Advertentie

Het verhaal van het verloren kind

531

Rank 1664 Gelezen 635 Aan het lezen 21 Wil ik lezen 306 Favoriet 48 Recensies 14
Literatuur & Romans Artikelen 1 Newsroom 1 Lijsten 2 Spots 2 Top25's 21   Topics 0

Na De geniale vriendin, De nieuwe achternaam en Wie vlucht en wie blijft verschijnt in oktober het langverwachte vierde en laatste deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Het verhaal van het verloren kind is de adembenemende ontknoping van de saga van de briljante, geschoolde Elena en de vurige, onbeheersbare Lila.

Beide vrouwen zijn volwassen: de grote ontdekkingen van het leven zijn gedaan, zijn grillen en verliezen zijn verdragen en geleden. Beide vriendinnen hebben gevochten om te ontsnappen aan de Napolitaanse volksbuurt waar ze opgroeiden. Elena heeft gestudeerd, is getrouwd, naar Florence verhuisd, heeft kinderen gekregen en is inmiddels een gevierd schrijfster. Lila is er daarentegen nooit in geslaagd los te komen van haar geboortestad. Ze is weliswaar succesvol ondernemer geworden, maar haar succes heeft haar dichter gebracht bij de vriendjespolitiek, het chauvinisme en de georganiseerde criminaliteit die de buurt in hun greep houden.

Tegen de achtergrond van een verleidelijk en gevaarlijk Napels en een wereld die voortdurend verandert, vertelt Elena Ferrante met ongeëvenaarde eerlijkheid en glans het verhaal van Elena’s en Lila’s levenslange vriendschap.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
De Napolitaanse romans (4)
Vertaald door
Marieke van Laake
Aantal pagina’s
608
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Eerste editie
07 oktober 2016
Laatste editie
19 februari 2019
ISBN
9789028426689 , 9789028442290 , 9789028442887
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (14)

Keuze van de redactie

Afscheid maakt melancholiek

door: Mirjam Burger 1 like

Het verhaal van het verloren kind (2016) is het vierde en laatste deel van het vierluik ‘De Napolitaanse romans’, geschreven door Elena Ferrante. Het gegis naar de identiteit van de auteur achter dit pseudoniem heeft de afgelopen jaren tot veel commotie geleid. Na uiteenlopende suggesties beweerde...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het verhaal van het verloren kind

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.