Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze keuze van de maand december

op 31 januari 2023 door

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Door omstandigheden is ons keuzeartikel vorig jaar in het slop geraakt. Heel jammer, want we vonden het altijd erg leuk om maandelijks te vertellen welk boek we van de afgelopen maand het leukst vonden en dus aan jou te tippen. Vanaf nu zijn we dus weer terug met onze keuze die erg divers kan zijn. Zit je er klaar voor? Lees dan maar snel verder.

- Door Diana -

c341467c509184549cb08dfaa5514003.png

Helma

In december heb ik gelukkig nog net mijn reading challenge gehaald met boeken in verschillende genres. Maar tot mijn grote schande heb ik deze maand het feelgood genre behoorlijk links laten liggen en kan ik dus geen feelgoodboek als favoriet van december benoemen. Ik heb me in december vooral bezig gehouden met thrillers en young adult fantasy. En dan is het nog lastig kiezen welk boek daarvan mijn favoriet is. Ik heb genoten van de 'Half life'-serie van Sally Green die ik achter elkaar heb uitgelezen. Als je van fantasy houdt is het een aanrader. Maar ook de spannende thriller Cultus, het tweede deel van de 'Mina Dabiri & Vincent Walder'-serie van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus gooide hoge ogen bij me. Maar ik moet een keuze maken dus kies ik voor het eerste deel van de 'Half life'-serie: Half zwart, waarin je kennismaakt met de 15-jarige heks Nathan die opgroeit in het moderne Engeland, waar witte en zwarte heksen naast gewone mensen leven. Zijn vader is de meest gevreesde zwarte heks en berucht om zijn duistere magie en zijn moeder, een witte heks, is dood. Het is een spannend verhaal waarin Nathan vecht voor zijn leven maar ook vriendschappen sluit. Het eerste deel is nu verfilmd tot de Netflix-serie 'The bastard son & the devil himself'. Daar heb ik trouwens ook van genoten, maar het is wel een heel vrije interpretatie van het boek.

1433b8e970ee5c0690ac02f1aa8ca724.png

Amarins

December was niet de meest goede leesmaand voor me. Een erg drukke maand, maar wat ik las was wel allemaal de moeite waard. Meerdere mooie boeken kwamen op mijn pad en kiezen wat de mooiste/beste was van deze maand viel nog niet mee. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Altijd in mijn hart van Ellie Dean. Het vijfde deel in de 'Veilige haven' serie. Ook in dit vijfde deel is het Dean weer gelukt om de lezer mee te nemen in een prachtig verhaal in oorlogstijd. Net als voorgaande delen speelt Peggy Reilly weer een grote rol. Dean laat ook personages uit eerdere delen in dit deel terugkomen. Het was weer een geweldig verhaal, mooi uitgewerkte personages en vele mooie thema's. Er moeten hartverscheurende keuzes worden gemaakt, je voelt het verdriet en de emoties van de personages. Weer een mooi en waardevol verhaal over een moeilijke tijd die we nooit mogen vergeten!

0a46abbde01e4c2154608851018ed2fe.png

Marieke

December was geen goede leesmaand. De Fabulous Feelgoed kerstmeeleesmaand hielp wel mee om leuke romantische kerstboeken te kiezen, maar er waren ook een paar 'moetjes' en die waren niet allemaal een succes. Om nu een boek te kiezen voor december blijkt erg lastig, omdat ik een aantal boeken als vooruitleesexemplaar las en er nog niets over mag schrijven. Laat nu het beste boek van december daaronder vallen. Andere boeken die ik leuk vond, staan al in een blog op Fabulous Feelgood. Kerst met jou en Het boekenbal waren heerlijk om te lezen.
Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op een kerstboek. Het boek vond ik in een bak met opruiming en het ligt al twee kerstmissen te verstoffen. Nu was het kennelijk het juiste moment en ik last het in een avond uit. Het is De jongen met de naam Kerstmis van Matt Haig. Het is een jeugdboek, maar net zo leuk om als volwassene te lezen. De fantasie van de schrijver spat van de pagina's af en aan het einde weet je eindelijk hoe het werkelijk zit met De Kerstman. Geweldig toch? Het blijkt een eerste deel van drie boeken te zijn. De andere twee wil ik nu ook zeer zeker lezen.

566c039c705c618456fb9d3937f650e6.png

Diana

Het was in december verhuismaand voor me. En van lezen kwam er niet veel terecht, verhuizen en feestdagen, geen goede combinatie als je ook wil ontspannen. De keuze was dan ook gemakkelijk, want ik las maar één boek en dat was Zussen van Michelle Frances. Ik was bij dit spannende boek vanaf de eerste pagina volledig geboeid. Wat was er waar? Wie sprak er de waarheid? Tot op het einde heb ik in twijfel gezeten. Wat mij betreft een echte aanrader.

08739338a953e655c52657631e4be350.png

Renate

Deze maand is het best lastig, las namelijk bijna geen feelgood, maar eentje, dus dan moet ik die maar tippen toch. Een boek waar ik hele andere verwachtingen van had, maar toen ik die verwachtingen los liet het boek wel met plezier las. Dacht namelijk dat het echt een soort kerstboek was net als haar vorige boek, komt ook door de titel de mooiste tijd van het jaar. Maar het is meer een gewoon winters boek. Mijn keuze van de maand December is De mooiste tijd van het jaar van Jenny Bayliss, gewoon een leuk boek met leuke personages, vriendschappen, houden van jezelf en liefde.

29933b3b919f0b60590e0f3ec2bf1f4b.png

Sanne

In december had ik nog wat bergen te verzetten. Ik moest 11 boeken lezen om mijn leeschallenge te behalen. Voor sommigen onder ons is dat niet zo'n probleem, die lezen dat in een dag ;) Maar dat was voor mij toch een zevende van mijn gestelde leesdoel. Afin, uiteindelijk lukte dat en las ik weer een aantal prachtige boeken uit diverse genres. Qua feelgood voltooide ik een serie door het lezen van het laatste boek (De kleuren van schoonheid van Corina Bomann), las ik een kerstverhaal (De mooiste tijd van het jaar) en twee historische romans. Ik zou deze laatste het liefst allebei tippen, maar omdat ik er eentje al aan Helma weggaf voor Jolabokaflod (Edwards keuze), is mijn keuze gevallen voor: Zand in mijn ogen van Jacqueline van Zwieteren. Dit verhaal speelt zich af in Den Haag, in de eerste helft van de 20e eeuw. Het is een best indringend verhaal, en met een flinke plottwitst. Een aanrader!

Wat was jouw beste boek van december?



Reacties op: Onze keuze van de maand december

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Matt Haig

Matt Haig

Matt Haig (1975) is zeer veelzijdig: hij schrijft romans, kinderboeken, non-fict...