Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5. Laarmans/Elschot/De Ridder

op 28 december 2018 door

Op de foto (gemaakt door Natalie van den Dobbelsteen) zien we de Elsschot-liefhebbers die onder leiding van Eric Rinckhout de Dwaallichtwandeling door Antwerpen maakten. Als je goed kijkt zie je bekenden die aan deze leesclub meedoen.

5.a. We weten dat Laarmans het alter-ego is van Elsschot, die weer het alter-ego is van Alfons de Ridder. De Ridder beweert dat Het Dwaallicht teruggaat op een wandeling die hij ooit gemaakt zou hebben. Het krantenwinkeltje aan de Melkmarkt bestond echt. Maar als je de wandeling bekijkt, zie de plattegrond bij het extraatje, en hem volgt zie je dat het niet zo’n logische route is. Wat zou de functie van die omzichtige route kunnen zijn? Mijn theorie is dat het verhaal hierdoor universeler wordt. Wat denk jij?

5.b. In een eerdere vraag hebben we het over de religiositeit van Laarmans gehad. Maar is Laarmans/Elsschot/De Ridder niet op zoek naar zijn ideale vrouw? Hij zou ook maîtresses gehad hebben. Hij kwam iedere avond pas laat thuis. Wat denk je?



Reacties op: Vraag 5. Laarmans/Elschot/De Ridder

Meer informatie