Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 7: Spanning en plot

op 10 december 2020 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken zijn er discussievragen gemaakt. We gaan deze op aparte discussiepagina's bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen een voor een beschikbaar te stellen.

Er zijn verschillende technieken om een verhaal spanning te geven en iedere auteur doet het op haar of zijn eigen manier. Ze hebben echter één gezamenlijk doel: zorgen dat de lezer hun verhaal spannend vindt. Ook de plot (verhaallijn) kan dusdanig zijn opgebouwd dat er een spanningsveld gecreëerd wordt. 


7a. Vind jij dat Chris McGeorge erin is geslaagd om het verhaal spanning te geven? Zo ja, kun je daarvan een of meer voorbeelden geven? Zo nee, wat heb je gemist?

7b. Wat had hij kunnen doen om ervoor te zorgen dat het verhaal wel spannend zou zijn of nog spannender zou worden?

7c. Wat vind jij van de plot? Is het een logisch opgebouwd verhaal of raakte je op sommige momenten de kluts kwijt? Is er iets waarvan jij vindt dat het beter of anders uitgewerkt had kunnen worden?

7d. Zag je de 'bekentenis' over de identiteit van Krotes al aankomen? Zo ja, wanneer wist je zeker dat ze niet was hoe ze zichzelf voorwendde?



Reacties op: Vraag 7: Spanning en plot

Meer informatie

Gerelateerd