Match

Match

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Young adult   Topics 0

'Met Match wil ik een verhaal vertellen over doorzetten, over alles opgeven om dat ene doel te bereiken. Om er dan achter te komen dat er één ding nog veel belangrijker is.' Buddy Tegenbosch

Vanaf het moment dat Jim voor het eerst op het voetbalveld staat, weet hij dat hij er thuis hoort. Met succes doorloopt hij de jeugdopleiding van een topclub en als hij zeventien is, krijgt hij tijdens zijn zomervakantie in Zeeland bericht dat hij eindelijk mee mag op trainingskamp. Voor Jim en zijn beste vriend Jabbar is dit de kans om het tot de A-selectie te schoppen. Het is precies waar hij al die jaren zo hard voor heeft getraind. Als zijn klasgenoot Lola ook nog langskomt op de camping, kan de zomer niet meer stuk.
Maar wanneer ze weer thuis zijn, blijft er van het geweldige gevoel weinig over. Jims zusje Izzy blijkt kanker te hebben. Alweer. Er zitten kwaadaardige plekjes in de enige nier die ze nog over heeft. Jims wereld stort in, en dat is ook merkbaar op het veld. Hij is minder scherp, minder geconcentreerd, en raakt uiteindelijk ernstig geblesseerd. 
Terwijl Jim revalideert, ondergaat Izzy in hetzelfde ziekenhuis haar chemokuren. Ze vinden veel steun bij elkaar en hun band wordt steeds hechter. Het herstel lijkt bij beiden voorspoedig te verlopen, totdat blijkt dat Izzy’s therapie toch niet het gewenste effect heeft. En dan twijfelt Jim geen moment, zelfs niet als dat het einde van zijn carrière zou betekenen.

 

Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Van Goor
Laatste editie
21 juni 2019
ISBN
9789000367887 , 9789000367894
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 16,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie