Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze tips van de Hebban boekentipper #2!

op 17 juli 2018 door

Waarschijnlijk hebben jullie het wel gezien op Hebban: de Hebban Boekentipper! Onze nog-te-lezen-lijstjes zijn erg lang, maar wat als je het gewoon even niet meer weet? Of op zoek bent naar een boek dat je nog niet kent? Daar hebben wij de Hebban Boekentipper voor gebruikt. Eerder kon je hier al lezen welke mooie tips Marieke, Helma, Janneke, Renate en Marleen gekregen hadden. Vandaag laten we jullie weten welke tips de andere dames kregen.

- door Helma –

De Hebban Boekentipper, hoe werkt het?

De Hebban Boekentipper werkt heel simpel. Vul je drie favoriete boeken in, schrijf in het kort wat je zoekt, waar je van houdt, waar je absoluut niet van houdt, wat je wel eens wilt proberen en wat je fijn vindt in een boek. Vervolgens kun je kiezen uit drie hulplijnen: Specialisten bestaande uit Hebban-recensenten en de redactie, de Hebban genreclubs of boekverkopers. De drie hulplijnen van de Hebban Boekentipper gooien al hun ervaring, kennis en expertise in de strijd om tot originele, passende en succesvolle tips te komen.

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Sanne

De boeken die ik opgaf waren Zeg me wie ik benDe zeven zussen en Het achtste leven (voor Brilka)Ik omschreef mezelf als een alleslezer die overal voor open staat. Ik houd het meest van historische romans en ik vind het helemaal fantastische wanneer er een mysterie of raadsel bij komt kijken en je pas op de laatste bladzijdes door hebt hoe alles in elkaar steekt. Ik wilde heel graag iets nieuws ontdekken waar ik helemaal verslingerd aan kan raken (iets met meerdere delen vind ik dan ook niet erg). Een boek waarvan je tijden later nog denkt “WOW..!”.

Ik vroeg mijn tip aan bij de specialisten en dit zijn de tips die ik mocht ontvangen van Anne Oerlemans.

f86528ef8a067a572313cc95224fdd49.pngLaat ik beginnen met een historische roman (of in elk geval een die zich in meerdere tijden afspeelt) en die voor mij zeker de Wow-factor die je beschrijft heeft. De verhalenvertelster van Jodi Picoult speelt zich voor het grootste deel af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er bestaan natuurlijk heel veel van dit soort boeken, maar deze springt er voor mij echt bovenuit, ik ga je zelf laten ontdekken waarom ;).

Ook interessant vind je waarschijnlijk De horlogemaker van Londen van Natsha Pulley. Dat speelt zich af in Victoriaans Londen en heeft buiten een fantastische sfeer ook een mysterie in zich! Wil je in diezelfde sfeer qua setting, tijd en mysterie blijven, dan moet je ook Het Victoriaanse huis van John Boyne lezen.

Een serie waar je zeker verslingerd aan kunt raken is De Reiziger-serie van Diana Gabaldon, maar die noem je zelf natuurlijk ook al. Zelf ben ik ook een fan van de boeken van Jessie Burton, bijvoorbeeld De Muze; over vier vrouwen die met elkaar verbonden zijn door een geheim en dat ook veel schilderkunst in zich draagt, echt een aanrader voor een liefhebber van Zafon als jijzelf!

Ik zou je nog veel meer tips kunnen geven, maar ga toch afsluiten. Tot slot wil ik je nog het lijvige werk van Simon Tolkien (ja, kleinzoon van) aanraden dat zich vooral afspeelt in de Eerste Wereldoorlog; Niemandsland.

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.png

Ik ben echt aangenaam verrast, niet alleen kreeg ik op mijn eindeloze omschrijving supersnel een tip, maar ook nog eens een hele uitgebreide tip. Of eigenlijk meerdere tips.

Inmiddels ben ik al bezig in De horlogemaker van Londen van Natasha Pulley. Ik weet niet hoe Anne het wist, maar ook in de Japanse cultuur ben ik erg geïnteresseerd. Het is een mysterieus verhaal en zit tot nu toe erg goed in elkaar. Ik ben heel benieuwd hoe het afloopt. Ik ben heel benieuwd naar De verhalenvertelster. Al vanaf mijn jeugd ben ik geboeid door de WOII en heb ik er veel over gelezen. In het boek van Simon Tolkien ben ik minder geïnteresseerd, maar dat komt vooral door de wisselende beoordelingen van andere Hebbannisten.

Diana

De boeken die ik opgaf waren CinderDe geheime vrouw en Dochter van het woud. Ik gaf er de volgende omschrijving bij:

Hoewel ik momenteel voornamelijk feelgood lees, ben ik een alleslezer. Ik gaf de volgende steekwoorden: fairytale, verrassend, geschiedenis, boodschap, diepgang, romantiek, Parijs, maatschappelijk. Ik kreeg eerder al Ontworteld van Naomi Novik getipt, en deze ga ik zeker lezen - op vakantie. Nu ontvang ik graag een nieuwe tip. Succes en verras me :)

Ik vroeg mijn tip aan bij de specialisten en dit zijn de tips die ik mocht ontvangen van Nathalie Vercammen.

21efac9612061e64a856c31bbf20e6f1.pngAls eerste rond het thema geschiedenis. Het verhaal Joodse buren van Maria Boonzaaijer is echt schitterend. Over de impact van de tweede wereldoorlog op een modaal Nederlands gezin. Heel mooie situatieschets en een knap staaltje psychologisch familiedrama. Ook Het suikervogeltje van Pauline Vijverberg is een aanrader. Over de eerste kolonisten van Zuid-Afrika, een intrigerend verhaal over moed en volharding.

Als je over maatschappelijke kwesties wil nadenken kan ik je De Laura's van Sara Taylor tippen. Uitstekend boek over de diversiteit over relaties en geaardheid en de ontplooiing van mensen van allerlei slag.

Om je romantiek en Parijs-honger te bevredigen adviseer ik je Bericht uit Parijs van Guillaume Musso

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.pngIk ben erg blij met mijn tips. De tip die ik als eerste wil gaan lezen is De Laura's, goed voor de challenge en dat boek spreekt me van de drie onbekende boeken het meest aan. Omdat ik het de komende tijd erg druk heb met de voorbereidingen van mijn huwelijk, past een boek met korte verhalen ook goed bij mijn spanningsboog. Ik ga sowieso binnenkort verder in een van de delen van de Lunar Chronicles - die staat al klaar! En ook Bericht uit Parijs ga ik lezen, perfect om die in november mee te nemen naar Parijs, want dan ben ik er weer!

Nathalie

Ik gaf drie van mijn lievelingsboeken op: Haar dag, Nooit meer en Het probleem met voor altijd met de volgende omschrijving:

Ik las voornamelijk chicklits en feelgood. De laatste tijd lees ik meer New adult en Young adult en hoop ik meer favorieten in deze genres te kunnen vinden. Ik houd van contemporary en romantische boeken maar wel met diepgang die me op het einde wel dat 'feelgood'-gevoel geven.

Ik vroeg mijn tip aan bij de boekverkopers en dit zijn de tips die ik mocht ontvangen van Marlous van Boekhandel Gianotten Mutsaers.

c91c36a143d6ded5157cb2a3a40c4279.pngAls ik naar je lijst met boeken kijk zou Een bijna definitieve lijst van nachtmerries van Krystal Sutherland wel eens iets voor je kunnen zijn. Het gaat over het overwinnen van je angsten, elke dag iets doen wat je eng vindt. Spannend en ontroerend tegelijk.

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.pngIk heb nog nooit van deze auteur gehoord, dus leuk om hiermee weer een nieuwe naam te kunnen ontdekken. Ik ben nieuwsgierig naar dit boek, het klinkt boeiend en hij gaat op mijn wil ik lezen lijst.

Lore

De boeken die opgaf waren Nooit meerDuet met jou en Mijn beeld van Jou. Ik gaf er de volgende omschrijving bij:

Drie boeken die een beetje uiteenlopend zijn, maar alle drie lieten ze een speciale indruk na. Boeken die blijven plakken, daar ben ik naar op zoek.

Ik vroeg net als Nathalie een tip aan de boekverkopers en ook ik kreeg een tip van Marlous van Boekhandel Gianotten Mutsaers.

ade77df5f7ccb3d7725319ca005733c6.pngMisschien is De platenzaak van Rachel Joyce iets voor je. Zoals wij proberen het juiste boek bij de juiste klant te vinden doet Frank dit ook in zijn platenzaak. Als hij een regelmatige bezoeker krijgt die eigenlijk niets met muziek heeft raakt hij geïntrigeerd. Een liefdevolle roman over de kunst van het luisteren en tweede kansen.

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.pngIk weet niet goed of ik het boek op mijn lijstje zou zetten. Mijn vorige boek van Rachel Joyce vond ik niet voor herhaling vatbaar. Aan de ene kant wil ik haar dan nog een kans geven, zeker omdat dit boek me nu getipt wordt. Ik twijfel dus nog even verder denk ik.

Mandy

Ik gaf de volgende boeken op:  Brieven aan de duisternis, Haar naam was Sarah en Wat ik weet. Mijn omschrijving was als volgt:

Op het eerste oog heb ik drie wat uiteenlopende boeken gekozen. Wat de boeken gemeen hebben is dat ze me echt geraakt hebben. Ik hou van boeken die keihard binnen komen en emoties oproepen. Ook hebben deze boeken een soort donker randje. Ik lees eigenlijk van alles, van oorlogsroman tot erotische romans. Wat ik over het algemeen niet lees, is fantasy, maar ik laat me graag verrassen met een emotioneel duister boek, ook als dit betekent dat ik een keer uit mijn comfortzone moet stappen :).

Ik had de tip aangevraagd bij een Hebban specialist en kreeg de volgende tips, net als Diana, van Nathalie Vercammen.

f0c93cc6c9186bb72128f7bc44298dad.pngAls eerste om uit je comfort zone te komen: Het futuristisch verhaal Nirwana van Terrence Lauerhohn. Een diepgaand verhaal over leven aan de afgrond van de maatschappij, over verslaving en de fanatieke zoektocht van een vader naar zijn verloren dochter.

Als tweede kan ik je een kijkje geven in de duistere kanten van de oorlog. Voor de Eerste Wereldoorlog kan ik je De geheime vrouw van Gill Paul tippen, waar romantiek de donkere kant des levens ontmoet. Voor de Tweede Wereldoorlog een heel ander soort verhaal en wat dichter bij huis. Hier kan ik je Joodse buren van Maria Boonzaaijer aanraden, een supersterke situatie schets van een modaal gezin in Amsterdam tijdens en na de tweede wereldoorlog.

Als spannende thriller met een duister kantje kan ik je Het Joshuaprofiel van Sebastian Fitzek adviseren. Wat gebeurt er als we als persoon volledig geanalyseerd worden? En wat als de uitkomst fout is?

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.pngVan deze boeken stond Joodse buren al op mijn nog te lezen-lijstje, dus dit boek is sowieso een goede tip. Het Joshua-profiel klinkt ontzettend spannend, dus dat boek wil ik zeker een kans geven. Ook De geheime vrouw is in mijn ogen een goede tip, omdat dit over de Eerste Wereldoorlog gaat. En oorlog en een donker randje gaan sowieso samen, dus dat past helemaal bij mijn wensen. De grootste verrassing was voor mij Nirwana. Wat een gewaagde keuze. Ik had het boek waarschijnlijk nooit uit mezelf opgepakt. Laten we zeggen: onbekend, maakt onbemind. Omdat het boek zeker geen dikkerdje is, ga ik deze lezen en ik hoop dat het me gaat bevallen.

Hebben jullie al een boekentip aangevraagd?

 



Reacties op: Onze tips van de Hebban boekentipper #2!

Meer informatie

Gerelateerd