Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2: Citaat

op 30 november 2020 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken zijn er discussievragen gemaakt. We gaan deze op aparte discussiepagina's bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen een voor een beschikbaar te stellen.

Citaat van Robert Ferringham uit 'Zonder haar'


Soms moet je gewoon accepteren waar je staat en aanvaarden, hoe onwillig ook, dat er geen weg terug is naar waar je eerder was...

Voordat een verhaal begint, plaatsen veel auteurs een citaat van een dichter, een andere auteur of een paar zinnen uit een liedtekst. Chris McGeorge eveneens, want bovenstaande tekst is een citaat uit het fictieve boek 'Zonder haar' van de eveneens fictieve auteur Robert Ferringham (zie Kiekeboe).
 
2a. Wat is voor jou de toegevoegde waarde van dergelijke citaten en/of passages? Lees je die of sla je ze over? Motiveer je antwoord.

2b. Wat is jouw mening over dit citaat? Wat herken je hierin dat verwijst naar Op slot?

2c. Wat vind je ervan dat Chris McGeorge een citaat heeft gebruikt van een fictieve auteur uit zijn thriller Kiekeboe? Waarom vind je dat?



Reacties op: Vraag 2: Citaat

Meer informatie

Gerelateerd