Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Newsroom weekoverzicht #7: Nieuwe titels, nieuwe namen

In de rubriek Newsroom houden we je dagelijks op de hoogte van het laatste boekennieuws. Gemist? Of gewoon even een opfrisser nodig? Hier vind je een overzicht van het opvallendste nieuws van deze week.

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.


Het was rustig deze week in onze Newsroom. Er was weinig nieuws, geen wereldschokkend nieuws en bovenal totaal geen samenhangend nieuws. We gaan deze week dan ook niet proberen om er een rode draad in te fietsen… deze week ‘gewoon’ een overzicht.  

Hebban nieuws

Wellicht was het jullie al eens opgevallen, maar Newsroom is niet alleen een verzamelplek voor nieuws van buitenaf. We gebruiken het ook graag om onze eigen nieuwtjes te delen. En deze week bedachten we weer iets leuks, namelijk boekberichten.   

Hiermee willen we jullie op de hoogte houden van nieuwe boeken. Grote, veelbelovende en populaire titels die binnenkort gaan verschijnen. We begonnen deze week met de eerste twee boekberichten: Drie uur van Rosamund Lupton en Bloemblad van zee van Isabel Allende. Beide boeken verschijnen in februari en vanaf nu zal je dus ook af en toe een aankondiging voorbij zien komen in Newsroom.  

Ander nieuws vanuit onze hoek: we maakten het Leesclub boek van het Jaar 2019 bekend. Wendy Brokers mag een feestelijk dansje doen met Leven met een leugen in haar hand, want dit boek werd het best beoordeeld van alle leesclubs in 2019. Hebban organiseerde vorig jaar meer dan 100 online leesclubs (!) met meer dan 1.500 lezers (!!). Het boek van Wendy werd beoordeeld met een gemiddelde van 4.7 sterren (!!!).  

Zeven zussen

Ja, we gaan het gewoon nog een keer over De zeven zussen hebben. Vorige week was hier veel aandacht voor, omdat het boek voor de tweede keer op rij het best verkochte boek van het jaar was: een record. De NOS maakte hier een leuke reportage van waarin het Hebban Zeven Zussen-café flink wat aandacht kreeg. Kroegbazen Lore van Dun en Diana Mom vertelden over de serie en dat vinden we natuurlijk hartstikke leuk.

Er gebeurt van alles…

Nog wat losse nieuwtjes over bekende schrijvers. De verfilming van Lize Spit’s Het smelt, is geselecteerd voor deelname aan de Berlinale Co-Production Market. Daar zal het speelfilmproject onder de internationale titel The Melting worden voorgesteld aan de internationale aanwezigen.  

Özcan Akyol brengt zijn tweede roman uit onder een nieuwe titel. Turis wordt omgedoopt tot Toerist. De simpele reden hiervoor is dat de titel niet goed uitgesproken wordt door veel mensen, en omdat diezelfde mensen ook zíjn naam verkeerd uitspreken werd het allemaal een beetje onhandig. Geen man over boord: toerist betekent hetzelfde als turis en aan de inhoud is niks veranderd.

Lee Child gaat met pensioen, maar Jack Reacher gelukkig nog even niet. Child zocht al enkele jaren naar een mogelijkheid om zijn seriepersonage te laten overlijden, maar dat was uiteindelijk toch niet helemaal de manier waarop hij zijn fans achter wilde laten. Dus draagt hij het stokje over aan zijn broer, Andrew Grant. We horen jullie denken… Child, Grant? Jup, de voorwaarde wordt inderdaad dat Grant dezelfde achternaam moet gebruiken. Dus de nieuwe Lee Child wordt Andrew Child.

'For years I thought about different ways of killing Reacher off. First of all, I thought he would go out in a blaze of bullets, something like the end of Butch Cassidy and the Sundance Kid. It would take an army to bring him down [but] Reacher had to have an afterlife after I was done. (...) Readers don’t need to know about me or whoever writes the books. They only really care about Reacher. And I know he’s now in safe hands.'

En dan hebben we nog wat cijfertjes...

Hebban Facts & Figures

Week 4, 2020Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Newsroom weekoverzicht #7: Nieuwe titels, nieuwe namen

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken