Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Series September en andere plannen.

op 04 september 2019 door

September is LUEK (lezen uit eigen kast) en ik maak van deze maand gebruik om een flink gat te slaan in alle vervolgdelen van series die ik heb staan. Verder wil ik één week alleen maar boeken met blauwe kaften lezen en doe ik mee aan twee readathons: sobathon (lees boeken waarvan je moet huilen) en contemporaryathon (lees alleen maar contemporaries) en één readalong (lees in één maand de hele Ravenboys-cycle van Maggie Stiefvater). Zoals je ziet is mijn maand weer veel te vol gepland. Ik ben benieuwd wat ik allemaal kan lezen.

Ik ben een kampioen in het starten van series en ze dan vervolgens niet uitlezen. Niet omdat ik de serie niet leuk vind, al gebeurd dat natuurlijk ook (Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han), maar gewoon omdat ik niet graag twee dezelfde soort boeken achter elkaar lees en dan vergeet dat ik in een serie bezig was. Achterin mijn bulletjournal staan een heleboel onafgemaakte series, die schreeuwen om verder gelezen te worden. En deze maand lijkt me daar heel geschikt voor. Welke boeken het worden weet ik niet, maar hieronder volgt een lijstje van series waar ik uit kan kiezen. De voorwaarde is wel dat ik het volgende boek in de serie al in de kast heb staan. Helaas mag ik dus niet verder met het vervolg op De naam van de wind van Patrick Rhotfuss.

Van de Erfgoed-serie van Christopher Paolini heb ik alle delen staan, maar ik las alleen Eragon.

Van de Magisterium-serie van Holly Black en Cassandra Clare las ik vier delen. Alleen het laatste deel: De gouden toren wacht nog om gelezen te worden.

Ook De Nachtuilen-serie van Jeroen van Unen heb ik compleet en ook van deze serie las ik alleen het eerste deel: De Nachtuilen.

Dan heb ik lang geleden met heel veel plezier en liefde de Zevenwaterentrilogie van Juliet Marillier gelezen. Inmiddels heb ik de tweede trilogie hiervan ook in huis, maar ik las alleen Erfgenaam van Zeven Wateren.

Dan heb ik van Sebastien de Castell de eerste twee delen in de Spellslinger-serie staan. Ik las natuurlijk alleen deel 1. Maar nu deze verder niet vertaald wordt weet ik niet of ik nog aan deel 2 wil beginnen. 

Ik heb deze maand al een serie uitgelezen die al heel lang in mijn kast stond. Het gaat nu om The darkest minds trilogie van Alexandra Bracken. Toch ben ik nog niet klaar, want ook Nagelaten, stiekem het vierde deel in de 'trilogie', staat nog in mijn kast.

Al enkele jaren geleden las ik met veel plezier deel 1 en 2 in de Verborgen Geschiedenis-serie van Natalie Koch. Waarom ik het derde deel: De stad van de alchemist nog niet gelezen heb weet ik echt niet.

Van de Vlaamse auteur Vanessa Gerrits lees ik de Tweedehands vleugels-trilogie. Het laatste deel: Verstrengelde vleugels schreeuwt me toe vanuit mijn boekenkast.

Miranda Hillers schreef de Blingg-serie. Deze serie bestaat uit vijf boeken en ik heb er al vier gelezen. Alleen nummer vijf: Kijk niet achterom, wacht nog op me. En dat is gek, want de hoofdpersoon in dat boek is mijn favoriete personage uit de hele serie.

Dan een serie die nog niet af is: Last reality van Jason Segel en Kirsten Miller. Ik las deel 1: Otherworld samen met een leesclub op Hebban. Ik genoot van het verhaal over virtual reality en kocht boek twee: Otherearth. En deze staat in mijn kast stof te vangen, terwijl deel 3 al bijna uitkomt.

Ergens dit jaar kocht ik de Shades of Magic serie van V.E. Schwab tweedehands. Ik las deel 1: A darker shade of magic, vond het intrigerend, maar wel ingewikkeld en nou kijken boek 2 en 3 me verwijtend aan vanuit mijn kast.

Een heel ander soort serie is die van M.J. Arlidge. Langzaamaan heb ik alle delen van de Helen Grace-serie aangeschaft in goedkopere edities, maar ik las er nog maar vijf. 

Drie series die ik van mezelf moet uitlezen omdat ik ze compleet heb, maar die me eigenlijk niet goed bevallen zijn: Hush hush van Becca Fitzpatrick. Gelukkig hoef ik alleen nog maar het laatste deel: Finale. De hierboven genoemde serie van Jenny Han. Ik ben net begonnen in het laatste deel: Veel liefs, Lara Jean. Als dit boek uit is kan de serie weg. En dan nog een serie die ik in mijn overmoed ook in één keer helemaal heb aangeschaft: Het huis van de nacht van P.C. Cast en Kristin Cast. Ik heb er nu vier van de twaalf gelezen en er zit zoveel herhaling in en de plot is zo onorigineel dat ik helemaal geen zin heb om hierin verder te gaan. 

Een serie die ik wel met plezier zal uitlezen is: Rebel of the sands van Alwyn Hamilton. Van deze serie over woestijnen, djinns en andere arabische bijzonderheden staat het laatste deel: Hero at the fall nog op mij te wachten.

Afgelopen maand ontving ik eindelijk deel twee in de Stormheart serie van Cora Carmack. Het eerste deel, Roar, las ik in 2018 en ik heb heel lang moeten wachten op deel twee. Nu maar hopen dat ik Rage ook snel kan uitlezen.

Op mijn wil ik lezen lijst van deze maand staan in ieder geval: Godsgraf van Jay Kristoff, Josefiens zevende hemel van Renée Olsthoorn, Fairest of all van Serina Valentino, Meester Legende van Stephanie Garber, Genadeloos van Lis Lucassen en Queen of ruin van Tracy Banghart.

Tot slot hoop ik veel van jullie te zien op Habban Live in Utrecht.



Reacties op: Series September en andere plannen.

Meer informatie

Gerelateerd