Advertentie

Colum McCann

Artikelen 1 Spots 3 beschrijving bewerken

Colum McCann (1965) debuteerde in 1993 met Vissen in de nachtzwarte rivier. Daarna volgden de romans Zanghonden, Het verre licht, de verhalenbundel Alles in dit land en de romans Danser, Zoli, Laat de aarde draaien en Trans-Atlantisch.

McCann behoort tot de generatie Ierse schrijvers die een nieuwe dimensie weet toe te voegen aan de rijke traditie van het Ierse verhalen vertellen, zoals James Joyce, Samuel Beckett en Flann O’Brien.. Voor zijn veelgeprezen roman Laat de aarde draaien mocht hij respectievelijk de Booksellsers’ International Book of the Year, International impac Dublin Literary Award en de National Book Award in ontvangst nemen. Trans-Atlantisch werd genomineerd voor de Man Booker Prize.

In Apeirogon (2020) vertelt McCann op imposante wijze de onthutsende en waargebeurde verhalen van Bassam Aramin en Rami Elhanan, twee vaders die hun jonge dochter verloren in het Palestijns-Israëlische conflict: de een aan de ene, de ander aan de andere kant. Apeirogon staat op de longlist voor de Booker Prize 2020.

McCann woont en werkt in New York.

Laatste bewerking door Anneke Gieling op 31/07/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Meer over Colum McCann

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken