Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze keuze van de maand mei

op 21 juni 2023 door

De dagen worden steeds warmer en de zomer begint vandaag officieel. Temperaturen die ervoor zorgen dat je het liefst niet al te veel wil doen, maken dat het lezen extra lekker is. Terwijl wij met een koud drankje aan het zwembad zitten te lezen voor ons keuzeartikel van komende maand, blikken we vandaag nog even terug op mei. Welk boek dat we in mei lazen, raden we je vandaag aan?

- Door Diana - 

c1f97ca5296cf179140607f000f50dbb.png

Sanne

Mei was een fantastische maand, hij begon al met een reis naar New York waar we met het hele gezin erg naar uit hadden gekeken. Ook qua boeken had ik niets te klagen. Ik las acht boeken, en deelde maar liefst drie keer vijf sterren uit. Ik vind het dan ook moeilijk om een favoriet te kiezen, maar ik denk dat ik ga voor de historische roman Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens. Door Owens schrijfstijl ging ik helemaal op in het moeras waar het meisje uit het verhaal opgroeit. Ik moest er echt afscheid van nemen toen het uit was. Aansluitend keek ik de film en hoewel ik die minder aangrijpend en intens vond dan het boek, vond ik ook dat een aanrader.

42332ce016f7d9fccaa69463dec8b012.png

Marieke

Mei was voor mij een fijne leesmaand. Veel afwisseling in genres en twee mooie leesclubs. Hoe vind je zelf dat het gaat? van Bart Römer bleek een verrassend mooi, eerlijk, open en herkebaar boek te zijn en de leesclub was erg leuk. Ook de historische roman Lysbeth van Marlies Medema was een schot in de roos. Voor Hebban las ik Het vonkenpaleis van Nadia Hashimi, wat me veel leerde over Afghanistan. Over Het zolderkind van Lola Jaye schreef ik al een boekentipblog. Het boek dat ik voor deze maand kies is Carrie Soto is back van Taylor Jenkins Reed. Deze schrijfster maakt haar verhalen en personages zo realistisch, dat je denkt een waargebeurd verhaal te lezen. Carrie Soto is een toptennister met de meeste grand slams op haar naam. Als haar record dreigt te worden gebroken gaat ze terug de baan op. Zware trainingen door haar vader helpen haar weer de top te bereiken. Het gaat veel over tennis, maar ook over familie, doorzettingsvermogen, verlies en liefde. De verslagen van de wedstrijden zijn spannend en de ontwikkeling van de personages is sterk uitgewerkt. Daarom is dat mijn tip van de maand mei.

28ecbfac22c89b3a987ed2d652a92d27.png

Amarins

Wat was mei weer een prachtige leesmaand. Het was ook een gevarieerde maand voor mij qua lezen. Er kwam van alles voorbij. Historische romans, waargebeurde verhalen en vooral ook heerlijke feelgood. En net als voorgaande maanden kon ik moeilijk kiezen welke nu de beste/mooiste vond. Ik las drie verhalen die er voor mij echt uitsprongen. De eerste is Liefs uit China van Tirza Kingma. Een verhaal over adoptie dat overenkomsten en herkenning had met ons eigen adoptieverhaal. Het tweede boek, een boek dat me echt raakte is De Troostbibliotheek van Sara Nisha Adams. Een prachtig verhaal over een bijzondere vriendschap. En dan het derde boek, dat ik uiteindelijk kenmerk als mijn topper van deze maand, Als de sterren fonkelen van Jet Nijland. Een prachtige historisch verhaal dat een stukje geschiedenis vertelt wat mij niet bekend was. Bijzondere van het verhaal is dat het gebaseerd is op Jet haar eigen familiegeschiedenis. Allemaal aanraders en absoluut de moeite waard onm te gaan lezen. 

93149de9caa1ba35033ac33b893a01ec.png

Diana

Ik moest echt even terugdenken wat ik in mei gelezen had na een sprankelende en inspirerende vakantie in Turkije. In Turkije heb ik heerlijk genoten van de paar dagen zon, de omgeving en het goede gezelschap. Mijn boek is niet echt open geweest. Gelukkig had ik al wat boeken gelezen voordat ik in het vliegtuig stapte. Het beste boek dat ik in mei las was Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz. Het is geen feelgood, maar het is vooral een boek dat ontzettend mooi is en raakt tot in de ziel. Mijn aanrader op feelgoodgebied is zonder twijfel Briefpost van Chantal Claassen. Een heerlijk zomers verhaal dat erg fijn wegleest. Ik zag dat deel drie inmiddels ook verschenen is, dus ik verwacht niet dat dat boek lang op zich laat wachten.

c469a6e9df34f95174f7f3f526d9028e.png

Helma

In mei kwam het boek uit waar alle 'Zeven Zussen'-fans op hebben zitten wachten: Atlas, het verhaal van Pa Salt. Ik heb deze pil in drie dagen verslonden, dus dat was sowieso een van de hoogtepunten van mijn leesmaand. Eindelijk ben ik het hele verhaal te weten gekomen. Toch is dit boek niet mijn favoriet. Ik vond het geweldig dat Harry Whittaker in de schoenen van zijn moeder is gestapt, maar die waren qua schijfervaring toch echt een maatje te groot voor hem. Mijn favoriet van deze maand is daarom Ga als een rivier van Shelley Read. Een prachtig verhaal in een tot de verbeelding sprekende schrijfstijl. Misschien niet allemaal even geloofwaardig, maar dat stoort geen moment. Ik heb er van begin tot eind van genoten. 

aea2f899a54bb04a0c390e462b5ab3f4.png

Renate

Het was een leuke leesmaand, veel verschillende boeken gelezen deze maand en al wat meer heerlijk buiten kunnen lezen. 
Heerlijk, heb ook van heel veel boeken genoten deze maand, het is dan ook weer lastig om een favoriet te kiezen.
Een boek dat ik dan ook met veel plezier heb gelezen is Alles is relatief van Marjolein Vrijenhoek, een verhaal wat je een vakantiegevoel gaf, maar je ook liet nadenken en lachen dus een ideaal boek voor de zomer.

Welk boek dat je in mei las, raad je iedereen aan?



Reacties op: Onze keuze van de maand mei

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Delia Owens

Delia Owens

Delia Owens schreef eerder over haar leven als wildlife biologe in Afrika en maa...

Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid is de auteur van The New York Times-bestsellers Carrie Soto...

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...

Shelley Read

Shelley Read

Shelley Read is afkomstig uit Colorado, waar haar familie al sinds vijf generati...

Jet Nijland

Jet Nijland

Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar ...