Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Valentijn Publieksprijs: De boeken van de longlist #2

op 13 januari 2019 door

Deze week plaatsten wij een artikel met de longlist van de boeken waarop kan worden gestemd voor de Valentijn Publieksprijs 2019. Een hele lijst, maar welke moet je kiezen? Misschien heb je al een favoriet en heb je je stem al uitgebracht, maar voor de twijfelaars zetten we de komende dagen alle boeken nog 1 x op een rijtje met een korte samenvatting in zes losse blogs.

Gister plaatsten wij al een overzicht met de eerste negen boeken, vandaag een tweede serie van acht boeken. 

b3ad042bec9893a7ebc08e04b68fca5c.jpg

- door Marieke -

De boeken van de longlist deel 2

Familiebanden - Bianca van Strien

Hoewel Milène haar relatie met Felix heeft verbroken, is ze er zeker van dat ze nog van hem houdt. Uiteindelijk zal hij toch ook best wel inzien dat zij het beste is, wat hem is overkomen. Helaas reageert hij niet al te snel. 
Op een feestje ziet ze hem voor het eerst in langere tijd weer. Niet veel later ontdekt ze echter dat de man in kwestie alleen maar heel erg op hem lijkt. Ze bedenkt een plan: misschien kan ze met Bram, Felix jaloers maken en hem laten inzien dat hij de rest van zijn leven alleen nog maar van haar kan houden...

Bloemen voor een boerendochter  - Clemens Wisse

Plattelandsdorpen in de vroege twintigste eeuw zijn voor Clemens Wisse een eindeloze bron van inspiratie. Ook Bloemen voor een boerendochter speelt zich af in zo'n gemeenschap waar iedereen elkaar kent, iets van elkaar wil en iets van elkaar vindt. Het overlijden van Sien Kleiwegt zet daar een reeks gebeurtenissen in gang die alle emoties in het menselijk spectrum aanroeren.

Jacht op een schat - Dani van Doorn

Penny trekt zich tijdelijk terug in een klein huisje op het platteland van Brabant, om aan haar boek te werken. Het contact met haar huisbaas verloopt in eerste instantie stroef, tot ze op het spoor komt van een waardevol schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's geroofd was. Ze gaan samen op onderzoek uit. Spannend en romantisch verhaal, geschreven met veel gevoel voor humor.

Chaos  - Elsbeth de Jager

Na een gecompliceerde relatie probeert Lara zichzelf weer terug te vinden. Ze vindt het moeilijk om mannen nog te vertrouwen. Behalve Marius dan, die ze ontmoette op Texel en met wie het ontzettend klikt. Maar uitgerekend deze Marius wil zich, na zijn eigen stormachtige ervaring, niet meer binden. Wel geeft hij haar één waardevol advies: zorg voor rimpels in het leven. Terwijl Lara probeert haar leven zo goed en zo kwaad als het gaat weer op te bouwen, kan Marius haar toch niet loslaten. Dan doet Lara een pijnlijke ontdekking, eentje die haar voor altijd dreigt te verbinden met haar ex.

b3ad042bec9893a7ebc08e04b68fca5c.jpg

Weerzien in Italië  - Eva de Wit

Na twee zomers in Frankrijk neemt Eva de Wit haar lezeressen mee naar Italië met Weerzien in Italië. Die reis maakt ze aan de hand van de twee zussen Dani en Lucia, die in hun familiegeschiedenis duiken. Eva de Wit ontrafelt langzamerhand het geheim van hun moeder, met veel gevoel voor humor en sfeer. En dat er sfeer is, is evident. Het is tenslotte Italië! Weerzien in Italië is een heerlijke opvolger van Een huis in Frankrijk en Een zomer in Frankrijk.

Muurbloem - Gaby Rasters

Wanneer Daantje van haar baas de opdracht krijgt om een kijkje te nemen in de wereld achter 'overspeldatingsites', vraagt ze zich af waarom juist zij deze opdracht krijgt. Volgens hem kan zij, als muurbloempje, wel met een goed verhaal komen voor hun tijdschrift. Muurbloem is dan ook de naam waaronder ze zich inschrijft op de datingsite voor vreemdgangers. Van gezellige gesprekken tot pure vunzigheid belandt Daan al heel snel in een film waarin ze liever niet had willen spelen. Iemand heeft het op deze Muurbloem gemunt en al snel kan Daan niemand meer vertrouwen. Het omgekeerde is ook waar: al haar vrienden lijken zich van haar af te keren vanwege haar vreemde gedrag. Maar is het Daantje wel die zich zo vreemd gedraagt? In de online wereld is niets wat het lijkt, maar ook in de fysieke wereld is Daan niet meer veilig. De handpalmen van meneer Stevens boren zich tijdens de sessies met psycholoog Patrick altijd in zijn stoel. Dat meneer Stevens een probleem met vrouwen heeft is wel duidelijk. Maar hoe ver gaan die problemen en wat is de oorzaak hiervan?

Nooit meer bang  - Gaby Rasters

Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch ineens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel.

Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel. De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze prachtige roman over liefde en verlies, en over de ongekende kracht van mensen.

Haar eigen melodie  - Gea Veldkamp

Het leven van violiste Judith draait om de muziek. Ze droomt van maar één ding: een beroemd soliste worden. Daarvoor moet alles wijken, vinden ook haar ouders. Echter, deze manier van leven brengt haar niet het geluk waar ze zo naar op zoek is. Integendeel. Haar eigen melodie is een ontroerende roman van Gea Veldkamp, waarin het instrument centraal staat waaraan ook zij haar hart heeft verloren: de viool.

b3ad042bec9893a7ebc08e04b68fca5c.jpgDit is de tweede serie van acht boeken van de longlist voor de Valentijn Publieksprijs 2019, op alphabetische volgorde van de voornaam van de schrijver of schrijfster.  Zit je favoriet er al bij? Dan kan je hier klikken om naar het stemformulier te gaan. Heb je nog geen idee, kijk dan de komende dagen op onze spot voor een overzicht van de andere boeken van de Valentijnprijs 2019 longlist.

Overzicht boek 1 tm 9



Reacties op: Valentijn Publieksprijs: De boeken van de longlist #2

Meer informatie

Gerelateerd