Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Amarins

op 10 december 2023 door

Ik heb het idee dat de tijd steeds sneller gaat zo richting het einde van het jaar. Vandaag ben ik al weer aan de beurt om jullie een leuke leestip te geven. Iedereen is vast lekker kerstboeken en -novelles aan het lezen. Hoewel ik heel erg hou van kerstboeken lees ik ook graag wat anders tussendoor. Daarom ook geen tip voor een kerstboek, wat sommigen misschien verwachten, maar een tip voor een zomers boek. Een boek om heerlijk even bij weg te zwijmelen in deze donkere dagen.

- door Amarins -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.png

Zoals beloofd dus een zomerse tip tussen alle winterse- en kerstboeken door. Ik kies deze weeek voor:

Onbekommerd van Martine Hoogschagen

Waar gaat het over?

Annelies kijkt al weken uit naar haar vakantie in een vissersdorp aan de Atlantische kust in Frankrijk. Bij aankomst blijkt dat ze niet kan logeren in het vakantiehuis van haar vriendin Lynda. Ze moet genoegen nemen met een kamer in het huisje van Briz, de zwager van Lynda. Na nare aanvaringen met mannen op haar werk is Annelies er niet erg van gediend, maar er is ook even geen andere oplossing.

Briz op zijn beurt ziet het ook niet zitten met een vrouw in huis. Hij is de laatste maanden niet zichzelf en zit helemaal niet te wachten op iemand die bij hem in huis komt wonen.

Wat vond ik er van?

Onbekommerd is na Nonchalant het tweede deel in de 'Zorgeloos'-serie en wanneer je begint met lezen herken je meteen Martine's fijne schrijfstijl weer. Pure feelgood, met een heerlijke vleugje romantiek. De hoofdpersonages in dit boek draaien maar om elkaar heen zonder dat ze dat in eerste instantie zelf door hebben. Ook heb ik genoten van de grappige en hilarische momenten die Martine heeft toegevoegd aan het verhaal van Briz en Annelies. 

Het boek ademt een en al Frankrijk. Je kan merken dat Martine het verhaal heeft geschreven op basis van haar eigen ervaringen in Frankrijk. Hierdoor voelt het ook zo realistisch en waan je je heerlijk aan de Franse kust.

De personages zijn prachtig uitgewerkt. Briz leer je eerst als een norse man kennen die niet lekker in zijn vel zit. Maar op het moment dat hij Annelies ziet voel je dat hij anders gaat worden. Hij is onder de indruk van haar en zij weet zijn leven weer kleur te geven. Annelies voelt zich ook niet fantastisch op het moment dat ze elkaar ontmoeten. Door de afgelopen moeilijke maanden moet ze echt bijkomen. En dit lukt haar al heel snel door de fijne mensen, de omgeving en de rust. Wat heb ik van deze beide personages genoten. Ook de personages uit het eerste deel komen ruimschoots weer voorbij. We leren ze hier en daar nog iets beter kennen. Erg waardevol dat ze in dit deel weer aanwezig waren.

Het boek is grappig, hier en daar vond ik het hilarisch maar het heeft ook een hele serieuze ondertoon. Het is een verhaal over jezelf terug vinden, over het maken van keuzes maar ook een verhaal over de cultuurverschillen tussen het Franse- en het Nederlandse leven. 

Onbekommerd is een dikke aanrader! Het is van de eerste tot de laatste bladzijde genieten van een verhaal vol mooie details, vol met de mooie Franse omgeving en vooral vol van hele mooie mensen die ik in mijn hart gesloten heb. 
Als mijn tip je wel wat lijkt zou ik je adviseren, hoewel het deel zelfstandig te lezen is, toch eerst Nonchalant te gaan lezen, omdat je in daarin kennismaakt met personages die ook nu weer terugkomen en daardoor leest dit tweede deel fijner.
Heb ik jou enthousiast gemaakt om de boeken van Martine te gaan lezen?


Reacties op: Leestip van Amarins

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Martine Hoogschagen

Martine Hoogschagen

Mijn man Hemko Bruinsel en ik wonen en werken (B&B en vakantiewoningen https://...