Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Smakelijke titels

op 19 april 2018 door

April is culinaire maand bij de Feelgood club. We hebben al een serie boeken laten zien met allemaal heerlijkheden op de cover en in een ander artikel hebben we je kennis laten maken met series en films om je vingers bij af te likken. We hebben gebakken met een recept uit de feelgood Café Zon & Zee en voorgeproefd met de bruidstaart voor Diana's grote dag. Vandaag zetten we een aantal heerlijke boeken met eten in de titel in de schijnwerpers.

- door Renate -

9200000084052653.jpg
Katie Fforde - De kers op de taart


Als Zoe, fervent amateurkok, voor een felbegeerd plekje in een kookwedstrijd op televisie wordt geselecteerd, is ze buiten zichzelf van blijdschap. Het is een unieke kans om zich een weg te koken naar roem, succes en het kleine delicatessenwinkeltje op het platteland waar ze altijd al van heeft gedroomd. De eerste opdracht is echter nog maar net begonnen als ze merkt dat ze meer bordjes in de lucht moet houden dan ze had voorzien. Niet alleen moet ze de competitie aangaan met de fanatieke en nogal achterbakse Cher, tot haar schrik valt ze in rap tempo voor een van de juryleden, de snedige maar buitengewoon sexy Gideon Irving. Het duurt dan ook niet lang voor er veel meer op het spel staat dan canapés, cakejes en cordon bleu alleen

4fd5a69f710e52.55990358.jpg
Reina Crispijn - Bonbons voor een gebroken hart

Fotomodel Lottemarie Mazurel krijgt op kerstavond een auto - ongeluk. Daardoor verliest ze haar baan, haar vriend en haar hartsvriendin. Na haar herstel reageert ze, op aanraden van haar grootmoeder, op een vreemde advertentie en komt ze terecht bij een rasechte Amsterdamse familie. Door het winnen van een grote prijs, is het gezin verhuisd van Amsterdam naar het chique Gooi. De heer de huizes, Jan van den Homburg, vindt het geweldig, maar zijn vrouw Lucie heeft heimwee naar Amsterdam en ook de twee kinderen kunnen er niet aan wennen. Aan Lottemarie de taak om als lifestyle - coach dit gezin te latenpassen in het Gooi! Op het eerste gezicht een onmogelijke baan, maar na een stroef begin lijkt het Lottemarie te gaan lukken. Vooral Lucie staat open voor nieuwe ideeën. Lottemarie krijgt nauwelijks meer de gelegenheid om aan haar eigen problemen te denken, totdat ze op een vrieskoude ochtend in botsing komt met de buurman. Dan beginnen de verwikkelingen pas goed.

4fd29b21bba355.98957906.jpg

Anita verkerk - Cheesecake & Kilts

Robien, Britt en Michelle staan elke dag in oersaaie grijze mantelpakjes-met-vlinderstrikje voor de klas, want dat is nou eenmaal de verplichte docentenkleding op het ultra-sjieke Santorini Gymnasium in Utrecht. Daarom gaan ze in hun vrije tijd altijd lekker voor rafeljeans en modderlaarzen...Maar als ze dertig worden, beseffen de meiden opeens dat knappe spetters niks hebben met muisgrijs en ook niet met modderlaarzen. Het roer moet dus radicaal om, anders blijven ze eeuwig single! Dus plannen de meiden een weekje Schotland om een nieuwe strategie uit te denken. Maar dan mist Robien de trein en daar staat ze dan. Helemaal in haar eentje in het verlaten Rannoch Moor.

5299a7a33a0f52.92022131.jpg
Yara March - Cupcakes en een koffer

Als Miranda met haar vriendinnen op vakantie gaat, kan ze nog niet vermoeden, dat weldra hun leven op zijn kop zal staan. Vinden ze hun grote liefde? Voor het echter zo ver is, wordt er bij ze ingebroken, worden ze beschoten en als klap op de vuurpijl wordt een van de vier ontvoerd. Er moeten eerst doden vallen voor ook de politie duidelijk wordt, wat er aan de hand is...


50530f8c028738.53477025.jpg
Meg Donahue - Hoe eet je een cupcake

De grappige, onbevangen Annie Quintana en de rijke, ambitieuze Julia St. Clair verschillen van elkaar als dag en nacht... Hoe kunnen ze overwegen om samen een cupcakewinkel te openen?

Toch is dat precies wat de twee van plan zijn. Als dochter van de inwonende huishoudster van de familie St. Clair groeide Annie samen met Julia op, en jarenlang waren ze als zussen voor elkaar. In de puberteit kwamen hun verschillen steeds sterker aan het licht, wat leidde tot verwijdering en zelfs verraad, maar nu zijn ze vastbesloten om het verleden te vergeten en samen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze maken met hun bakkerijtje een frisse start en zijn al snel hot en happening.

Hun succes wordt echter overschaduwd door de onwelkome aandacht van een mysterieuze man die hen op alle mogelijke manieren probeert te dwarsbomen. Annie en Julia zullen een beroep moeten doen op hun gebundelde krachten, en op de vrienden en familie die ze te lang hebben verwaarloosd..


800%20druiven.jpg
Laura Dave - Achthonderd druiven

Georgia staat op het punt te trouwen met de man van haar dromen als haar wereld plotseling ontploft. Uitgerekend op het moment dat ze haar jurk past, ontdekt Georgia dat haar verloofde Ben een schokkend geheim verzwijgt. Overstuur vertrekt ze naar de wijngaard van haar ouders in Sonoma, Californië om bij de druivenoogst te helpen. Maar ook bij haar familie heeft het noodlot toegeslagen en de toekomst van de wijngaard staat op het spel.

56eb9bfb17d545.59837374.jpg
Jenna Evans Welch - Liefde & Gelato

Een zomer in Italië verandert in een zoektocht naar een onbekende vader in dit sprankelende Young Adult-debuut vol grappige en sfeervolle beschrijvingen, mysterieuze dagboekfragmenten en vooral heel veel romantische verwikkelingen.
Het lijkt heerlijk, de zomer doorbrengen in Toscane, maar aanvankelijk is Lina niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze haar vader zou leren kennen. Maar wanneer ze het geheime dagboek van haar moeder in handen krijgt, verandert alles.


52a80296074820.07760800.jpg

Nicky Pellegrino - Olijven met oregano

Rosie zit in haar eindexamenjaar als ze voor het eerst een vakantievilla huurt met haar klasgenotes Addolorata, Lou en Toni. Na die weken besluiten de vier om, wat er ook gebeurt, elke drie jaar samen een villa in de zon te huren. De vakanties houden de Villa Girls bij elkaar, in alle ups en downs die ze in het leven na hun schooltijd voor de kiezen krijgen met banen, mannen en gezinnen.

Rosie wordt haast een aangenomen dochter in de rommelige Italiaanse familie van Addolorata, en ze ontdekt een passie voor koken en fotograferen die leidt tot een baan als foodstyliste. Als de Villa Girls naar Itali? reizen, ontmoet Rosie de knappe Enzo, die met zijn familie een olijfgaard bezit. Ze worden verliefd, en Rosie droomt van een leven samen, maar Enzo's toekomst ligt vast: hij zal ooit de olijfgaard runnen zoals zijn vader en opa v??r hem. Met een gebroken hart keert Rosie terug naar Londen. Ze denkt zeker te weten dat ze hem nooit meer zal zien. Maar het lot bepaalt anders - een handje geholpen door haar vriendinnen...

565e8b966e3a32.35513017.jpg
Sarah Moore Fitzgerald - De appeltaart van hoop

Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed  dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.


50530aa11ee7b8.36599882.jpg
Ann Pearlman - De koekjesclub

De twaalf vrouwen van de koekjesclub komen elk jaar samen. Ze nemen allemaal zelfgebakken koekjes mee, maar ook wijn en vrolijkheid – en hun persoonlijke geschiedenis, geheimen en verdriet. Ze praten over zaken die vrouwen overal ter wereld bezighouden: liefde, trouw en overspel, kinderen en kleinkinderen, geldzaken, ziekte en gezondheid, en onvoorwaardelijke vriendschap.

Gastvrouw Marnie heeft dit jaar een hoop zorgen: ze heeft een nieuwe, veel jongere geliefde; haar oudste dochter is na enkele miskramen weer zwanger – zal de baby dit keer wel gezond zijn? En dan is haar jongste, ongetrouwde dochter ook nog zwanger van een rapper met een crimineel verleden.


Weten jullie nog meer leuke titels met eten erin? Laat het ons hieronder weten in een reactie!





Reacties op: Smakelijke titels

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Katie Fforde

Katie Fforde

Katie Fforde werd als Catherine Rose Gordon-Cumming geboren in Engeland. Voordat...

Reina Crispijn

Reina Crispijn

Reina Crispijn is succesvol auteur van verschillende romans, zowel met haar zus ...

Anita  Verkerk

Anita Verkerk

Anita Verkerk schrijft al jaren met veel succes heerlijke (ont)spannende liefde...

Meg Donohue

Meg Donohue

Meg Donohue is freelanceschrijver. Haar korte verhalen zijn gepubliceerd in dive...