Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2022: boek 91 t/m 100

op 10 juni 2022 door

Ik begin deze post weer met goed nieuws. Voor de winkel wordt er eerdaags weer een pand bezocht, dit is nog even spannend of het wat gaat worden. Maar ik heb ook gesolliciteerd bij de bieb. Dit had ik al eerder gedaan, maar met een inwerktijd van een jaar vond ik het niet eerlijk en fair om deze aan te nemen terwijl ik wist dat mijn hart bij de boekwinkel ligt. Ik heb eerlijk gezegd dat er nog iets liep en dat ik hier eerst meer zekerheid over wilde hebben. Maar nu was er weer/nog een vacature voor een andere functie met inwerktijd van ongeveer een maand. De papieren moeten nog in orde gemaakt worden, maar vanaf volgende week mag ik me Medewerker uitleen noemen. Dit is in onze bieb een betaalde functie, ik heb er erg veel zin in om weer met mensen in contact te zijn en goede en mooie tips te mogen geven.

Gisteren naar de Avond van het spannende boek geweest. Vooraf hebben we met een aantal Hebbanisten afgesproken om samen te eten. We verzamelden op het station en het was reuzegezellig. Ik was laat thuis maar het was absoluut de moeite waard. 

Wat de uiltjes betreft er zijn nog steeds vier eieren, eerdaags moeten ze wel uitkomen, ik ga eind deze week even kijken of er eindelijk kuikens zijn. Ik hou jullie op de hoogte.

Boek 91: Matilda - Roald Dahl ****

Ik vond de voorleesstem niet heel prettig, ik heb het versneld afgespeeld. Ik begrijp wel waarom dit boek door veel mensen leuk gevonden wordt het is spannend en een leuk verhaal. Een boek gelezen voor de 100 grote vriendelijke.

Boek 92: Monkie - Dieter Schubert ****

Wat een prachtig prentenboek, zonder teks, maar de tekeningen zeggen genoeg. Hoe langer je kijkt hoe meer je ziet, prachtig. Ook gelezen/bekeken voor de 100 grote vriendelijke.

Boek 93: Vogeleiland - Marion Pauw ****

Ik heb genoten van het verhaal, maar vond er ook wel wat ongeloofwaardige dingen inzitten. Inmiddels is bekend dat ze de Gouden Strop 2022 gewonnen heeft. (longlist Hebban Thrillerprijs)

Boek 94: De nachtdienst - Esther Verhoef ****

Het begint heel spannend, daarna zakt het een beetje in, dan wordt het weer spannend. Het blijft heerlijk lezen, een echte pageturner. (Longlist Hebban Thrillerprijs) 

Boek 95: De Upgrade - Steven van Belleghem ***

Dit was een van mijn juryboeken. Een origineel verhaal wat zich in de toekomst afspeelt. Het was een fijne schrijfstijl en goed te volgen. (Longlist Hebban Thrillerprijs)

Boek 96: Verdwenen - Ingrid Oonincx ****

Een spannend en fijn boek om te lezen. Het verhaal is goed te volgen door de twee tijdlijnen. (Longlist Hebban Thrillerprijs)

Boek 97: Het mollenfeest - Dominique Biebau ***

Bij dit boek miste ik de spanning, het is zeker goed geschreven, maar er waren ook een beetje teveel toevalligheden. (Longlist Hebban Thrillerprijs)

Boek 98: De perfecte engel - Eva Nagelkerke ****

Genoten van dit verhaal, spannend en ik zat telkens verkeerd te denken. (Longlist Hebban Thrillerprijs)

Boek 99: Hou het stil - Wim Bax ***

Dit boek heeft me wel verrast, maar niet reuzespannend. Dit is één van mijn juryboeken. (Longlist Hebban Thrillerprijs)

Boek 100: De Camino  - Anya Niewierra ****

Gelezen als juryboek. En Anya zet weer een zeer goed boek neer, alleen is het prachtig geschreven, maar het mist de spanning die een thriller op hoort te roepen. (Longlist Hebban Thrillerprijs) En met dit boek heeft Anya voor de tweede keer de Hebban Thrillerprijs gewonnen. 

Het geeft een vertekend beeld van de boeken die ik gelezen heb. Natuurlijk heb ik een groot deel van de Thrillers voor de longlist van de Hebban Thrillerprijs niet allemaal na elkaar gelezen en ik ze meer verspreid gelezen, maar omdat we niets mochten zeggen heb ik besloten om ze dan maar allemaal achter elkaar op gelezen te zetten. Behalve de boeken die ik al gelezen had voordat bekend werd welke er op de longlist stonden. Je kan hier mijn uitgebreide artikel lezen over de longlist. 

Is er een boek die heel hard naar jou roept: Lees mij, Lees mij en welke is dat dan?

100 grote vriendelijke: 49/100
Twaalf dikke pillen challenge: 4/12
25 boeken in 2022: 7/25



Reacties op: Leesbeleving 2022: boek 91 t/m 100

Gerelateerd