Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bloedbroeder 1618

1618. Lourens heeft een bijzonder talent: het kost hem geen enkele moeite vreemde talen te leren. Daarom wordt hij als tolk meegestuurd op een ontdekkingstocht naar het Amazonegebied met Het Duyfjen. De tocht over de Atlantische Oceaan verloopt vlot, maar na aankomst voltrekt zich een ramp: een plotse vloedgolf smijt het scheepje op een zandbank. De gevolgen zijn vreselijk: de helft van de bemanning komt om het leven, waaronder de schipper. De radeloze overlevenden vervallen tot kannibalisme en anarchie. Lourens moet vluchten. Dan valt hij in handen van de Arocouros-indianen en zij maken hem tot slaaf. Zal hij ooit naar De Nederlanden kunnen terugkeren?

Een waargebeurd verhaal vol weergaloze spanning over een blanke slaaf die in de jungle overleeft en de kant van de indianen kiest.

John Brosens schrijft spannende verhalen met verrassende plots. Bron: Algemeen Dagblad

Historische (jeugd)romans van John Brosens zitten vol spanning, romantiek en avontuur. Zij spreken zowel jongens als meisjes aan. Bron: Crimezone Young Adult
Toon details

Redactionele recensie

Recensies (5)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Bloedbroeder 1618 het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!

Reageren op Bloedbroeder 1618

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.