Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We lezen boeken met een E

op 13 december 2021 door

Zelf vind ik het altijd heerlijk om lijstjes van boeken met een bepaald thema te bekijken. Zo ook de serie Alfabetlezen bij Fabulous Feelgood. En in het kader van beter goed gejat dan slecht bedacht, zijn wij bij Liefde voor YA met eenzelfde soort serie bezig. Maar dan natuurlijk met YA boeken. 

Graag horen we jullie favoriete YA boeken waarvan de titel begint met een E. 

Geschreven door: Maartje

Oorspronkelijk Nederlandstalige boeken

Elke dag een druppel gif van Wilma Geldof is een verhaal over het leven van Maarten, een jongen die opgroeit tijdens de Tweede Wereldoorlog in een NSB gezin. Met de consequenties van deze opvoeding wordt hij de rest van zijn leven geconfronteerd.

Escape game van Maren Stoffels gaat over een groep vrienden in een nieuwe escape room. Zo nieuw dat deze nog niet helemaal af is en dat is levensgevaarlijk.

Escape room van Maren Stoffels is ook een verhaal over een escape room. Deze is wel af, maar of je er uit kunt ontsnappen?

077646c514054d8b3e38fa201a6fb1dc.jpeg

De erfenis van Richard Grenville van Natalie Koch is het eerste boek in een urban fantasy trilogie over een magische universiteit in Engeland. De Nederlandse Alexa denkt een semester te gaan studeren aan een kleine Londense universiteit, maar wordt al snel opgenomen in de magische universiteit die hier ook staat. 

Eén waarheid van Nadine Swagerman is een heel spannend verhaal over Laura die na de moord op haar ouders opgenomen wordt in een psychiatrische kliniek. Het enige wat zij wil is weten wie haar ouders heeft vermoord. 

De eliminatie van Danielle Bakhuis is ook een spannend boek, maar nu over een groep mensen die tijdens een busreis gegijzeld wordt en opgesloten in een garage. Dan krijgen ze de opdracht om de helft van de groep om te brengen om de andere helft te redden. 

05b24e6fa893db3bd623d62ee18e9b9f.jpeg

Vertaalde boeken

Eleanor & Park van Rainbow Rowell is het verhaal van twee jonge mensen die de buitenbeentjes in hun gemeenschap zijn. Ze vinden elkaar in hun liefde voor muziek en stripboeken. 

Eerste leven van Gena Showalter is het eerste deel in een dystopische trilogie over een wereld waarin het leven na de dood net zo werkelijk is als het huidige leven. Maar voor welk leven kies je?

Eenzaam en extreem ver weg van Kate Ling is een science fiction over een enorm ruimteschip de Ventura en haar bewoners. Sommige van hen zijn geboren op dit schip en kennen geen ander leven. Ze denken ook dat er nooit iets anders zal zijn, maar...

213e3d5f91b7f62fec8692b669d9aafe.jpeg

Everless van Sara Holland is deel 1 van een duologie over een wereld waarin tijd omgezet wordt in geld. De tijd die je hebt om te leven. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft en hoe armer je bent, hoe meer tijd van je leven je moet afstaan om überhaupt in leven te kunnen blijven. 

Een van Sarah Crossan is een in vrij vers geschreven verhaal over een siamese tweeling.

Echte Amerikaanse jongens van Jason Reynolds en Brendan Kiely gaat over twee jongens, één zwart en één wit. Het gaat over onrecht en wat je daaraan kunt doen.

Eclips van Stephenie Meyer kan natuurlijk niet ontbreken. Een echte klassieker in de YA-wereld. Dit is het derde deel in de Twilight saga. Het verhaal over vampiers uit het begin van de 21e eeuw. 

f49219154eb30c6afa0e43290d640726.jpeg

(Nog) niet vertaald

Even the darkest stars van Heather Fawcett is het eerste deel in een fantasy duologie geïnspireerd op de eerste beklimmingen van de Mount Everest.

Etiquette & Espionage van Gail Carriger gaat over een meisje dat naar een finishing school wordt gestuurd. Wat zij en haar moeder niet wisten was dat je op deze school leert om veel meer af te maken dan alleen maar je keurige gewoontes. 

Eliza and her monsters van Francesca Zappia gaat over de achttienjarige Eliza die een beetje last heeft van een sociale fobie. Ze tekent een erg populaire webcomic en niemand weet dat zij erachter zit. Dan ontmoet ze een jongen die haar uit haar sociale isolement wil halen.

Eight will fall van Sarah Harian. Magie is verboden, maar onder het oppervlak van de aarde schuilt iets heel kwaadaardigs. Een groep van acht jonge mensen wordt erop uitgestuurd om het monster te verslaan. Hiervoor hebben ze hun magie echt nodig. 

81f400aaa2bb406aae3f802a3a525ba6.jpeg



Reacties op: We lezen boeken met een E

Meer informatie