Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesupdate september 2019

op 01 oktober 2019 door

We zijn op de helft van september en het is tijd voor een update. Het leestempo zit er weer lekker in en ik ben blij dat mijn voornemen om boeken uit eigen kast (LUEK) en vervolgdelen van series (Series september) te lezen zo goed gaat. Verder sluit ik vandaag de Sob-a-thon af met een huilwaardig boek: Is dit een mens?

8cf86dccb3dd4fea35a8664986b2ee87.jpeg

Young adult

Een onzeker licht #3 van Alexandra Bracken las ik voor LUEK en Series september. Ik sloot hiermee weer een serie af, hoewel er nog een vierde boek is verschenen dat jaren later speelt. Dat boek staat ook nog in mijn kast te wachten. Waar ik moeite had met het eerste deel, vloog ik door dit deel heen. Een fijne serie die als geheel van mij 4 Sterren krijgt. Dit deel kreeg er 4,75.

Veel liefs, Lara Jean #3 van Jenny Han las ik ook voor LUEK en Series september. Ik vond deze serie al niet leuk en dit laatste boek was helemaal niets. Wat een enorme tut is die Lara Jean. Ik vond haar zeurderig en veeleisend. Over de top perfect en daardoor heel onsympathiek. 2 Sterren. 

Two dark reigns #3 van Kendare Blake kocht ik afgelopen vakantie in Nijmegen en mocht dus net op mijn LUEK-lijst. Dit één na laatste boek in de serie vond ik tot nu toe het beste boek. Het tempo van de boeken wordt met ieder verhaal beter. Vanaf het begin werd ik meegenomen in de verhalen van de drie zussen. 4 Sterren.

De Ravenjongens #1 van Maggie Stiefvater las ik om verder te kunnen met de serie. Dit deel heb ik een aantal maanden geleden al eens gelezen en toen vond ik het vooral heel verwarrend. Het herlezen heeft me veel duidelijkheid gegeven en zeker meer waardering voor het verhaal. Dit boek is een contemporary met heel veel magische elementen. Er wordt gesproken over Ley-lijnen en eeuwig slapende koningen. Het gaat over helderziendheid en tarot-kaarten. Maar vooral over intense vriendschappen en geweldige familiebanden. 4 Sterren. 

De dromendieven #2 van Maggie Stiefvater was weer heerlijk verwarrend. Maar de personages worden verder uitgewerkt en maken een karaktergroei door en dat maakt dit boek weer heel plezierig. 4 Sterren. 

Meester Legende #2 van Stephanie GarberDit boek stond al veel te lang in de kast te wachten, deel 3 komt al bijna uit. Met dank aan LUEK en Series september las ik het dan eindelijk. En waarom ik dat nog niet gedaan had weet ik echt niet. Ik hield van de wereld van Caraval: chaotisch, magisch, donker en sprookjesachtig en ik hou nog meer van Tella, de hoofdpersoon in Meester Legende, dan van Scarlett, de hoofdpersoon in Caraval. 4,25 Sterren.

Girls on the verge van Sharon Biggs Waller was het groepsboek voor de Sob-a-thon en paste ook binnen de LUEK uitdaging. Dit boek gaat over een meisje dat ongewenst zwanger is. Ze woont in Texas en daar zijn de regels voor abortus zo streng dat ze een lange reis moet maken om haar zwangerschap te beëindigen. Een supermooi verhaal over een pijnlijke roadtrip door de VS en Mexico. Een boek dat mij aangreep en waar ik af en toe heel boos van werd. 5 Sterren.

These divided shores #2 van Sara Raasch las ik voor een leesclub op Hebban. Deze is nog volop bezig, dus ik onthoud me nog even van commentaar. 

Voices; the final hours of Joan of Arc van David Elliott las ik voor de Sob-a-thon (en voor LUEK). De opdracht was een boek te lezen dat je nostalgisch maakte en Jeanne d'Arc doet dat. Ik las vroeger heel veel historische kinderboeken, waaronder boeken over het leven van Jeanne d'Arc. Deze bijzondere vrouw was, ver voor haar tijd, een voorvechtster voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Dit boek is geschreven in vers-vorm en ik vond het heel mooi gedaan. Je leest vanuit Jeanne, maar ook vanuit allerlei mensen, heiligen en voorwerpen die met haar te maken hadden. Een aanrader voor geschiedenisliefhebbers en poëzieliefhebbers. 4 Sterren. 

A heart in a body in the world van Deb Caletti stond ook op mijn lijst voor LUEK en Sob-a-thon. Ik moest een boek lezen met blauw op de cover en een boek waarbij ik me kon identificeren met de hoofdpersoon. De hoofdpersoon in dit boek is Annabelle en leest heel graag. In het leven van Annabelle heeft zich iets zeer traumatisch voorgedaan en ze heeft veel moeite om dit te verwerken en haar schuldgevoel een plek te geven. In al haar wanhoop begint ze te rennen en zo begint haar loop door het noorden van Amerika, van west naar oost. Een verhaal met een heftige boodschap, maar ook met heel veel mooie vriendschappen en een geweldige familie. 5 Sterren. 

Literatuur & Romans

Quiet girl in a noisy world van Debbie Tung is een 'graphic novel' met strips over een introverte vrouw. Dit boek kwam stiekem deze maand mijn huis binnen. Ik zag een filmpje over het boek en voelde me zo gezien dat ik niet anders kon dan het boek bestellen. Ik herkende zoveel in deze pagina's. De heftigheid van de wereld, de behoefte aan stilte, rust en een boek, de angst om over te komen als een sociaal incapabel persoon, de angst voor nieuwe dingen, het geluk van alleen zijn. Zelfs het meisje in de strip lijkt om mijn jongere zelf. Heerlijk boek dat ik nog heel vaak op zal pakken. Mijn vriend las het inmiddels ook en herkende veel dingen van mij. 5 Sterren. 

Non-fictie

Wolf; dertien essays over de vrouw van Maartje Laterveer e.a. Dit boek bevat heel verschillende essays over vrouw zijn en over feminisme. Veel van de essays vond ik heel goed, waren goed geschreven, prima onderbouwd en kon ik helemaal meevoelen. 4 Sterren. 

Is dit een mens? van Primo Levi pakte ik op voor de sobathon. Dit boek had ik al lang in de kast staan, maar de inhoud maakte dat ik er niet aan durfde te beginnen. Nu dan toch gedaan. Ik vond het een heel mooi, indringend en wijs verhaal over hoe het echt was in Auschwitz. Afschuwelijk hoe mensen behandeld werden en hoe mensen gedwongen werden om hun menselijkheid af te leggen om te overleven. 5 Sterren. 

Feelgood

Genadeloos #2 van Lis Lucassen kwam afgelopen maand binnen en mocht ik dus al lezen voor Lezen uit eigen kast en voor mijn Series september. Genadeloos is weer een heerlijk verhaal over een Nederlandse studente in Amerika en haar sportieve Love interest. Net als in boek 1 worden er weer zware thema's aangehaald, maar blijft het toch ook een sexy New Adult. Ik vond het boek minder leuk dan deel 1, maar een vervolgdeel ga ik zeker lezen. 3 Sterren. 

Leven met een leugen #2 van Wendy Brokers las ik ook voor mijn Series september. De manier waarop Wendy Brokers personages beschrijft en een verhaal vertelt dat luchtig en toch ook zwaar is, vind ik heel mooi. Sofie en Jelle hebben nu naast Nate & Lize en Suus & Jacco een plekje in mijn hart. Ik denk dat ik alles wat uit Wendy haar pen komt zal lezen. 4 Sterren.

c009041a93b01423ac98a6ed3a6afecf.jpeg



Reacties op: Leesupdate september 2019

Meer informatie

Gerelateerd