Mysteries in Zuid-Holland

5

De moord op Blonde Dolly in Den Haag In de nacht van 2 november 1959 werd een 32-jarige prostituee, in de buurt bekend als ‘Blonde Dolly’, gewurgd in het huis in Den Haag waar ze haar peeskamertje exploiteerde. Dolly bleek al snel meer dan een ordinaire Haagse raamhoer. Na haar dood werd algemeen bekend dat deze jonge vrouw – haar ware naam was Sybille Niemans – vele dubbellevens had geleid. Deze moordzaak haalde zelfs de buitenlandse media. Haar dood is tot op de dag van vandaag een mysterie.

Iedereen kent ze, de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Per provincie worden tientallen verhalen gebundeld, met een duidelijk referentie aan waar het verhaal zich heeft afgespeeld. Herkenbaar en spannend en met de uitdaging of u de plaats delict durft te bezoeken.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
03 maart 2007
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789022993033

Hebban recensie

Feiten en fictie

door Charlotte Visser op 24-09-2007

Mysteries in Zuid-Holland maakt deel uit van een 13-delige serie die de mysteries uit elke provincie én onze hoofdstad omvatten. De reeks is geschreven door historicus Martijn J. Adelmund, zelf opgegroeid in Gouda. Dat zijn wortels in deze provincie liggen is in de inleiding duidelijk te merken aan zijn persoonlijke ervaringen, die hij dan ook op kleurrijke wijze met zijn lezers deelt.
Het...

Lezersrecensies (1)

grappige en bijzondere gebeurtenissen

door: gretige lezer 1 like
Het was zeker leuk om de verhalen, anekdotes en gebeurtenissen te lezen. Het deeltje begint met een waar/nietwaar quizje. Leuk (en leerzaam) om anderen voor te leggen. De korte tot zeer korte teksten zijn gemakkelijk leesbaar. De een wat interessanter dan de ander, maar zeker wel aan te raden voor...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic