Wat las ik deze maand? 07/2019

op 31 juli 2019 door

Wat was me dit een maand, zeg. Juli 2019, de maand van de warmterecords. Ik ben dan tot niets meer in staat (ook het lezen gaat niet meer vooruit) en word er zelfs een beetje moedeloos van. Je kunt niet geloven hoe blij ik was toen het vorige zaterdag uren aan een stuk regende en de temperatuur later ook nog een keer richting twintig graden zakte. Eindelijk kon er weer gelezen worden! Twaalf boeken zouden het uiteindelijk worden. Wil je weten welke? Lees dan verder. 

Hier gaan we! 

77. IJle lucht, Anthony Adeane ***
Recensieboek. True crime over twee verdwijningen in IJsland in de jaren 70. Het zijn vooral de extraatjes (politieke en economische informatie over het land) die dit boek de moeite waard maken. Hier lees je mijn mening. 

78. De onzichtbare bruid, Anne Swärd ***
Recensieboek. Over de Franse Sandrine die aan het einde van WOII in het Zweedse Stockholm belandt en daar een verstandshuwelijk aangaat. De sfeer in dit boek is koud, ijskoud. Wil je meer weten, klik dan hier

79. De fluisterman, Alex North ****
De thriller waar iedereen de laatste weken over sprak, ik mocht het boek lezen voor de Thriller Club. Het steekt goed in elkaar, je leest het in geen tijd uit en op het einde zijn alle dingen die je tijdens het lezen niet kon thuisbrengen naar tevredenheid opgehelderd. Korte mening

80. Wiskunde is overal, Ben Orlin ***
Recensieboek, het derde alweer deze maand. Non-fictie, met voorbeelden van wiskunde in ons dagelijks leven, opgeleukt met getekende stokpoppetjes. Te Amerikaans voor de doorsnee Nederlandstalige lezer. Hier kun je mijn recensie lezen. 

81. Dood de engel, Sandrone Dazieri *** 
In afwachting van de nieuwe Dazieri las ik dit tweede deel in de reeks, het stond al een hele tijd op de e-reader. Het eerste deel vond ik vier jaar geleden fantastisch, dit tweede boek stelde uiteindelijk toch wat teleur. Hoe, wat, waarom? Het werd nooit helemaal duidelijk. 

82. Uitgeschakeld, Angelique Haak **** 
Tweede boek in de serie met Jennifer Brugman en wederom een voltreffer. Geen al te gecompliceerde toestanden, maar gewoon heerlijk lekkere lectuur. Laat maar komen die opvolger! 

83. Rechercheur De Klerck en het doodvonnis, P. Dieudonné ***
Lijkt qua opzet heel erg op Baantjer. Eerste deel in de serie met De Klerck en zijn assistent Klaver. Erg dun boekje dat zich afspeelt in Rotterdam. Over de ontknoping was ik niet erg te spreken, maar al bij al een prima debuut. Mijn mening

84. Dood de koning, Sandrone Dazieri ***
Derde deel in de serie met Dante en Colomba, ik mocht het boek lezen voor een triorecensie voor de Thriller Club. Zelfde probleem met dit boek als het vorige: veel blijft wazig en onduidelijk. Het boek is weliswaar vlot en goed geschreven, maar inhoudelijk vond ik het beter kunnen. Ik heb een eerder korte recensie geschreven. 

85. 35 jaar Wiels, Miguel Wiels ***
Laat ons nog eens een recensieboek lezen, dacht ik. Overzicht van de carrière van de Vlaamse pianist/componist, een van de mensen achter K3. Fotoboek met korte stukjes tekst. Heel leuk om te lezen, een echt hebbeding met veel foto's, maar weinig nieuws. Recensie staat online. 

86. Miss Birma, Charmaine Craig ***
Vijfde recensieboek van de maand erachteraan, dat wordt de komende maanden automatisch weer minder, juli is wat dat betreft een echte uitzondering. Een boek met een prachtige cover, een waar ik veel van verwachtte. Het boek zou echter teleurstellen. De recensie is ingediend, maar komt vrijdag pas online. 

87. Kold angst, Mads Peder Nordbo ****
Dit boek verschijnt begin augustus in het Nederlands als Koude angst. Het is het tweede deel in de serie met journalist Matthew Cave. Het verhaal speelt zich ook dit keer volledig op Groenland af, heel bijzonder. En goed! Mijn recensie is klaar. 

88. De goede zoon, You-Yeong Jeong ****
Dit boek mocht ik lezen voor een triorecensie op de Spot van de Thriller Club, de blog plaatsen we op 10 augustus. Mijn recensie schrijf ik later deze week. 

De statistieken! 

11 boeken in het Nederlands, 1 in het Deens
11 eigen/gewonnen boeken, 1 uit de bieb 
11 papieren boeken, 1 e-book
7 thrillers, 2 romans, 3 non-fictie
4 x 4 sterren, 8 x 3 sterren 
5 recensieboeken 
1 klepper

Wat brengt augustus? Ik ga vanavond beginnen in Ons huis staat in brand van de Zweedse Greta Thunberg en haar familie, een recensieboek. Ik ga de twee biebboeken lezen die hier nog liggen, een Portugees en een Spanjaard. En ik heb me een paar dagen geleden aangemeld voor het eerste 'meeleesboek van de maand' hier op Hebban, meer dan 850 bladzijden over koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel. En daarnaast? Dat zien we dan wel weer! 

Was juli voor jullie ook een goede maand? Is er een boek uit mijn lijst dat heel hard naar je roept? Of een dat je nooit zou lezen? 

Tot laters, 
Greet Reacties op: Wat las ik deze maand? 07/2019

Gerelateerd