Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We love Indie met Emma Anna + WINACTIE

op 04 december 2018 door

Selfpubbers, of ook wel indie-auteurs genoemd, houden het hele proces van schrijven, publiceren en verkopen geheel in eigen hand. De Feelgood Club draagt de indie-auteur een warm hart toe en biedt ze graag een podium in een serie artikelen waarin Nathalie ze een aantal vragen voorzet en jou de mogelijkheid geeft om hun boek te lezen in een lezers buddy read.

Eerder al maakten we kennis met indie-auteurs Jeske Meinema, Liz Hartevelt, Saskia Oudshoorn, Simone Lucchesi, Claudia Vanzegbroeck , Björn Peeters en Renée Olsthoorn.

Door Nathalie Koenekoop

0a4365562c26d79f2d35e2a1ca1963da.jpg

In november stellen we je voor aan selfpubber Emma Anna. Emma Anna is een pseudoniem en zij heeft naast Mijn hele leven lang twee historische romans geschreven onder haar eigen auteursnaam. Ze is 25 jaar, 7 jaar getrouwd en heeft twee kinderen. Ze schrijft en fantaseert al van kleins af aan en zo nu en dan moet er gewoon een verhaal naar buiten.

Wie is jouw grote voorbeeld als schrijver en wat is jouw lievelings feelgood boek?

Mijn grote voorbeeld is denk ik Jessica Clare. Zij schrijft zo heerlijk vlot en duidelijk! Ik reserveer haar boeken altijd al maanden voordat ze verschijnen. Ze zit vol humor en durft het beestje bij de naam te noemen. Daar hou ik van. Maar mijn lievelings feelgood-book (of eigenlijk serie) is toch wel de Royal-serie van Geneva Lee!

Wat betekent feelgood voor jou?

Feelgood betekent voor mij dat ik er letterlijk een heerlijk gevoel en een glimlach op mijn gezicht van krijg. Ik lees feelgood om te ontspannen en mijn gedachten uit te schakelen. Meestal klamp ik me helemaal vast in een verhaal en voor mij voelt het dan echt, dus als het slecht afloopt of er zit te veel spanning of verdriet in, kan ik mezelf ook dagenlang zo voelen. Daar lees ik niet voor!

Hoe lang heb je gedaan over het schrijven van Mijn hele leven lang?

Mijn hele leven lang heb ik in ongeveer een half jaar geschreven, als je de herschrijvingen en herziende versies meetelt. Het was in eerste instantie niet de bedoeling om het uit te geven, het was gewoon een ‘feelgood’ voor mezelf, om weg te kruipen in de wereld van Lynn en Stephan wanneer ik me rot voelde of gestrest was. Dat wilde ik ook met anderen delen!

Je bent naast schrijver ook je eigen uitgever. Wat vond jij het leukste in het uitgeefproces en wat vond jij de minder leuke kant of het moeilijkste van alles zelf doen?

Het fijne is dat je nauwelijks hoeft te ‘wachten’. Aangezien ik afschuwelijk ongeduldig ben kwam dit voor mij wel goed uit. Wat ik ook fijn vind is dat niemand je zegt dat je iets ‘moet’ doen. Een uitgever kan bijvoorbeeld (met de beste bedoelingen) zeggen: dit en dit moet anders, terwijl jij zelf daar heel anders over denkt. Dat je hier niet over hoeft te vallen vind ik erg prettig, want ik ben nogal allergisch voor ‘mag niet’ en ‘niet doen’. De minder leuke kant is dat de promotie moeilijk is. Hier gaat gewoon veel tijd en geld in zitten en ik ben niet zakelijk aangelegd. Het is vaak leuk om te doen, hoor, maar soms is het vruchteloos en ik zit liever de hele dag te schrijven.

Ben je al bezig met het schrijven van een nieuw boek en kan je hier al iets over vertellen?

In november is mijn nieuwste roman Vecht voor jou verschenen, een compleet ander verhaal dan Mijn hele leven lang. Vecht voor jou gaat over Hannah en haar baas Luc. De twee leven beiden met geesten uit hun verleden. Hannah komt uit een gewelddadige relatie en is extreem onzeker, onder andere doordat haar ex Noud haar verminkt heeft. Toch lijken zij en Luc elkaar perfect aan te vullen, maar Hannahs ex is niet de enige ex die nog een appeltje met hen te schillen heeft.

Heb jij naast het schrijven van jouw boek nog een andere baan/bezigheden, en zo ja, wat doe je?

Ik heb een peuter en een kleuter die bijna al mijn energie en tijd opslurpen, dus naast mijn kids blijft schrijven en lezen over. En heel soms kook ik eens wat of ruim ik op, haha.

Velen dromen ervan om een eigen boek te schrijven, maar komen er niet aan toe. Wat zou jij diegenen willen zeggen/meegeven?

Ga er helemaal voor. Persoonlijk heb ik ervaren dat wanneer je je ergens in vastbijt, je er vanzelf komt, one way or another. Begin gewoon met schrijven en de rest komt vanzelf! Maar blijf vooral jezelf, zorg ervoor dat het leuk blijft en je ervan geniet. Daar doe je het immers voor.

ec3d46b61840dfd63bbfa521032d86a2.jpg

Pitch voor Mijn hele leven lang

Als je houdt van een romantische, kerstige feelgood met een erotisch tintje, die zich afspeelt in Ierland, is dit het boek voor jou!

WINACTIE

Ben jij al nieuwsgierig geworden naar Mijn hele leven lang en wil je deze lezen voor onze Feelgood Club?
Wij bieden twee lezers de mogelijkheid om het e-book van Mijn hele leven lang te lezen en het in een buddy verslag te bespreken.


Plaats voor 10 december a.s. onder dit artikel een reactie dat je mee wilt doen met deze buddyread actie. Als je uitgekozen wordt, verplicht je je wel om het boek in de vorm van een buddy read te bespreken en een verslag hiervan te maken, en binnen een maand na ontvangst van het boek een lezersrecensie van minimaal 150 woorden te plaatsen op Hebban.nl. Jullie buddy read verslag wordt als een Feelgood Club-artikel op onze spot geplaatst.
Moeilijk? Welnee, gewoon een keer proberen en we staan je graag met raad en daad terzijde.

 Reacties op: We love Indie met Emma Anna + WINACTIE

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jessica Clare

Jessica Clare

Jessica Clare is een Amerikaanse bestsellerauteur die onder drie namen...