Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Deze vertaalde thrillers lees je deze zomer

door Hebban Crew 7 reacties
De Verwachtlijst van Hebban biedt volop inspiratie om meer en leuker te lezen. Al die nieuw te verschijnen boeken die je om de oren vliegen kunnen je echter ook teveel worden: hoe weet je welke je écht niet mag missen? De Hebban Crew dook in de zomerbrochures van 2024 en licht de mooiste pareltjes voor je uit. Elke maand één, plus vier bonustips.

Speciaal voor de Thriller Weken besteden we extra veel aandacht en ruimte aan dit genre. De zomerplannen voor oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers, vertaalde spanning én aankomende vervolgdelen in reeksen krijgen allen een eigen artikel. Aankomende vrijdag zie je van welke thrillerseries je een nieuw deel mag verwachten. Vandaag laten we je zien welke vertaalde thrillers deze zomer zullen gaan verschijnen. Welke titel gaat meteen op jouw Wil ik lezen-plank?

De winnaar

Auteur: Teddy Wayne
Vertaler: Marjolein van Velzen
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Verschijningsdatum: 25 juni 2024

Een echte erotische tennisthriller, de combinatie van woorden die je nooit had gedacht aan te treffen op Hebban. De filmrechten van De winnaar werden voor publicatie al verkocht en het gerucht gaat dat Tom Holland (de huidige Spider-Man) de hoofdrol zal gaan spelen. Teddy Wayne is schrijver van romans en korte verhalen. Tien jaar geleden werd een van zijn romans naar het Nederlands vertaald, maar hij veroverde de Lage Landen nog niet. Zal het hem nu gaan lukken?

Rechtenstudent Conor mag de hele zomer gratis verblijven in een luxe, omheinde woonwijk vlak bij Cape Cod in ruil voor het geven van tennislessen. Als een rijke vrouw ook naast de baan wil gebruikmaken van zijn diensten, raakt hij verstrikt in een erotische affaire. Conor wordt tegelijkertijd verliefd op een meisje dat hij op het strand heeft ontmoet. Hij lijkt zijn dubbele liefdesleven in stand te kunnen houden, maar dan maakt hij een laatste, onherstelbare fout.

Ook niet te missen

12 juni
(276)
Haar man blijkt meer te verbergen dan Emma dacht, maar hij is niet de enige met geheimen. Zij zal tot het uiterste gaan om zichzelf te beschermen.
4 juni
(14)
Een geheim dat al decennialang door het leger wordt bewaard, blijkt nóg destructiever dan de uitbarstende vulkaan op Hawaï.
4 juni
(7)
Als Mrs Fingal, een rijke we­duwe, bij het onopvallende stel Josh en Maisie Evans intrekt, lijkt dat voor iedereen de beste oplossing.
4 juni
(5)
Als Richard zijn klasgenoot ziet verdwijnen in een telefooncel aan de rand van het bos, gelooft niemand hem en gaat hij zelf op onderzoek uit.

6 juni
(4)
In een grot ergens diep in Zwitserland wordt een man op gruwelijke wijze gemarteld. Een paar dagen later wordt er een bebloed pakketje bezorgd.
1 juni
(1)
Sinds freelancer Emma de zwangere Carrie op kantoor vervangt, begint Carries perfecte leven af te brokkelen. Niemand kan jou vervangen. Toch?
18 juni
(1)
Zodra Carl en Helene arriveren voor hun huizenruil, bekruipt ze een onheilspellend gevoel. Gelukkig heeft Carl overal camera's geïnstalleerd.

Het hotel

Auteur: Lucy Foley
Vertaler: Ans van der Graaff
Uitgeverij: Boekerij
Verschijningsdatum: 31 juli 2024

Auteur Lucy Foley kennen we van De jachtpartij, De gastenlijst en Het appartement. Ze leverde ook een bijdrage aan de vorig jaar verschenen bundel Miss Marple.

De gasten verzamelen zich voor de ingang van Manor Hotel voor het openingsweekend van het luxe­resort, de nieuwe parel aan de kust van Dorset. De champagne vloeit rijkelijk, het g­ezelschap bruist en de zon gaat onder tijdens een onver­getelijke ­zomerzonnewende. Maar onder de dekmantel van een feest roert zich iets duisters. Het hotel is gebouwd op geheimen van een ­eeuwenoud bos. Oude vrienden en vijanden kruipen uit de schaduw. En de gasten zullen al snel ontdekken welke andere dodelijke geheimen er ’s nachts aan het licht komen ...

Ook niet te missen

11 juli
(0)
Te midden van een bloederige opstand treffen danseres Leonor en revolutionair Mauro elkaar, en raken betrokken bij een moord.
30 juli
(0)
Als juwelendief Jamie voor haar laatste klus miljardair Sutherland op zijn verjaardagsfeest gaat beroven, gaat dochter Kat zoals altijd met haar mee.
5 juli
(0)
Als Isabelle spoorloos verdwijnt, wijst alles er volgens de politie op dat ze vrijwillig is vertrokken. Haar halfzus Jill weigert dit te geloven.
1 juli
(0)
Olivia en Julian genieten van luie dagen in hun Spaanse villa, maar al snel verandert hun idyllische vakantie in een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Nachtspel

Auteur: Camilla Läckberg
Vertaler: Tineke Jorissen-Wedzinga
Uitgeverij: The House of Books
Verschijningsdatum: 14 augustus 2024

Camilla Läckberg is de koningin van de Zweedse thriller. Haar immens populaire elfdelige 'Fjallbäcka'-serie rond de personages Erika Falck en Patrik Hedström heeft haar onsterfelijk gemaakt onder de fans. De beide 'Faye'-boeken konden niet al haar lezers bekoren, maar met de 'Mina Dabiri & Vincent Walder'-reeks, die ze samen met Henrik Fexeus schrijft, is ze weer warm omarmd in de thrillerscene. In augustus verschijnt de losstaande novelle Nachtspel.

Liv, Martina, Max en Anton zijn al jaren beste vrienden. Ze brengen oud en nieuw samen door met veel drank, geflirt en spelletjes. Maar elk van hen houdt een vreselijk geheim verborgen. En wanneer een spelletje truth or dare een duistere wending neemt, duurt het niet lang voordat de schokkende waarheden aan het licht komen. Nu alle kaarten op tafel liggen, zal niets meer hetzelfde zijn. En niet iedereen zal het overleven om de klok middernacht te zien slaan...

Ook niet te missen

13 augustus
(0)
Mark is de gevaarlijkste huurmoordenaar ter wereld. Het is doden of gedood worden, maar dat wil Mark juist niet meer.
20 augustus
(0)
Wanneer rechercheur Billy stilstaand in een file een lijk ontdekt, weet ze dat de moordenaar nog in hun midden moet zijn.
14 augustus
(0)
Wanneer een onbekende bij haar komt zitten en tegen de ober zegt dat ze haar vrouw is, brengt dit Olive flink van haar stuk.
13 augustus
(0)
Wanneer een scholier wordt ontvoerd, ziet Sheriff Cohen een kans zijn leven weer op de rit te krijgen. Maar dan vallen er doden.

De laatste steen

Auteur: M.J. Arlidge & Steph Broadribb
Vertaler: Mireille Vroege
Uitgeverij: Boekerij
Verschijningsdatum: 3 september 2024

M.J. Arlidge is de schrijver van de twaalfdelige serie rond inspecteur Helen Grace. De laatste steen is de eerste thriller in een rij van (voorlopig) vijf standalones, waarvan het idee bedacht is door Arlidge, maar de uitwerking bij telkens een wisselende auteur ligt. Na Steph Broadribb volgen (mogelijk deels in 2024 nog) Alex Khan, Julia Crouch, Lisa Hall en Andy Maslen.

Als de White Cross Academy wordt gesloopt, komen er veel oud-leerlingen en -leraren kijken. De sloop legt meer bloot dan ze lief is: als de kelder wordt onthuld is de menigte getuige van de schokkende vondst van een menselijke schedel. Detective Jennie Whitmore, voormalig leerling van de academie, krijgt de zaak toegewezen. Dit wordt haar eerste grote moordonderzoek en er is geen ruimte voor fouten.

Ook niet te missen

2 september
(0)
Als er een storm losbreekt, kan niemand meer van het eiland af. Maar waarom zijn juist zij uitgenodigd voor deze luxe-vakantie?

Nog meer thrillers

In de Verwachte boeken-lijst vind je alles dat de komende dagen, weken en zelfs maanden gaat verschijnen. Je kunt filteren op genre, zoals thrillers, zodat je in één oogopslag kunt zien wat jij graag wilt lezen.

Meer verwachte thrillers

Hier vind je onze uitgelichte selectie van verwachte thrillers van het voorjaar.Over de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze vertaalde thrillers lees je deze zomer

 

Gerelateerd