Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Juli 2019: te warm om te lezen

op 31 juli 2019 door

Juli 2019 gaat in de boeken als de maand waarin we voor het eerst meer dan 40 graden Celsius konden optekenen. Ooit kunnen we aan onze kleinkinderen vertellen waar we waren en wat we deden toen dat gebeurde, precies zoals met de moord op Kennedy of de maanlanding. Zo van die zaken die blijven hangen. 

Het was vooral een maand waarin het zowaar te warm was om te lezen, nooit gedacht dat dat kon bestaan. Gelukkig moest ik werken en was het op het werk een beetje koeler dan buiten. Zwoele nachten, nog zwoelere dagen, de bladzijden van de boeken plakten van de hitte, de e-reader gaf de geest wegens oververhit. 

Driewerf hoera voor de afkoeling. 

 

Overzicht 

*** - NL - Felix Weber -  Genadeschot

*** - E - Melinda Gates - The Moment of Lift

*** - NL - Michael Robotham - Boetedoening

**** - NL - Graeme Simsion - Het Rosie resultaat en een spot over autisme 

**** - E - Robert Galbraith - Lethal White

*** - NL - John Ajvide Lindqvist - Ik zal je altijd vinden

**** - NL - Chris Houtman - Getal van het beest

**** - NL - Marc-Uwe Kling - Quality Land

*** - NL - Stephen King en Joe Hill - Het hoge gras

**** - NL - You-Jeong Jeong - Een goede zoon --> review volgt volgende maand

 

Statistiekjes 

 90a4e794c2fa1b6627f7dbe96eaa4053.jpg

  

Conclusie 

 Niet zo overdreven veel boeken, maar wel allemaal 3 of 4 sterren, heel degelijk met andere woorden. Ook niet veel Engelstalig, maar in mijn voordeel spreekt wel dat Lethal White een boek van 656 pagina's is en het leestempo ligt toch wel lager dan bij een Nederlandstalig boek. 

Uiteraard weer eentje van Stephen King, deze keer samen met zijn zoon Joe Hill, een kortverhaal. Mijn voornemen om dit jaar iedere maand iets van King te lezen lukt tot nu toe prima. De keuze wordt wel wat minder want er blijven voornamelijk korte verhalen over, de echte dikke kleppers en bekende boeken zijn allemaal al gelezen. 

Verder een vreemd boek, Ik zal je altijd vinden, zo raar dat ik eigenlijk nog altijd niet goed weet wat ik ervan moet denken. 

Het laatste deel van Graeme Simsion met Don Tillman bracht weer een glimlach op mijn gezicht, maar ik merk zelf dat de formule wat uitgewerkt begint te geraken. 

Over Een goede zoon van You-Jeong Jeong kan/mag ik nog niet veel zeggen, dat komt volgende maand wel. 

 

Alles bij elkaar genomen een leuke leesmaand met veel variatie. Benieuwd wat augustus gaat brengen, ook dan nog geen vakantie voor mij. 



Reacties op: Juli 2019: te warm om te lezen

Gerelateerd