Golf van ontzetting

27

De Verenigde Staten hebben een ingrijpend vredesplan voor het Midden-Oosten opgesteld, dat inspeelt op de veranderende machtsverhoudingen in de wereld.

Jack Ryan, historicus, ex-marinier en CIA-medewerker, krijgt opdracht de partijen voor te bereiden op de uitvoering ervan. Al snel treden echter tegenkrachten in werking.
Bepaalde terroristische groeperingen voelen zich steeds meer in een isolement gedrukt door de verschuivingen in de politieke verhoudingen. Steun van de Sovjets krijgen ze al niet meer. Ze spelen hun laatste, wanhopige kaart uit.

Eén schijnbaar op zichzelf staand incident heeft grote gevolgen: een meedogenloze, gruwelijke daad betrekt de hele wereld in een crisis...
De president van de Verenigde Staten raakt in paniek en lijkt niet opgewassen tegen deze situatie.Jack Ryan heeft een bijna onmogelijke opdracht: krijg grip op de situatie voordat de wereldleiders de controle over zichzelf - en de wereld - verliezen...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Sum of All Fears
Serie
Jack Ryan Sr. (5)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 januari 2002
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789022979983 , 9789022986011

Lezersrecensies (1)

door: Marinus van de Velde 1 like
Clancy op zijn best. Zo is Golf van Ontzetting het best te omschrijven. Het boek stamt al uit 1991, maar kan zich nog moeiteloos meten met de huidige thrillertoppers.

Jack Ryan, plv. directeur CIA, bedenkt een plan om de onrust in het Midden-Oosten voor altijd te beteugelen. Het plan werkt, maar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic