Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze keuze van de maand juni

op 22 juli 2023 door

Ook in juni lazen we natuurlijk weer een aardig stapeltje boeken. Vandaag laten we weten welk boek de afgelopen maand op ons het meeste indruk heeft gemaakt, ons het meest ontroerd heeft of ons gewoon het meest met humor heeft verrast.

3824ad947772f09b1f7611e629ed2a20.png

Helma

Ik las afgelopen maand weer allerlei verschillende genres: non-fictie, thrillers en natuurlijk feelgood. Er zaten goede en minder goede boeken tussen. De feelgoodboeken die ik last waren allemaal fijn om te lezen, maar het meeste indruk maakte Voorbestemd van Jennifer Probst. Het is het eerste deel in de ‘Lotsbestemmings’-serie die het wel en wee volgt van de drie hartsvriendinnen Chiara, Malia en Tessa die samen met hun bij een verkeersongeval omgekomen vriendin Rory, het zeer succesvolle internetbedrijf Quench hebben opgericht. In Voorbestemd speelt Chiara Kennedy de hoofdrol. Vanuit haar perspectief loopt de introductie van Malia, Tessa en andere belangrijke personages op een natuurlijk manier door het verhaal. Probst heeft de lat voor de volgende delen waarin de liefdesperikelen van Malia en Tessa aan bod komen hoog gelegd. In dit eerste deel heb ik alvast mogen proeven van de warme vriendschap tussen de hartsvriendinnen en heb ik misschien al mogelijke kandidaten voor het happy end van Malia en Tessa gespot. Een ding staat alvast vast: zonder slag of stoot zal het zeker niet gaan en ik ben benieuwd of Probst erin zal slagen om van hun weg daarnaar toe net zo’n mooie reis te maken.

Mandy

Juni was voor mij een goede leesmaand! Ik las vier boeken en dat is voor mijn doen best wel een aantal. Toevallig waren het allemaal feelgood boeken. Een boek dat zeker het noemen waard is, was Alle wegen leiden naar Rome van Vivian van Leeuwen. Een heel leuk debuut wat zeker naar meer smaakt. De setting van Rome is leuk gekozen en maakt het echt een must read voor deze zomer. Mijn beste boek deze maand was Een vorstelijk aanbod van Julia Quinn. Met seizoen 3 in zicht op Netflix van de Bridgertons, werd het wel eens tijd om de reeks weer op te pakken. Hoewel seizoen 3 op Netflix over het vierde boek zal gaan en niet over het derde deel, moest ik deze van mezelf toch eerst uitlezen voor ik verder ging naar boek vier. En dat was een goede keuze, want ik vond het een mooi verhaal. Inmiddels heb ik de eerste vier delen uit en ik vond deel 2 en 3 de mooiste delen. 

Diana

In juni las ik veel. Sommige boeken heb ik echt van genoten, anderen vielen wat tegen. Ik genoot enorm van Geen zuivere koffie van Denise Meijer. Een heerlijke feelgood die ik met ontzettend veel plezier gelezen heb. Niet al te spannend, vooral gewoon heel fijn verhaal. De strijd voor mijn aanrader van juni gaat tussen Canvas van Marit Vanström en Oprecht van Colleen Hoover. De keuze is gemakkelijk, we zijn nu eenmaal de feelgoodclub dus voor een thriller kiezen is niet heel logisch. Ik heb echt genoten van Canvas, een van de beste thrillers die ik in tijden las. Spannend, luguber en fijne personages. Het smaakte zeker naar meer. Maar Colleen, tja, ik heb haar al heel vaak als favoriet genoemd en het lijkt wel alsof elk boek van haar meteen de weg naar mijn hart weet te vinden. Ik was fan van Auburn en Owen en hun verhaal pakte me vanaf de eerste pagina. Ik moest uiteraard weer een traantje laten tijdens het lezen en daarom is Oprecht ook in juni weer mijn terechte favoriet.

Amarins

Ook juni was weer een hele fijne leesmaand. Ondanks mijn weekje vakantie, waarin ik niet heel veel las, heb ik toch nog een heel aantal boeken en korte verhalen weg kunnen lezen. Het was een maand waarin ik diverse genres las, zelfs een thriller stond weer eens op mijn lijstje. Er was geen enkel boek dat echt heel erg tegenviel. Maar er waren wel een paar boeken die er uit sprongen voor me. Ik begon aan de Verloren dochter serie van Soraya Lane. Deel één, De Italiaanse dochter verraste me ontzettend maar met deel twee, De Cubaanse dochter wist ze me nog meer te raken. Wat kijk ik uit naar de rest van de serie! Helaas moeten we geduld hebben tot begin volgend jaar. Daarnaast las ik het derde deel uit de Breekbaar-serie van Ryanne VeldkampEindpunt. Weer een dikke aanrader en een bijzonder emotioneel verhaal. Ook Luchtpost van Chantal Claassen en Zijn hart van Jennifer Hartmann wisten mij te raken. Vooral die laatste was echt een verrassing, wat een boek! Al met al een geweldige maand met heel veel moois.

8311eec8b366c66a5cd9a84de9142e78.png

Marieke

In juni las ik weer veel boeken en zeer divers. Van De vrouwen van Bletchley Park van Kate Quinn was ik erg onder de indruk en ik tipte Ideke het boek in de leestipestafette. Ik las eindelijk het tweede deel van de NA adult 'Say everything'-serie van Roni Loren, Wat als het wel werkt. Deel een en drie had ik in het Engels gelezen en het blijkt dat de serie prima los van elkaar te lezen is. En ik begon met Virgin River. Het eerste deel Thuis in Virgin River was een heerlijke feelgood leeservaring.
Maar het boek dat ik kies voor juni is Picknick bij maanlicht van Margaret Kennedy. Geen typische feelgood, maar een bijzondere roman die speelt in Cornwall 1947 in een pension dat in zee gaat storten. Gedurende het boek leer je de personages kennen die sympahie of antipathie opwekken. Het is knap geschreven, helemaal als je bedenkt dat het oorspronkelijk in 1950 is uitgegeven. Later las ik in een interview dat bepaalde personages zijn gebaseerd op de zeven hoofdzonden, ik vond dat zo origineel. Daarom is dat mijn keuzeboek voor de maand juni.

Renate

Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar ik las eigenlijk helemaal niet veel feelgood deze maand. Het was voor mij een echte thrillermaand.
Ook heerlijk, want nu lees ik toch alles door elkaar heen. Ik geniet ervan!
Deze maand heb ik met veel plezier De vlam in de pan van Tamara Haagmans gelezen. Een verhaal dat bol staat van liefde en diversiteit en geschreven met heel veel humor. Het andere boek dat ik met plezier las is de historische roman Waar de wind de aarde raakt van Ilaria Tuti, een Italiaanse schrijfster die hele mooie en boeiende historische romans schrijft.

Sanne

Juni was een hele mooie maand waarin ik overwegend boeken las waar ik volop van genoot. Ik deelde zelfs twee keer 5 sterren uit. Eenmaal voor een jeugdboek en de andere keer was aan een historische roman. Die laatste is dan ook mijn keuze voor de maand juni, al heeft ongetwijfeld de hele wereld het boek al gelezen. Ik heb het over Ga als een rivier van Shelley Read. Ik genoot zo van hoe de natuur een rol had in het verhaal. Ik vond het een heel ontroerend verhaal. Ook las ik Omdat ik altijd al de jouwe was van Emma Anna. Een boek over een age gap tussen de hoofdpersonen. Die vond ik ook erg goed geschreven en zette me aan tot nadenken.

Welk boek was jullie favoriet in juni?



Reacties op: Onze keuze van de maand juni

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) is een wereldwijde bestsellerauteur en TikTok-sensatie wie...

Soraya Lane

Soraya Lane

Soraya Lane droomde er haar hele leven van om te schrijven. Nu is ze fulltime a...

Ryanne Veldkamp

Ryanne Veldkamp

Auteur van de Breekbaar-serie en de Water en Vuur serie. Bij April Books

Chantal Claassen

Chantal Claassen

9 maart 2021 debuteerde ik bij uitgeverij Zomer en Keuning met Flessenpost, het ...