Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2023: boek 61 t/m 70

op 04 mei 2023 door

Eindelijk lijkt het dan toch voorjaar te worden. Gisteren en vandaag lekker buiten bezig kunnen zijn en natuurlijk las ik tijdens het onkruid wieden een luisterboek. Zo fijn ook dat de molens met kaarten buiten kunnen staan en de winkeldeur open kan staan, de mensen lopen dan toch makkelijker binnen. In deze vakantie ben ik met Ruben op pad geweest om legerhelicopters te filmen, de bedoeling is dat ik dan ga lezen, maar het komt er maar niet van. Gelukkig heb ik wel weer 10 boeken kunnen lezen, loop zelfs achter met plaatsen de volgende zal wel snel komen.

De volgende tien boeken heb ik gelezen:

Boek 61: IJzerkopJean-Claude van Rijckeghem ****

Gelezen voor de GV100. Het verhaal speelt zich af ten tijde van Napoleon. Het bijzondere was dat de personen echt voor me gingen leven. Een meisje wil graag in het leger wat natuurlijk niet mocht in die tijd. 

Boek 62: Alter ego Esther Verhoef ****

Wat weer een heerlijke thriller van Esther. De nachtdienst vond ik persoonlijk wat tegenvallen, maar deze was weer heel goed. Ik las het in twee dagen uit en kon het moeilijk wegleggen.

Boek 63: Bob Popcorn - Maranke Rinck ****

Mijn collega vond het een heel goed boek voor de jeugd. Ik begrijp waarom. Het heeft humor, leest vlot en is ook voor kinderen geschikt die wat moeite hebben met lezen. Ook gelezen voor de GV100. 

Boek 64: Nooit meer thuis - Inge Spaan ****

Sander van Harper Collins vroeg of ik dit boek vooruit wilde lezen, nu ben ik de beroerste niet dus zei ik: ja hoor, dat wil ik wel. En daar heb ik zeker geen spijt van gehad, wat heb ik genoten. Hier kan je mijn recensie lezen. OP 17 mei komt het boek uit en is de boekpresentatie in Doetinchem, uiteraard (zou ik zeggen) ga ik daarheen. Ik heb gevraagd of ze wilden dat ik de recensie al plaatste of dat ik zou wachten tot het uitkwam, maar ik mocht het al plaatsen met de mededeling dat ik een vooruitleesexemplaar had. 

Boek 65: Niet geboren op mijn verjaardag - Sam van den Haak ****

Sam nam contact met mij op met de vraag of ik haar boek wilde lezen en recenseren. Nadat ik gekeken had waar het over ging, heb ik toegezegd. Wat een indrukwekkend boek over misbruik en haar adoptie. Hoe sterk ze zelf is en dat ze op haar identiteitsbewijs haar echte geboortedatum wil hebben. Wat een respect voor deze toegankelijke en leuke vrouw, ik hoop dat ze in haar gelijk wordt gesteld en meerdere mensen met haar. Hier kan je de blog lezen die ik gemaakt heb voor de Luisterboekhoek,

9f6c83942338ecdd6a68b9412a21db7e.jpg

Boek 66: Zulajka opent haar ogen - Guzel Jachina ****

Een klant had mij erg benieuwd gemaakt naar dit boek. Hij heeft het twee keer cadeau gegeven. Daarom wilde ik het ook graag lezen en ik kan hem gelijk geven. Wat een goed en indrukwekkend verhaal. Over een tartaarse vrouw Zulajka, die op transport gesteld wordt naar Siberië. De reis en het verbijf op de plek waar ze aankomt is ongelofelijk. Het verhaal is gebasseerd op het leven van haar grootmoeder. Een aanrader. 

Boek 67: Joe Speedboot - Tommy Wieringa ****

Ik was eigenlijk aangenaam verrast door dit boek. Ik vond dit het leukste boek van Tommy die ik gelezen heb. Ik heb het met Gigi en meerdere Hebbanista gelezen en besproken en dat maakte het nog leuker. 

Boek 68: 400 brieven van mijn moeder - Joseph Oubelkas ****

Wederom een indrukwekkend verhaal van een man die onschuldig vast moet zitten in Marocco. Hij is duidelijk op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Ook iemand waar je respect voor krijgt hoe hij alles over zich heen laat gaan en met de situatie omgaat. 

Boek 69: Gijsbert en de Klaterbeek -  Daniela Drescher ****

Dit is het derde deel over Gijsbert en wat een leuk verhaal. Ik kreeg het boek als leesexemplaar omdat ik op de beurs verliefd was geworden op de tekeningen. Maar het verhaal is ook nog leuk. Ik heb de eerste twee delen gelijk geleend bij de bieb.

Boek 70: Scherven - Bettina Drion **** 

Dit boek gaat over vaders en opa's die fout zijn geweest in de oorlog en wat voor impect dit op de familie heeft. Nooit bij stilgestaan, maar wat bv verzwijgen voor consequenties kan hebben. Erg knap dat Bettina dit open durft te gooien want haar opa was fout in de oorlog. Wat het met haar vader heeft gedaan en uiteindelijk ook met haar. Maar ook wat een opluchting het was om erover te praten. Er zijn nog drie andere families die ook hun verhaal doen. 

f9d018b1a6a20ca61679387f629b2e71.jpg

En met dit laatste boek sluit ik weer een blog. Ik heb veel non-fictie gelezen, die best impact hebben gemaakt. Maar die ook belangrijk zijn om te lezen. En heel bijzonder deze tien boeken hebben allemaal 4 sterren gekregen. Het waren totaal verschillende boeken, daarom des te meer bijzonder. 

Lees jij ook weleens zoveel goede boeken achter elkaar? 



Reacties op: Leesbeleving 2023: boek 61 t/m 70

Gerelateerd