Desserts & wijn

0

Dit prachtig geïllustreerde werk biedt als smaakmaker een overzicht van de zoete wijnfamilies, en vertelt hoe desserts en wijn in het verleden samengingen. William Wouters, meermaals verkozen tot beste sommelier van België, nodigt de lezer uit op het perfecte huwelijk tussen wijn en zoets. Bekende patissiers uit binnen- en buitenland, zoals Del Rey, Pierre Marcolini of Pieter Booij, geven hun recepten prijs voor de zoetekauwen-wijnliefhebbers onder ons
Zoete desserts kun je perfect combineren met wijn, mits je een aantal regels in acht neemt. Na de succesboeken Groenten & wijn, Kaas & wijn, Vis & wijn en Vlees & wijn neemt auteur Marc Declercq de combinatie van nagerechten en wijn onder de loep. Als smaakmaker biedt hij een overzicht van de zoete wijnen en schetst hij de ontwikkeling van desserts van vroeger tot nu. Sommelier William Wouters geeft op zijn beurt de best passende dessertwijnen weer. Marc Declercq pakt vervolgens uit met diverse toppatissiers uit binnen- en buitenland: klinkende Belgische namen als Pierre Marcolini, Gunther Van Essche van Del Rey, Philippe Vandecappelle van huis Mahieu en Thierry Wynant van banketbakkerij De Baere lichten hun liefde voor het vak toe en geven telkens vier huisrecepten prijs. Daarnaast komen ook de Nederlandse gevestigde waarden Adriaan van Haarlem (Huize van Wely) en Jeroen Goossens (Crème de la crème) aan bod, naast de Franse toppatissiers Christophe Michalak (Plaza Athenée, Parijs) en Arnaud Larher (Le Péché Mignon, Parijs). Roger van Damme, de peetvader van de moleculaire patisserie, sluit deze indrukwekkende lijst af. Ook de jonge generatie krijgt een eervolle plaats in het boek: Ann en Els Decoen vertellen hoe je zonder gebruik van bakmengsels klassieke recepten bereidt, zoals een eclair, een rijsttaart, een merveilleux of een javanais. Fotograaf Frank Croes legt alle heerlijkheden tot in de kleinste details vast.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
30 september 2008
Uitgeverij
Lannoo
ISBN
9789020973495
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic