Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4: Agatha Christie

op 04 december 2020 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken zijn er discussievragen gemaakt. We gaan deze op aparte discussiepagina's bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen een voor een beschikbaar te stellen.

Chris McGeorge is een groot fan van de boeken van Agatha Christie en Arthur Conan Doyle. Er wordt daarom gezegd dat zijn verhalen een mix zijn van oud en nieuw. Maar het moet zich ook uiten door vreemde en verrassende plots, iets waar hij zelf van houdt. Omdat zijn thrillers locked room mysteries zijn, wordt hij ook al de moderne opvolger van Christie genoemd.


4a. Wat vind je van deze kwalificatie? Doet dit recht aan de boeken van Christie of vind je McGeorge beter?


4b. Herken je in Op slot elementen die in veel boeken van Christie voorkomen? Zo ja, wat zijn die elementen. Zo nee, waarom denk jij dat de boeken van McGeorge met Christie wordt vergeleken?

4c. (Deze is wat algemener.) Wat vind je überhaupt van het vergelijken van auteurs met andere auteurs? 



Reacties op: Vraag 4: Agatha Christie

Meer informatie

Gerelateerd