Liefste Esther

2

Lotte heeft een hechte band met haar grootmoeder Esther. Ze deelt alles met haar, maar andersom weet ze heel weinig over omas leven. Tot ze op een dag drie oude brieven terugvindt, gericht aan Esther. Wie is Kasper Humke, de schrijver van de brieven en hoe kende hij oma? Hadden ze een relatie, toen oma nog in Duitsland woonde? En waarom heeft oma nooit iets over hem verteld?

Lotte is vastbesloten het raadsel achter de brieven te ontsluieren. Haar speurtocht brengt haar naar Duitsland, naar het dorpje waar oma woonde tot de oorlog uitbrak. Met de hulp van Rainer Probst, een jonge dokter, ontdekt Lotte meer over omas verleden. Een verleden dat onlosmakelijk verbonden is met de harde realiteit van de Tweede Wereldoorlog.

Met Liefste Esther schreef Herman Van Campenhout een pakkend verhaal over de bijzondere relatie tussen grootmoeder en kleindochter en de onmenselijkheid van de oorlog.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
22 juni 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059084087

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic