Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze keuze van de maand augustus en september

op 04 oktober 2023 door

Alle zomervakanties zitten er weer op en wat hebben we nog een heerlijke nazomer gehad! Nu gaan we we weer met nieuwe energie van start. Omdat we allemaal zo'n beetje om de beurt op vakantie gingen, is onze keuze van augustus helemaal in de knel gekomen. Maar niet getreurd. We hebben er een combinatieartikel van gemaakt. Daarom tippen we jullie dus nu twee favorieten: een van augustus en een van september.

3a8088d7e1521fc620e5c43336344f8c.png

Helma

Deze twee maanden heb ik weer heel wat leuke en spannende boeken gelezen, maar toch was de keuze niet al te moeilijk. Mijn favoriet van augustus is De vrouwen van Fenley Hall van Jennifer Ryan. Ik had het boek al getipt in de leestip van de week maar toen had ik het boek nog niet gelezen. Ik kan nu zeggen dat helemaal terecht was dat ik het boek even in de schijnwerpers had gezet. Wat een leuke roman over vier totaal verschillende vrouwen die tijdens de Tweede Oorlog mee gaan doen aan een kookwedstrijd van de BBC. De winnaar zal als presentatrice aan de slag gaan om de Britse huisvrouwen van allerlei gezonde en lekkere recepten te voorzien waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van het eten dat op rantsoen verkrijgbaar is. Het leuke is dat in het boek de recepten zijn opgenomen die de dames voor de kookwedstrijd gebruiken. Ook als je eten niet op rantsoen is, klinken ze heerlijk. Met uitzondering dan van de walvis steak, maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Binnenkort kunnen jullie mijn review lezen.

De keuze van september was ook niet moeilijk. Ik coördineer de leesclub van Schaduwdochter van Rachel van Charante. Een prachtige historische roman in twee tijdlijnen, waar vooral de verhaallijn in het verleden tot de verbeelding spreekt en je de hoofdpersoon Guusje in je hart sluit en waar de rol van de zogenaamde betere klasse allesbehalve edel te noemen is. Het is het eerste veelbelovende deel in de 'Acht kastelen'-serie. Ik kijk uit naar de volgende delen!

12ecf317f957bd26eb822022ef0b93c4.png

Amarins

Augustus was de maand waarin we vakantie hadden. Meestal lees ik in mijn vakantie veel minder dan anders, omdat we dan andere dingen ondernemen. Maar door een verregende vakantie kwamen er toch lekker veel boeken op mijn gelezen lijstje. Het was een maand van veel mooie boeken. Helaas zat er ook één boek tussen dat me wat tegenviel. Ik vind het moeilijk om deze maand een topper te kiezen, want er waren meerdere boeken die van mij vijf sterren kregen. De motormeiden van Jenni L. Walsh, Bonuspunt van Ryanne Veldkamp en De verloren dromen van Valeria van Aline van Wijnen waren deze toppers. Na lang nadenken kies ik deze maand toch voor De verloren dromen van Valeria. Een verhaal dat me lang bij zal blijven, wat een prachtig en indrukwekkend verhaal heeft Aline geschreven. Echt een dikke aanrader!

September was voor mij een heel andere maand. Een maand met zorgen en verdriet, maar ook dat hoort soms bij het leven! Het was een maand waar ik ondanks dat ik het gevoel had veel minder gelezen te hebben toch best nog een heel aantal las. Er waren een heel aantal vier sterren boeken waar ik echt van genoten heb maar er was maar één vijf sterren boek en dat was Foodtruck on fire van Saskia Oudshoorn. Een boek dat me heeft weten te raken met geweldige personages en een duidelijke boodschap. Een dikke aanrader!

6f3aecd1c65224fc9b93182826131a38.png

Mandy

Augustus was een goede leesmaand, ik las in totaal vijf boeken. Het eerste boek las ik op 1 augustus uit, want daar was ik in juli al in begonnen. En dat was gelijk een dikke aanrader, ik gaf het boek 5 sterren. Het gaat om Duet met jou van Dani Atkins. Ik werd echt geïntrigeerd door de samenvatting en het boek maakte mijn verwachtingen waar. Het is een heel mooi verhaal over twee vrouwen wiens leven ooit met elkaar verbonden was, maar met ruzie uit elkaar zijn gegaan. Hun levens worden opnieuw met elkaar verweven op de avond dat hun beide echtgenoten op de IC worden opgenomen en vechten voor hun leven. Het andere boek dat deze maand echt het noemen waard was is een boek van een heel andere slag. Het zal nooit meer kaviaar zijn van Marja West. Het boek gaat over Sofia die bij een bank werkt als kluisjesbewaarder. Wanneer een van de kluiseigenaren bewusteloos raakt, neemt ze per ongeluk een stapeltje papieren mee die niet voor haar ogen bedoeld zijn, maar aan de maffia toebehoort. Maar ze wordt ontslagen en weet niet wat ze met die papieren moet. Wanneer ze in de krant een vacature ziet om als kokkin bij een maffia-familie aan de slag te gaan, besluit ze te solliciteren en ze wordt aangenomen. Met haar kookkunsten weet ze het vertrouwen van de maffia te winnen en komt ze beetje bij beetje achter hun geheimen. Het was een gevarieerde en interessante leesmaand. 

In september had ik vakantie en las ik drie non-fictie boeken en maar één feelgood, dus mijn keuze voor september is heel makkelijk. Ik las Niet zonder mij van Wendy Brokers. Het is deel 3 van een serie, maar in principe los te lezen en ik was echt gek op dit verhaal en gaf het vijf sterren! 

184448635b4758df391799d8e177cb56.png

Marieke

In augustus heb ik veel gelezen en uit verschillende genres. Een paar boeken vielen tegen, terwijl andere me meevielen. Zo was het tweede deel Lichtpunt van Corina Bomann's Waldfriede serie, een stuk beter dan het eerste deel, maar vond ik het tweede deel van Eva Wagendorfer's De radiozussen: De melodie van een nieuwe tijd minder mooi dan het eerste boek.
Mijn keuze van deze maand is een luisterboek van Rian Sevenhuijsen. Ze heeft een vierdelige 'Rebelle'-serie geschreven over vier vriendinnen die werken bij een uitgeverij, tot een reorganisatie veranderingen brengt. Vind me is het tweede deel, waarin Jolijn naar Antwerpen vertrekt om als illustratrice te gaan werken. Helaas is de auteur in kwestie niet bepaald toeschietelijk. Gedurende het boek blijkt waarom en dan lees je ook waar Jolijn al jaren naar op zoek is. Het is een goed geschreven boek met een mooi verhaal, diepgang, goed uitgewerkte thema's en realistisch dialogen. Wat zo knap is aan deze serie, dat de delen los van elkaar te lezen zijn en synchroon lopen in de tijd. En alles klopt. Wat mij betreft is deze Rebelle serie echt een aanrader. De boeken zijn voorgelezen door Donna Vrijhof.

September bracht - naast een weekje Griekeland - ook weer een hoop mooie boeken. Zo las ik voor een Hebban recensie Het verlangen van Lucy Hart van Meg Shaffer en ook het derde deel van Het nieuwe land-serie van Sarah Lark. Beide heerlijke romans om te lezen. Maar ik kies hier het meest positieve boek dat ik luisterde: Als je wint van Gaby Rasters. Het boek heeft zoveel in zich, het gaat over rouw en verraad, maar vooral over liefde, vriendschap, vertrouwen en familie. Het is een heel lief verhaal en toch niet te zoet of voorspelbaar, maar juist realistisch. Het boek is voorgelezen door Irene Moors.

b1c738d758435417144572b080a5e88a.png

Renate

De maand augustus zat ik in een thriller periode, herfst komt eraan dus denk dat ik daardoor meer thrillers oppak. Mijn keuze voor de maand augustus is Het boekwinkeltje in de vuurtoren van Sharon Gosling, een boek wat ik met veel plezier las en wat je ook echt een goed gevoel geeft, de fijne schrijfstijl van de schrijfster maakt het een genot om te lezen.

September heb ik meer feelgood gelezen waaronder een hele leuke van eigen bodem: Briefpost van Chantal Claassen. Daarna las ik twee boeken van Jill Mansell, De zomer van je leven en Het zonnetje in huis die allebei weer leuk waren. Maar Jill Mansell stelt mij niet vaak teleur en nu dus ook niet. Ook de historische roman van Brianna Labuskes, De bibliotheek van verboden boeken, was zeker de moeite waard. Heerlijke maanden geweest dus!

fcf8f2d1d595bbad3c67f7d7ec24d53d.png

Sanne

Afgelopen maand had ik vakantie en las ik een stapeltje boeken waar ik best tevreden over ben. Uiteindelijk gingen er zeven boek uit, van graphic novels, tot non-fictie en van jeugdliteratuur tot feelgood natuurlijk! Maar er waren twee of drie boeken die er voor mij bovenuit staken. De setting en de sfeer waarin ik de boeken las waren gewoon perfect en goed passend bij het boek. Ken je dat? Dat een boek op een ander moment en plaats waarschijnlijk niet zo fijn waren geweest? Een van die boeken is Falling hard for the Royal Guard dat zich afspeelt in Londen. Ik waande me even op een andere plek en het was verder niet zo ingewikkeld. Ook genoot ik van Het geheime boek van Flora Lea. Maar mijn keuze voor deze maand is gevallen op Het bloemeneiland van Tabea Bach. Het speelt zich af in Frankrijk en ik las het vlak voordat ik zelf die kant op reisde. Het verhaal heeft boeiende personages en het is allemaal wat minder voor de handliggend. Het voelde helemaal goed!

September was haast nog een betere maand dan augustus. Ik las veel boeken, behoorlijk wat graphic novels en strips, maar ook een aantal mooie romans. De bergen zingen van Nguyen Phan Que Mai was aangrijpend mooi, en van een heel ander kaliber, maar ook zeker de moeite waard vond ik Love on the brain van Ali Hazelwoord. Ook las ik zelfs een aantal van mijn LUEK-stapel! Wie had dat gedacht! En omdat ik 1. het heel leuk vind dat het gelukt is om boeken uit eigen kast te lezen en 2. ze ook echt de moeite van het lezen waard waren, is mijn tip van deze maand gewoon een van die boeken. Het meisje op de rots van Lucinda Riley had ik écht eerder moeten lezen!

8d568843878e9ea3fb9c100840a821a2.png

Hoe zagen jouw leesmaanden er uit? Van welke boeken zeg jij "Die moet je écht hebben gelezen?!"



Reacties op: Onze keuze van de maand augustus en september

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer Ryan

Jennifer Ryan

Jennifer Ryan groeide op in Kent en werkte een aantal jaren in Londen in de uitg...

Rachel van Charante

Rachel van Charante

Rachel van Charante (1985) groeide op in Twente en woont en werkt in L...

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen won de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en h...

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...