Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Newsroom weekoverzicht #11: Tijd voor thrillers

door Hebban Crew 2 reacties
In de rubriek Newsroom houden we je dagelijks op de hoogte van het laatste boekennieuws. Gemist? Of gewoon even een opfrisser nodig? Hier vind je een overzicht van het opvallendste nieuws van deze week.

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.


De Hebban Thriller Tiendaagse is begonnen! Gisteren zijn we van start gegaan en de komende dagen staan in het teken van Nederlandse en Vlaamse thrillerauteurs en oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers. We hebben heel wat op de planning, dus neem vooral elke dag een kijkje op het kanaal.  

We begonnen op de eerste dag van de TTD gelijk met iets leuks, namelijk de bekendmaking van de longlist van de Hebban Thrillerprijs. Van alle Nederlandstalige boeken die uitkwamen in de periode maart tot maart (ongeveer 175!) werden er 74 genomineerd door uitgevers. En daar is nu een shortlist van over met 15 titels, die door een jury van maar liefst 100 thrillerlezers beoordeeld gaan worden. Deze berg lezers gaat nu lekker aan de slag en dat leidt tot een shortlist van drie titels, die door een professionele jury gelezen gaan worden. In juni, tijdens de Spannende Boeken Weken zal bekend worden wie de prijs wint. Een hele planning, dat klopt, maar we hebben wel iets om naar uit te kijken.  

Verder krijg je deze week een dagelijkse update via Newsroom, met alles wat er te lezen en doen valt op Hebban rondom de TTD. Een daily reminder voor degenen die ondanks al het thrillergeweld dat op jullie afkomt toch vergeet de website te bezoeken. Of gewoon een lekker overzichtje voor iedereen die graag alles op een rijtje heeft. We wensen jullie heel veel thrillerplezier deze week!

BOEKBERICHTEN

 


Ander nieuws dat we noemenswaardig vinden. Dat heeft alles te maken met de 70-jarige Delia Owens, een gepensioneerd biologe die in 2018 haar debuutroman Daar waar de rivierkreeften zingen publiceerde. Zij heeft namelijk sinds het uitkomen van haar boek al meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in Amerika, en dat is keiveel, al helemaal voor een debutant. Het boek staat al weken hoog in de New York Times bestsellerlijst, en heel Amerika is er lyrisch over. Wij hebben het boek gelezen en snappen dat wel. Het goede nieuws is: we geven 50 epubs weg in onze buzzactie, je kunt je alleen dit weekend nog inschrijven!

En verder…

Dan nog wat losse nieuwtjes. Fans van Robert Galbraith mogen een dansje doen, deze week werd namelijk bekend dat het vijfde boek in de Cormoran Strike-serie (Troubled Blood, Nederlandse titel is nog niet bekend) in september zal verschijnen. 

De boekhandelsprijs is uitgereikt. Dido Michielsen wint met Lichter dan ik. Het is een verkiezing onder de boekverkopers van Nederland en dus een mooie prijs om te winnen. Michielsen sluit zich aan bij eerdere winnaars Johan Fretz, Murat Isik, Lize Spit, Alex Boogers en Jaap Robben

Door de TTD zouden we bijna de Boekenweek vergeten, maar ook die staat voor de deur. Deze week werd bekend dat de vijfdelige serie Dwarse denkers tijdens de Boekenweek wordt uitgezonden, gepresenteerd door Özcan Akyol, die dit jaar het boekenweekessay heeft geschreven. Hij gaat in gesprek met schrijvers over zijn of haar favoriete rebellen, dus dat zullen vast dwarse uitzendingen worden. 

En Annet Schaap is genomineerd voor de prestigieuze Britse jeugdboekenprijs, de CILIP Carnegie Medal. De vertaling van Lampje heeft de longlist van 20 titels gehaald. Bijzonder is dat het voor het eerst in de geschiedenis is dat een vertaald boek op de longlist staat. Ook op de longlist van de Kate Greenaway Medal staat een Nederlands boek: de vertaling van Kleine wijze wolf van Gijs van der Hammen en Hanneke Siemensma. Een prestatie om trots op te zijn!

Hebban Facts & Figures

Week 8, 2020Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Newsroom weekoverzicht #11: Tijd voor thrillers

 

Gerelateerd

Over

Delia Owens

Delia Owens

Delia Owens schreef eerder over haar leven als wildlife biologe in Afrika en maa...

Robert Galbraith

Robert Galbraith

Achter het pseudoniem Robert Galbraith gaat niemand minder schuil dan J.K. Rowli...

Dido Michielsen

Dido Michielsen

Dido Michielsen liet zich voor haar romandebuut Lichter dan ik inspireren door...

Özcan Akyol

Özcan Akyol

Özcan Akyol is schrijver en columnist. Hij publiceert in verschillende tijd...

Annet Schaap

Annet Schaap

Met Lampje debuteert Annet Schaap (1965) als schrijver. De succesvolle illustrat...

Gijs van der Hammen

Gijs van der Hammen

Gijs van der Hammen (1974) studeerde Nederlandse letterkunde. Hij schrijft verh...


Gesponsorde boeken