Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op slot van Chris McGeorge

op 19 oktober 2020 door

Auteur Chris McGeorge staat bekend om zijn inventieve, goed ontvangen thrillers. Zo stond zijn debuut Tik Tak wekenlang in de Bestseller 60. Op slot is alweer zijn derde boek, dat werd getipt in de 9 van juli als 'Keuze van de redactie'. Hebban organiseert een leesclub.

McGeorge schreef zijn debuutthriller Tik Tak als afstudeerproject voor zijn Master Creatief schrijven aan de City University Londen. Vanaf dat moment ging het snel voor de auteur, ook in het buitenland; zodra een van zijn boeken klaar is voor publicatie, verschijnt ook de Nederlandse vertaling. Het was iets langer wachten dan gewoonlijk in 2020 (de Engelse uitgever schoof de verschijningsdatum met enkele maanden op), maar inmiddels ligt Op slot in de boekhandels.

McGeorge heeft een voorliefde voor misdaadauteurs uit de 'Golden Age', zoals Agatha Christie en Arthur Conan Doyle, zodat zijn thrillers een mix van oud en nieuw zijn. Zijn plots zijn altijd een tikje vreemd, spelen zich af in een afgesloten ruimte en hebben meer dan genoeg intrige en twists.

Op slot

Kara Lockhart is net begonnen aan haar levenslange gevangenisstraf in HMP New Fern – een gloednieuwe zwaarbewaakte gevangenis voor vrouwen. Ze is veroordeeld voor een moord die ze zweert niet te hebben gepleegd.

En dan wordt ze op een ochtend ook nog wakker naast haar vermoorde celmaat. De deur is de hele nacht op slot geweest, en dus is Kara de enige verdachte. Er is alleen een probleem – Kara weet zeker dat zíj het niet gedaan heeft. Dus wie wel? En houdt het verband met haar onterechte veroordeling?

Hoe vind je een moordenaar op een plek waar iedereen er een is?

Leesfragment

Passen de boeken van McGeorge echt in jouw straatje en heb je al lang genoeg gewacht op Op slot (vertaald door Yvonne Ligterink)? Hieronder lees je een sneak preview van de proloog en het eerste hoofdstuk. Hou je je honger naar meer? Dan schrijf je je meteen in voor de leesclub. 

Lees de eerste 24 bladzijden



Reacties op: Op slot van Chris McGeorge

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Chris McGeorge

Chris McGeorge

Wat voor Chris McGeorge begon als eindproject voor de Master creatief schrijven,...