Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Claudia Stinne Auteur

Blogpost: Claudia Stinne

Het Boekenjaar van Claudia Stinne

Wat is je belangrijkste moment van 2021 op boekengebied?
Bij het lezen van de Boekjaren van Hebban Crew leden zie ik vaak staan dat ze het lastig vonden om één bepaald moment te kiezen.
Dat is bij mij helemaal niet het geval! Ik kan uit de grond van mijn hart vertellen dat 4 oktober mijn belangrijkste boekmoment was in 2021, want toen verscheen mijn debuutroman 'Een leven op wielen'!
Een week erna was 10 oktober een bijna net zo mooie dag. Waar mijn digitale boekpresentatie bijna finaal de mist in ging - vanwege de grote Facebook/Instagram/WhatsApp-storing die avond - kón het bijna niet mooier bij mijn fysieke boekpresentatie. Het was fantastisch weer, zodat ik op een zonnig terras omringt door vrienden en bekenden mocht vertellen over en voorlezen uit mijn allereerste boek. Echt, ik had het me niet mooier kunnen inbeelden en ik heb een levendige fantasie...

Voor mij staat heel 2021 in het teken van het uitgeven van 'Een leven op wielen' en ik sluit het jaar trots af, want al ruim de helft van de eerste druk is verkocht!

Heb je je Reading Challenge gehaald?
Door het fenomeen 'luisterboek' heb ik dit jaar voor het eerst mijn leesdoel verpletterd! Ik ben gestaag opgeklommen van 24 te lezen boeken in 2019 (ik haalde 109% = 26 boeken) naar 26 in 2020 (ik haalde 104% = 27 boeken) en vervolgens naar 30 te lezen boeken in 2021. Mijn teller staat echter op 42 (140%) gelezen boeken, met recht gehaald dus! 

Het was een druk jaar, waardoor er relatief weinig tijd was voor papieren boeken. Ik heb lef en zet de teller voor 2022 op 45 te lezen boeken.

Wat zei jouw jaarhoroscoop en is er iets van uitgekomen?
Mijn Steenbok jaarhoroscoop voorspelde het al... Ik lees het nu pas achteraf eerlijk gezegd, maar de voorspelling was dat 'ik de beste Hebban Reading Challenge zou beleven' en dat ik me zou laten 'leiden door de checklist en zo nieuwe gronden ging verkennen'. Dat is beide uitgekomen! Van de checklist heb ik slechts 6 vakjes niet aangevinkt. Ik las/luisterde dit jaar heel veel 'oude boeken' uit de Bookchoice selectie van een jaar ervoor. Dit abonnement heb ik al jaren, maar ik haalde er niet het maximale uit. Doordat ik nu ook luister komt er veel meer boekentijd beschikbaar: tijdens het wandelen, autorijden, schoonmaken en koken luister ik naar de mooiste verhalen, ontdek ik nieuwe schrijvers en dompel ik me onder in volledig andere werelden! Heerlijk!

De zomerse zenuwslopende thrillers die me in de horoscoop beloofd werden heb ik ook zéker vast gehad in die periode. Denk aan 'Perfecte dood' van Helen Fields, maar ook 'Het echte leven' van Adeline Dieudonné maakten indruk op me.

De boeken die me aanbevolen zijn door Hebban onderaan de horoscoop heb ik niet gelezen, maar 'Voor het donker thuis' van Riley Sager staat zeker op mijn verlanglijstje en is in de Bookchoice app beschikbaar, dus ik ga dat boek voor eind 2022 te pakken nemen!

Welk boek dat je in 2021 las is jouw boek van het jaar?
Mijn boek van het jaar is zonder twijfel 'Vergeef me' van J.D. Barker. Wat een fantastisch, overweldigend en slopend slot van de trilogie van het Vierde Aapje! Ik ben écht van de karakters gaan houden en zou iedereen de hele reeks willen aanbevelen. Begin vooral met 'Horen zien zwijgen' en hou ruimte in je agenda, want daarna ga je absoluut in één streep door naar 'Het vijfde meisje' en 'Vergeef me

Met welk boek ga je 2022 in?
Momenteel luister ik 'Het laatste leven' van Mohlin & Nystrröm, maar ik krijg die nog wel voor de jaarwisseling uit. Of ik 'Wees onzichtbaar' van Murat Isik waarin ik aan het lezen ben ook op tijd uitkrijg weet ik niet zeker, dus ik denk dat ik 2022 met dat boek start.Anders wordt het: 'Geworteld in het kwaad' van Karen Dionne... de eerstvolgende thriller in het lijstje van Bookchoice (selectie maart 2021) 

Naar welk boek kijk je uit in leesjaar 2022?
'Perfecte Stilte' van Helen Fields en 'De beller op lijn vier' van J.D. Barker staan op mijn wishlist voor 2022. Verder kijk ik vooral wat er op mijn pad komt en probeer ik tegelijk de Bookchoice selectie in te halen. Ik werk in de app van oud naar nieuw en loop nu telkens ongeveer een kwartaal voor op de selectie die gaat verdwijnen (de boeken zijn een jaar beschikbaar in de app). Mijn streven is om eind 2022 nog maar een kwartaal achter te lopen. Dan heb ik dus een half jaar aan boeken 'ingehaald'.

Hoe ziet jouw Hebban Reading Challenge 2022 eruit?
Zoals ik hierboven al vertelde zet ik de teller voor 2022 op 45 te lezen boeken, maar ik streef ernaar om ook dan weer ruim over dat aantal heen te gaan. Lezen is zo'n heerlijke afleiding van het werkelijke leven. Je komt nog eens ergens, in een ander land, op een andere wereld, in een ander hoofd. Zelfs tijdens de lockdown. Wat dat betreft ben ik een echte 'Road Runner' (zie Welke Reading Challenge deelnemer ben jij?)

Iedereen een heel fijn nieuw leesjaar gewenst!

Reacties op: Het Boekenjaar van Claudia Stinne

Een leven op wielen - Claudia Stinne Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners