Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in september

op 01 oktober 2021 door

De nazomer van september is al even wisselvallig als de zomer is geweest. Waar je op sommige dagen nog lekker buiten in de tuin kan zitten met je boek, wordt het ook al tijd voor het najaar. We kunnen de koppen thee, kaarsen, dekentjes en speculaasjes al klaar zetten. September was dan ook niet voor iedereen de meest actieve maand, maar toch hebben we allemaal weer een aantal boeken gelezen. Kijk je mee?

Natasha las 4 boeken

Deze maand begon voor mij het werkleven weer. Nu de scholen weer volledig open zijn, merkte ik dat ik heel erg moest wennen aan de volle klassen. Ik heb daardoor voor mijn gevoel heel weinig gelezen. Van de 4 boeken was er maar één een YA boek en dat was Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston. Dit boek las ik voor de boekenketting en het gaf mij een sprookjesachtig gevoel. Hopelijk lees ik komende maand iets meer YA's. 

Minca las 9 boeken

Hoewel het me deze maand bij sommige boeken wat moeite kostte om door te zetten en geen andere dingen tussendoor te doen heb ik toch een mooi aantal bereikt. De YA titels hieruit waren om te beginnen The Last Legacy van Adrienne Young, Little Thieves van Margaret Owen en Vespertine van Margaret Rogerson. Naar alle drie had ik erg uitgekeken, maar alle drie waren nét wat minder dan ik had gehoopt. Van alle drie de auteurs had ik al eens wat gelezen, misschien dat de lat daarom wat hoog lag, maar ondanks dat ze allemaal zo hun charmes hadden, hadden ze ook allemaal zo hun gebreken. Qua Nederlandse boeken las ik Lock down van Maren Stoffels voor Hebban. Een erg spannende jeugdthriller weer. Niet helemaal YA maar wellicht wel een auteur die vaker wordt gelezen door YA-fans: Het hart van Weshley Castle van Marina Folkers. Deze speelde zich af in een historische setting wat wel interessant en leuk was voor de afwisseling. En last but not least: Ketting van goud. Ook dit verhaal speelt zich het verleden af, maar in de welbekende Schaduwjagerswereld van Cassandra Clare. Ik vond het heerlijk om me daar weer een keer in te kunnen verliezen!

Kimberly las 4 boeken

Dit was een niet al te beste leesmaand voor mij. Helaas heeft een boek ervoor gezorgd dat ik een beetje in een leesdip kwam en uiteindelijk heb ik moeten besluiten dit boek opzij te leggen. Wie weet dat ik hem ooit weer oppak. Ik heb wel 4 boeken gelezen, waarvan 1 graphic novel van DC en een niet echt YA boek A touch of darkness van Scarlett St Clair. Verder heb ik House of Hollow van Krystal Sutherland gelezen. Dit boek heb ik op het randje van de maand uitgelezen. En ondanks dat het een heel dun boekje is heeft het me toch aardig wat tijd gekost om doorheen te komen. Zeker geen slecht boek, maar het semi horror genre was toch echt wel even wennen. En tot slot heb ik ook eindelijk The Beautiful van Renée Ahdieh weer opgepakt en uitgelezen. Hier was ik vorig jaar in gestart, maar kon er niet inkomen. Uiteindelijk heb ik toch best van het boek genoten.

Nina las 7 boeken

Deze leesmaand zat voor mij vol met enkele goed geslaagde standalones! Ik begon de maand met het lezen van De Onverklaarbare Logica van Mijn Leven geschreven door Benjamin Alire Sáenz. Net als zijn boek over Aristoteles en Dante was dit ook weer een geweldig geschreven boek. Benjamin weet lastige en gevoelige onderwerpen prachtig te beschrijven met zijn schrijfstijl. Ik kan dan ook niet wachten op het vervolg van Aristoteles en Dante dat later dit jaar uitkomt. Hierna las ik het enige boek wat me echt tegenviel deze maand: The Love Curse of Melody McIntyre geschreven door Robin Talley. Het hele theater aspect van het boek vond ik wat té uitgebreid waardoor het op sommige punten saai werd om te lezen. Hiernaast werd de hoofdpersoon Melody echt slecht behandeld door de mensen die haar 'vrienden’ zouden zijn, zonder enige goede reden. Toch ging ze constant door het stof voor hen wat ik me echt aan ergerde. Vervolgens las ik The Nature of Witches geschreven door Rachel Griffin. Dit was echt een fantastisch boek met een verhaal vol originaliteit. Het hele magie systeem is prachtig uitgewerkt en het gebruik van de klimaatveranderingen in een mythische setting vond ik geweldig! Hierna las ik The Falling in Love Montage geschreven door Ciara Smyth als voorbereiding op YALFU waar ik de schrijfster heb ontmoet en mijn boeken heb kunnen laten signeren. Ik verwachtte dat dit boek volledig fluff romantisch zou zijn maar door het boek heen kwamen we vaak langs lastige onderwerpen in het leven van de hoofdpersonage. Op sommige momenten werd het me net wat te zwaar aangezien ik echt het boek ingedoken was voor fluff content. Hierdoor was dit boek echter zeker weten niet minder goed! Vervolgens las ik de korte verhalen bundel A Thousand Beginnings and Endings vol met mythische Aziatische hervertellingen. Deze bundel raad ik zeker aan als je fan bent van hervertellingen of als je wat meer wilt leren over de cultuurgedachten uit dit gebied. Hierna las ik Water geschreven door Holly Black. Als je deze serie vergelijkt met haar nieuwere serie van de Wrede Prins merk je hier en daar wel wat verschillen in ervaring met schrijven. Toch heb ik weer ontzettend genoten van dit boek en las het heerlijk snel weg. Als laatste ben ik begonnen met de Reign of the Fallen duologie geschreven door Sarah Glenn Marsh. Na het eerste boek gelezen te hebben kan ik zeggen dat deze serie mij tot nu toe erg positief heeft verrast! Ik ben erg benieuwd naar de avonturen die het hoofdpersonage nog gaat meemaken, maar voor mijn mening hierover zullen jullie nog 1 maandje moeten wachten.

Denise las 3 boeken

September is mijn slechtste leesmaand tot nu toe. Ik zit niet in een leesdip, maar ik heb het simpelweg te druk. Wel allemaal leuke (sociale) activiteiten, maar hierdoor is de tijd om er een boek bij te pakken zeldzaam. Ik heb zelfs mijn leesgoal van 120 verlaagd naar 100. Ook al loop ik voor, dit gaf meer rust. Desondanks ben ik niet helemaal ontevreden. De drie boeken die ik las, vond ik allemaal heel tof. Ik las twee tweede delen van een serie. Zo las ik Een hart zo vurig van Brigid Kemmerer. Ik hou heel erg van Belle en het Beest alhoewel vooral deel 1 daarover ging, vond ik deze net zo leuk. Verder las ik De verloren erfgenaam. Ik heb een beetje mixed feelings bij dit boek, maar heb het toch beoordeeld met drie sterren. Ben wel benieuwd naar jullie meningen over deze serie. Het laatste boek dat ik las valt niet onder YA, maar ik heb er wel van genoten. Dat was het vierde deel van de Bridgerton serie Een nobel streven van Julia Quinn.

Maartje las 29 boeken

Na een mindere augustus maand had ik een fijne september maand. Ik had voor mezelf twee challenges bedacht: 'Short book September', waarin ik zoveel mogelijk boeken ging lezen met minder dan 250 pagina's en 'Series September', waarin ik boeken uit series wilde lezen. Ik las 17 korte boeken, waarvan één YA: Hij die niet bestaat van Valentijn Ringelberg. Dit is een novelle over één van de personages in Voorbij het Wederwoud. Ik ben weer helemaal bij voor het volgende deel in de serie: Als het duister roept. Ik las 10 eerste of volgende delen in series, waaronder Cazadora van Romina Garber, Aurora rising van Amie Kaufman en Jay Kristoff, Crimson Bound van Rosamund Hodge, Ontwaken van Cate Tiernan, The Ravens van Kas Morgan en Danielle Paige en Het oordeel van de wolf van Leigh Bardugo. En dan las ik nog de stand alone: Begin Again van Mona KastenAurora Rising en Cazadora bevielen van deze YA's het meest, kort daarop gevolgd door Het oordeel van de wolf. De mooiste boeken die ik deze maand las waren Hamnet van Maggie O'Farrell en The invisible life of Addie LaRue van V.E. Schwab. 



Reacties op: Wat lazen wij in september

Meer informatie