Salami

17

Spots 2

Wanneer beginnend klusjesman Bart Colenbunders het voorstel krijgt om een uit een labo ‘gestolen’ sensationele uitvinding terug te vinden, lijkt hem dit een eenvoudige, lucratieve opdracht: de dievegge is gekend, de opdrachtgever een multinational en de verloning navenant. Dat er maar één staal van bestaat, lijkt geen probleem – tot blijkt dat het in een salami verwerkt is. Tijdens de speurtocht naar de verdwenen worst duiken al snel andere geïnteresseerde partijen op, en wordt duidelijk dat de uitvinding een bedreiging vormt voor de mensheid. Maar niet zoals iedereen zich voorstelt.

Rudy Soetewey werd geboren in Wilrijk (Antwerpen) in 1955. Hij werkte zijn hele leven in het onderwijs, als leraar en als coördinator. In 2011 won hij de Hercule Poirotprijs met Getuigen, in 2013 de Diamanten Kogel met 2017. Zijn werk onderscheidt zich door exquise karaktertekening, herkenbaarheid en drama’s van de kleine man.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 oktober 2018
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
ISBN
9789460017070 , 9789460017087


Door lezers

Thriller Club / Salami - Rudy Soetewey
03 december 2018 31 reacties
Met mijn neus in de boeken / Wat las ik deze maand? 11/2018
30 november 2018 29 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (5)

Al is de leugen nog zo groot...

door: Ingridje 1 like
De nieuwste roman van Rudy Soetewey is van een ander kaliber dan de lezer gewoon is. Een door humor en sarcasme doorspekt achtervolgingsverhaal op een... salami. Heeft Rudy dit verhaal geschreven in een vlaag van zinsverbijstering of is er meer aan de hand? Dat is ook het gegeven van het boek. Wat...

verhaal met boodschap

door: Lizzie 1 like
Salami is het eerste boek ooit die ik heb gelezen van Rudy Soetway. Wie is Soetway? Soetway is geboren in Wilrijk. Hij werkte zijn hele leven in het onderwijs, als leraar en coördinator. Hij won in 2011 de Hercule Poirotprijs met Getuige, in 2013 de Diamanten Kogel met 2017. Zijn werk onderscheidt...
ebook

De jacht op de salami!

door: Sceptica 1 like
Bart Colenbunders, beginnend klusjesman en een typisch geval van '12 ambachten en 13 ongelukken’, krijgt op een dag bezoek van een vreemde man. Met een nog vreemder verzoek. Hij wordt namelijk verzocht een sensationele uitvinding terug te vinden, die is gestolen. Op het eerste zicht een erg...

Grappig, sterk en vooral gewoon laten gebeuren

door: Jseghers 1 like
Salami is een boek waar ik zonder verwachtingen aan begon. Het leek allemaal zo absurd, een verhaal over een salami met een nogal bizarre cover. maar toch begon ik te lezen en bleef ik lezen. Absurde scènes en situaties volgen elkaar op in een grappig en ludiek verhaal.

Hilarisch

door: Katrien Baert 1 like
Mijn salami is op. Absurdisme ten top. Hilarisch wat een salami allemaal kan doen. Verdwijnt, keert terug, verdwijnt opnieuw... Alle hens aan dek... Alle grootmachten voorop... Groteske vraag... Wie eet nog salami na het lezen van dit boek?

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic