Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Groepsread: Het Einde - Elle Kennedy

op 21 augustus 2019 door

Na De deal en De fout is het eindelijk tijd voor het derde deel in de Off-Campus reeks van Elle Kennedy. Dat Marleen en Janneke al fan waren van deze reeks konden jullie al lezen in de buddy's van De deal en De fout die al verschenen. Door hun enthousiasme besloot Lore ook maar eens te beginnen aan deze reeks en ook zij was meteen grote fan. Dit derde deel werd dus een groepsread, want Lore wou absoluut aansluiten. 

~ Door Lore 

Over Het Einde

Allie Hayes gaat bijna afstuderen, maar heeft nog geen idee wat ze daarna wil gaan doen. En ze heeft het ook nog eens net uitgemaakt met haar vriend. Een rebound met Dean, de one night stand-koning van het populaire ijshockeyteam, kan ze niet weerstaan. Het is erg leuk, maar toch weet ze één ding zeker: een herhaling van haar wilde nacht met Dean lijkt haar niet handig.
Dean Di Laurentis krijgt altijd alles wat hij wil. Hij is nog geen meisje tegengekomen die zijn charmes kan weerstaan. Totdat hij Allie ontmoet. Hij heeft een geweldige nacht met de gevatte blondine, maar de volgende dag zegt ze dat ze alleen vrienden met hem wil zijn. Dat laat Dean niet zomaar gebeuren en hij zet de achtervolging in.

Wat wij vinden van Het einde

Over de cover zijn we het unaniem eens. Hij is heel erg leuk. Zo zegt Marleen: 'Ik vind de cover echt perfect passen bij de andere boeken in deze serie. Hij straalt echt NA uit en dat is fijn, zo weet je wel een beetje wat je kunt verwachten!'

JannekeDe cover vind ik heel erg tof! De kleur, de sfeer die het uitstraalt, heel erg mooi. De mooiste van de serie vind ik.

In Het einde maken we kennis met Allie en Dean. Twee totaal verschillende personages dan in de vorige boeken. Vooral Dean heeft een eigen karakter. Janneke zegt daarover: 'Hij is wat losbandig en dan vooral op het gebied van seks en vrouwen. Ook Allie wil actrice worden en komt net uit een vaste relatie. Ook bij haar is al snel duidelijk dat het een pittige meid is en zich enorm aangetrokken voelt tot Dean.'

Lore: Het wordt meteen duidelijk dat we met Allie en Dean twee totaal verschillende karakters hebben. Ze zijn allebei heel sterk, en dat uit zich meteen in hoe ze met elkaar omgaan. 

Het andere karakter van de personages zorgt voor een gemengd gevoel. Zo zegt Lore: 'Dean en Allie zijn geweldig leuke personages. Er schuilt meer achter Dean dan er op het eerste ogenblik verteld wordt. Hierdoor krijgt hij voor mij toch meer diepgang mee en is het niet enkel de playboy.' Janneke daarentegen vond hem oppervlakkig blijven doorheen het verhaal. 

De steamy scènes kunnen natuurlijk ook in dit boek niet ontbreken. Al vond Janneke ze een beetje too much. Marleen en Lore vond het niet storen.

Marleen: 'Hoewel dit boek wel een stuk meer seks bevat dan de twee voorgaande delen past het helemaal bij de sfeer en de personages. Dean is echt een personage dat niet zonder seks kan en geloof me, daar staat het boek vol mee.'

Zodra het verhaal wat vorderde naar het einde toe was Janneke blij want er was meer aanwezig dan enkel de seks. Zo werd haar aandacht toch gegrepen. Janneke: 'De pittige dialogen en hilarische situaties maakten me regelmatig aan het lachen.'

Conclusie

JannekeIk dacht toch echt dat dit het laatste deel van de serie was, want hallo het heet tenslotte Het einde, maar dat blijkt dus niet waar te zijn! Ik vroeg het me al af want het eindigt toch met een behoorlijke cliffhanger. Ondanks dat dit deel me een beetje tegenviel, kijk ik toch uit naar het volgende deel, want het blijft een heerlijke serie en het is erg leuk om personages uit andere delen weer terug te zien. Het einde was voor mij dus niet helemaal het einde (oh slechte grap!), maar ik blijf deze serie zeker volgen!

MarleenJe weet dat je een heel fijn boek hebt gelezen als je baalt dat het uit is. Stiekem wilde ik een paar tranen laten toen ik de laatste pagina dichtsloeg, maar gelukkig hoeven we niet al te lang meer te wachten (oké, oké, december) op het vierde deel, Het doel. Mocht je nog niet zijn begonnen met de boeken van Elle Kennedy, begin dan vandaag nog met De deal. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Lore: Ik vond het einde echt een geweldig boek! Ik kan niet anders dan laaiend enthousiast zijn over alle boeken van Elle Kennedy. Ik was heel blij dat de personages uit de voorgaande boeken af en toe ook nog eens langskwamen. Zo blijf je op de achtergrond toch op de hoogte van hoe het met hen gaat. 

Onze recensies lees je hier.

Onze meningen zijn verdeeld. Toch kijken we alle drie uit naar het vierde deel in deze reeks.  Kijk jij ook uit naar het vierde deel, of ben je nog niet begonnen aan deze reeks? 



Reacties op: Groepsread: Het Einde - Elle Kennedy

Meer informatie

Gerelateerd