Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Waar kijk jij naar uit in februari?

op 01 februari 2023 door

Elke maand publiceren we in het Thriller Café een 'Waar kijk jij naar uit?' met de verwachte boeken voor de komende weken. Zoals de titel zegt, willen wij graag weten welke thriller absoluut op jouw wil-ik-lezen-plankje moet. Zo maak je andere lezers vast enthousiast voor jouw keuze! 

De kortste maand van het jaar is vandaag begonnen, maar dat het aantal dagen in februari iets minder is dan in de overige elf maanden wil niet zeggen dat dit ook geldt voor de nieuwe releases. De uitgeverijen lijken er zin in te hebben, want ze verblijden ons met maar liefst zesendertig nieuwe thrillers van auteurs uit acht verschillende landen. Sommige schrijvers zijn zelfs goed voor meer dan één nieuwe uitgave. 

Naast dit grote aantal nieuwe thrillers verschijnen deze maand ook nog twee heruitgaven, maar ze hebben nu echter een andere titel gekregen. In het onderstaande overzicht zijn deze titels niet opgenomen, maar we wilden ze wel even benoemen. Het gaat om de volgende uitgaven (met tussen haakjes de oorspronkelijke titel):


De exacte verdeling van de zesendertig nieuwe uitgaven zie je hieronder. 

België

In vergelijking met andere maanden doet België het deze keer rustig aan. Dit land is goed voor drie nieuwe uitgaven, die keurig over de maand zijn verdeeld: een in het begin, een halverwege en een aan het eind. De magische spiegel is overigens een uit zes verhalen bestaande bundel en is een eerbetoon aan Edgar Allen Poe.

Edit: Op 15 februari verschijnt de volgende uitgave als e-book en is een kort verhaal van 77 pagina's.

Denemarken

Een van de Scandinavische landen waarvandaan we een thriller mogen begroeten is Denemarken. Zo heel vaak komt dit niet voor. We moeten er echter nog wel even op wachten, want pas op de laatste dag van februari zal het tweede deel van de serie met Maria Just in de boekwinkel liggen.

Duitsland

Op Valentijnsdag kunnen we Tom Babylon begroeten. In De kelder, alweer het vierde deel uit de reeks, is hij nog steeds op zoek naar zijn zusje Viola. Zal het hem deze keer lukken haar te vinden of komt hij meer te weten over wat twintig jaar geleden met haar is gebeurd? De thriller van Marc Raabe is de enige Duitse deze maand.

Groot-Brittannië

Uit Groot-Brittannië kunnen we deze maand acht nieuwe thrillers verwelkomen en op een na alle van een serie. Opvallend is dat deze uitgaven allemaal door vrouwelijke auteurs zijn geschreven en dat er van de eigenwijze bibliotheekmedewerker en hobbydetective Kitt Hartley maar liefst drie delen verschijnen. Onder de zes schrijvers bevindt zich één debutant: Julia Chapman.

Edit: Op 14 februari verschijnt Het Middernachtspel als luister- en e-book. Het is het eerste deel van de Slayton-serie. En op 23 februari zal De heer des huizes, het derde deel van de Moord uit het boekje-serie als e-book verschijnen.

Nederland

Uit Nederland elf nieuwe titels en de meeste daarvan zijn standalones. De bekendste auteur uit het rijtje is Corine HartmanDe vrouw die vergat te leven, het derde boek met kunstschilder Eva Romeijn, is een cosy crime die zich in de Achterhoek afspeelt.

Edit: Op 23 februari verschijnt de volgende uitgave als luister- en e-book. Het is het eerste deel van de serie Task Force Zuid.

Spanje

Op de laatste dag van februari zien twee Spaanse thrillers het levenslicht. Een daarvan is van een debutant en het eerste deel van een serie, de andere is het vierde boek van drie (televisiescenario)auteurs (Jorge Díaz, Agustín Martínez en Antonio Mercero) die onder de schrijversnaam Carmen Mola thrillers schrijven.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn net als Groot-Brittannië goed voor acht nieuwe thrillers en de meeste daarvan zijn een vervolgdeel uit een serie. Argylle, het debuut van Elly Conway (waarvan het gerucht gaat dat dit een pseudoniem is) stond aanvankelijk gepland voor november 2022, maar lijkt nu echt te gaan verschijnen. Aardig om te weten: deze spionagethriller wordt inmiddels verfilmd en de Britse zangeres Dua Lipa maakt hierin haar acteerdebuut.

Zweden

Eén Nederlandstalige debutant en één schrijversveteraan. Dat is wat Zweden deze maand te bieden heeft. De een (Malin Thunberg Schunke) is professor strafrecht aan een universiteit, de ander (Arne Dahl) naast auteur ook literatuurcriticus. Blinde woede en Vriespunt zijn niet de vrolijkste titels, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat dit ook voor de boeken geldt.


Edit
: Op 16 februari verschijnt de volgende uitgave als e-book (de paperbackeditie wordt op 23 september uitgebracht).


Dit waren ze dan, de thrillers waarvan we verwachten dat ze in februari gaan verschijnen. Waar we natuurlijk weer nieuwsgierig naar zijn, is met welke titel(s) jij je boekenplank gaat verrijken en of je denkt dit boek deze maand nog te gaan lezen.


* Voor onze input maken we gebruik van de verwacht-sectie van Hebban, aangevuld met de informatie die we zelf tot onze beschikking hebben. Dit kan tot gevolg hebben dat we wel eens titels missen als de database door de uitgeverij niet up-to-date is gebracht. Ook kan het gebeuren dat de releasedata verschoven worden, waardoor een boek niet op de genoemde datum beschikbaar is. 



Reacties op: Waar kijk jij naar uit in februari?

Meer informatie

Gerelateerd