegankelijk en gemakkelijk lezend taalgebruik en fijne sfeertekening zorgt voor gegarandeerd ontspannen leesplezier. Toch gaat ze ook serieuzere thema's niet uit de weg. Gianluca is weduwnaar en het verdriet om vroege verlies van zijn vrouw Liz zal altijd een deel van zijn leven blijven uitmaken. Dat komt nog eens extra naar voren als ze besluiten om het landhuis dat Gianluca indertijd samen met Liz in de buurt van Milaan heeft gekocht, te verbouwen tot een luxueuze B&B. Ondanks al het twijfelen van Anneloes durven ze deze ultieme relatietest aan te gaan: klussen! 

Wat Gianluca ook niet weet is dat een huis verbouwen helemaal niet voorkomt op Loes’ bucketlist, ondanks dat ze hem dat eerder heeft wijsgemaakt. Sterker nog, die hele bucketlist bestaat niet eens. Die heeft ze verzonnen om zich interessanter voor te doen dan ze is. Dit tekent direct haar eeuwige onzekerheid en twijfel. Want ondanks dat Gianluca haar keer op keer van het tegendeel probeert te overtuigen, blijft haar angst dat zij te gewoontjes voor hem is overheersen. De stokende PA Charlotte en de komst van Gianluca's jeugdliefde, de bloedmooie Gina, zorgen ervoor dat twijfelkont Anneloes direct weer allerlei beren op de weg ziet.

Oudshoorn heeft met Anneloes een leuk personage gecreëerd waarin veel lezers zich zullen herkennen, met (vrouwen)vriendschappen door dik en dun, onzekerheid over je lichaam, onzekerheid in de liefde en ouders die het misschien niet altijd eens zijn met jouw keuzes. Heeft niet iedereen wel iets van de onzekere Anneloes in zich? Het maakt haar vooral menselijk. Die menselijkheid zie je terug in haar wens om de B&B ook voor andere doeleinden te gebruiken dan louter als luxueus vakantieverblijf. Het is mooi om te lezen dat ze hiermee tegelijkertijd eer bewijst aan de droom van Liz, die dit zelf helaas niet meer heeft kunnen waarmaken. Gianluca is misschien een beetje te mooi om waar te zijn, maar hij vervult met verve de rol van de prins op het witte paard, die het sprookje van Anneloes compleet maakt

Want natuurlijk eindigt het verhaal in een happy end, en wat voor een! De echte feelgoodliefhebber zal smullen van de romantiek die er van het originele sluitstuk afspat. Meer feelgood kan het niet worden! 4****Reacties op: Blogtour Liefde in Milaan van Saskia M.N. Oudshoorn

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...

Gesponsorde boeken