Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in augustus

op 01 september 2021 door

Het is weer de 1e van de maand, dus het is weer tijd voor een wat lazen wij artikel. Voor vele zit de zomervakantie er alweer op en zijn ze weer aan het werk of naar school. Lees gezellig mee wat wij allemaal in Augustus lazen.

Nicole las 12 boeken

Wat een fijne leesmand was augustus! Eindelijk vakantie en dat betekent meer lezen. Ik begon de maand goed met een standalone-verhaal waar ik erg naar had uitgekeken: Ivelle van Laura Diane. Net zo mooi als haar vorige twee boeken! Daarna las ik het eerste deel van de Royal-horses serie van Jana Hoch, De kroon en het hart. Wat een heerlijk boek was dit. Ik had er totaal geen verwachtingen bij, maar het heeft me heel positief verrast! Ik mag meedoen aan de blogtour van een boek waar ik heel erg naar heb uitgekeken, namelijk Uit bloed en as van Jennifer L. Armentrout. Deze komt over een paar dagen uit, maar ik mocht de digitale versie al op voorhand lezen. Dit verhaal heb ik echt verslonden. Wauw...echt wauw! Wat een fantastisch verhaal! Als laatste YA deze maand las ik er nog eentje waar ik erg naar had uitgekeken: Water van Holly Black. Ik werd vanaf het begin weer moeiteloos meegesleept door haar meesterlijke schrijfstijl en verslavende verhaallijn. Verder las ik nog de volgende NA-boeken: De baas, De player en Liefde of lust van Vi Keeland, Op slag verliefd en Van slag van Meghan Quinn en nog drie feelgood-boeken: Een dozijn gin & tonics, graag van Lisanne Stam, Wedden van wel van Vannessa Thuyns en Ik mis je van Gillian King. Een gevarieerde leesmaand dus, met stipt op nummer 1 Uit bloed en as! 

Kimberly las 5 boeken

Dit was een echte YA maand voor mij. Ondanks dat ik niet zoveel heb gelezen als ik zou willen, heb ik wel alleen YA boeken gelezen. Zo heb ik Legendary en Finale van Stephanie Garber gelezen. Wat een geweldige serie is dat zeg. Die had ik echt jaren eerder moeten lezen! Ook las ik These Hollow Vows van Lexi Ryan. Wat ik hiervan vond kan je lezen in ons artikel hier. Daarnaast las ik het laatste deel in de Serpent & Dove/Heks & Jager serie, Gods & monsters van Shelby Mahurin. Helaas was dit voor mij geen goede afsluiter van een serie die zo geweldig begon. Tot slot las ik ook nog Bone Crier's Dawn van Kathryn Purdie. Dit was zeker een vermakelijk boek en een mooie afsluiting. Al vond ik het eerste deel wel iets sterker qua worldbuilding en verhaalopbouw. 

Roxanne las 5 boeken

Zowaar, in de maand waarin ik zou kunnen bevallen heb ik 5 boeken gelezen. Haha. Weer eens wat meer dan 3. Zo las ik deze maand het slot van de Trilogie van Serpent & Dove; Gods & Monsters van Shelby Mahurin. Het was een oké boek, maar eigenlijk had het geen trilogie hoeven te zijn naar mijn idee. Het had ook prima als duologie kunnen eindigen. Ook las ik These Hollow Vows van Lexi Ryan. Dit boek las ik samen met mijn zus en we hebben hier een artikel over geschreven. Bij Kimberly hierboven kan je een link naar het artikel vinden. Ook las ik Six Crimson Cranes van Elizabeth Lim. Dit is het eerste boek wat ik van haar las, ondanks dat het verhaal los staat van haar andere serie blijken er wel "easter eggs" in the zitten naar haar andere serie. De boeken spelen zich af in hetzelfde universum. Dit maakt me wel nieuwsgierig naar de andere serie. Ik vond overigens dit boek erg vermakelijk en schreef hier ook een artikel over dat je hier kan vinden. Daarnaast las ik nog Fire with Fire van Destiny Soria. Ook dit was een vermakelijk boek met veel actie en avontuur. Zeker als drakenliefhebber is dit een must read. En als laatste las is The Wolf and the Woodsman van Ava Reid. Geen YA maar wel bekend bij YA liefhebbers. Dit boek heeft heel veel actie maar ook wel gruwelijke gebeurtenissen. Niks wordt tot in detail beschreven en het laat wat aan de verbeelding over. Ik vond het een goed in elkaar gezet verhaal en als je even wat anders zoekt dan YA, maar wel fantasy met diverse soorten monsters en romantiek, is dit een goede keuze.

Maartje las 17 boeken

Ik las niet veel YA/ NA deze maand. Ik luisterde naar The hand on the wall en The box in the woods van Maureen Johnson en heb me daarmee prima vermaakt. Ik las Wintersong van S. Jae-Jones. Ik vond dat wel een interessant verhaal, met een bijzondere ondergrondse wereld van goblins en muziek. Ik leerde over Borderline door het Blossom Books boek: Gevalletje Boderline van Kathelijn Hulshof en las The miseducation of Cameron Posvan Emily M. Danforth. Voor het diversiteitscafé mocht ik Ondine van Arby Valentine lezen. Dit zou ik een Queer NA hervertelling van de kleine zeemeermin willen noemen. Wat ik en mijn collega's van het café over dit boek denken, kun je daar komende maand lezen. En dan las ik nog A deadly education van Naomi Novik. Dit is officieel ook geen YA, maar ik snap niet zo goed waarom. Het verhaal viel trouwens erg tegen. Ik denk niet dat ik een volgend deel in deze serie ga lezen. 

Mijn favoriete boek van de maand was een duistere fantasy, namelijk het derde deel in de Nimmernacht-serie: Duistere dageraad. Een bijna perfect einde van een een heel goede serie. 

Danique las 3  boeken

Dit was niet mijn leesmaand. De plannen gingen totaal anders dan verwacht. Mijn plan was om deze vakantie ontzettend veel te lezen. Helaas door het slechte weer werd mijn leesdip iets groter en las ik uiteindelijk maar 3 boeken. Ik begon de maand met het boek wereldspionen van James Ponti een kinderboek wat ik 4 sterren gaf. Het tweede boek wat ik las heet Een hart zo vurig van Brigid Kemmerer. Een fantastisch boek waar ik zeker van genoten heb. Ik gaf het dan ook 4 sterren. De maand sloot ik af met Felix ever after van Kacen Callender. Een boek over een jongen die nog nooit verliefd is geweest en over hoe het leven van een transgender kan botsen met haters ervan. Een indrukwekkend boek met een goed einde. Ik gaf het ook 4 sterren. De ratings zijn dus prima deze maand, het aantal boeken had van mij iets meer gemogen. We gaan er in September weer fris tegen aan.

Minca las 10 boeken

Deze maand begon fantastisch voor mij, met een geaccepteerde aanvraag van een e-arc van Gallant geschreven door V.E. Schwab. Dit was echt zo een bijzonder en mooi verhaal, het leek net een overkoepelend boek waarin alle sterke elementen die ze verwerkt heeft in haar eerdere werk naar voren kwamen. Verder las ik Defy the night van Brigid Kemmerer, dat was echt een heerlijk boek en heeft me zeker verrast. All these bodies van Kendare Blake was spannend, maar niet zo spannend als Sadie van Courtney Summers die ik erna las. Deze maand wilde ik Holly Black nog een kans geven door Water te lezen, maar nu ben ik er wel zeker van dat haar wereld van de fey me niet echt ligt helaas. Verder viel Forestborn me helaas ook een beetje tegen, in tegenstelling tot Zuidenwind van Brittainy C. Cherry, echt een boek heerlijk romantisch maar ook emotioneel boek, terwijl Introweek van Anja Janssen van dezelfde uitgeverij meer humor bevatte en daardoor heerlijk was om te lezen. Ik herlas Uit bloed en as voor de Nederlandse blogtour. Echt heerlijk om me daar nog een keer in te kunnen verliezen. Ik sloot de maand af met een graphic novel van VE. Schwab: Extraordinary. Ik had zo genoten van de twee Villains boeken en dit is zeker een goede toevoeging!

Denise las 13  boeken

Augustus was de maand waar ik en vakantie had en weer ben begonnen met werken. Dit resulteerde in een goede leesmaand. Toch heb ik maar drie YA boeken gelezen. Het hart van de adelaar van Emmelie Artens vond ik echt heel leuk. Dit is de eerste YA in tijden die ik vier sterren heb gegeven. Ook las ik room service van Maren Stoffels. Ik merkte heel erg dat dit boek voor een jongere doelgroep was, dit boek gaf ik twee sterren. Als laatste YA las ik Unplugged van Donna Freitas. Alhoewel ik het concept super tof vond, vond ik de world building heel slecht. 

Nina las 7 boeken

Augustus was voor mij ook weer een fijne leesmaand! Ik heb weer kennis kunnen maken met enkele geweldige personages die ik voor altijd met me mee zal dragen. Deze maand trapte ik af met Tales from the Shadowhunter Academy geschreven door Cassandra Clare. In dit boek lees je verschillende korte verhalen over Simons tijd op de Shadowhunter Academy. Ik vond het erg leuk om de bekende karakters terug te zien keren en meer te leren over Simon en hoe het nu verder met hem gaat na het einde in City of Heavenly Fire. Hierna ging ik nog even verder in de Shadowhunter wereld met de Dark Artifices trilogie. Wat een geweldige serie was dit ook weer van Cassie! Ik kan niet wachten om alle andere Shadowhunter boeken ook te lezen. Hierna had ik echt weer behoefte aan een paar standalones. Eerst las ik Donkerblauwe woorden van Cath Crowley. Ik weet echt niet waarom ik zolang gewacht heb met het lezen van dit boek! Wat een prachtig geschreven verhaal was dit. Vervolgens pakte ik Been here all along van Sandy Hall. Helaas viel dit boek een beetje tegen. De relatie tussen de twee jongens was erg lief en leuk beschreven maar voor de rest gebeurde er niet veel en was het verhaal me wat te simpel en kort. Als laatste las ik the Gentlemen’s Guide to Vice and Virtue van Mackenzi Lee. Dit was gelukkig wel echt een goed boek waar ik zo doorheen vloog! Precies ook het soort humor wat ik erg kan waarderen en karakters met mooie uitgediepte persoonlijkheden. Ook hier wil ik graag nog de andere boeken zo snel mogelijk van lezen. 



Reacties op: Wat lazen wij in augustus

Meer informatie