De verloren jongen van Chantal van Mierlo

op 08 februari 2022 door

Over het boek

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, wordt ze door haar baas op de zaak gezet. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?

Leesfragment

Ben je op zoek naar een nieuwe thrillerreeks van eigen bodem en spreekt de 'Julia Menken'-serie van Chantal van Mierlo je aan? Hieronder vind je alvast een sneak preview van De verloren jongen.

Lees hier de eerste pagina's

Over de serie

Chantal van Mierlo (1979) wist met haar boek De nummers een nominatie voor de Hebban Thriller Debuutprijs in de wacht te slepen, waarna ze werd benaderd om een Storytel Original te schrijven. Dat werd een reeks over gedragsdeskundige Julia Menken, waarbij Van Mierlo zich vooral focust op de psychologische kant van het speuren. Aan Vrouwenthrillers.nl vertelt ze:

'Julia volgt bij het maken van een daderprofiel een bepaald schema dat door decennialange ervaring oorspronkelijk bij de FBI in Amerika is ontstaan. Zo probeert ze inzicht te krijgen in de motieven en het denkpatroon van een dader. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar het slachtoffer krijgt ze informatie over de dader.'

Menken werkt als een van de weinige 'profilers' in Nederland binnen de Groep Moord en Zeden bij de Nederlandse Politie. Haar kracht ligt bij het volgen van haar eigen intuïtie, al komt ze daardoor vaak voor emotionele dilemma's te staan. De luisterserie werd een groot succes, met vertalingen in het Engels, Spaans en Arabisch. Het derde seizoen, verschenen in 2020, werd bekroond met de Award voor de beste Storytel Original.

De stap om de reeks ook op papier uit te geven, was dan ook snel gemaakt. Daarvoor heeft Van Mierlo nog wel wat moeten schaven. 'De audioserie bestaat uit tien afleveringen van een uur. In elke aflevering wordt aan het begin nog het een en ander herhaald, om de luisteraar een kort overzicht te geven van het verhaal. Die overgangen heb ik gladgestreken en de herhaling moest eruit.'Reacties op: De verloren jongen van Chantal van Mierlo

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Chantal van Mierlo

Chantal van Mierlo

Chantal van Mierlo (1979) is geboren en opgegroeid in Boxtel. In 2016 verscheen ...