Winnaar in Olympia

1

Terwijl Leandros en zijn vrienden trainen voor de Olympische Spelen, worden ze opgeroepen om in Selinoes, een voormalige kolonie van hun stad Megara, te gaan vechten. Dat is een tegenvaller die hun trainingsprogramma op de helling zet. Toch vertrekken ze met het leger. Onderweg vernemen ze echter dat ze in een hinderlaag zijn gelokt. Er is helemaal geen oorlog in Selinoes! Ondanks verraad en tegenslag vertrekken Leandros en zijn vrienden uiteindelijk naar de Olympische Spelen. De feeststemming slaat om wanneer Leandros in het Olympisch tentenkamp een oude vijand ontmoet en er zelfs een moord wordt gepleegd.
Terug in Megara blijkt koning Theagenes tenslotte niet de goede vorst te zijn waarvoor Leandros hem altijd heeft gehouden...

Je zou de indruk kunnen hebben dat Herman Van Campenhout bezeten is van historische verhalen. Dat is echter maar schijn. Grasduinen in de geschiedenis is voor hem zoiets als op reis gaan, niet in de ruimte maar in de tijd. En af en toe ontdekt hij daar iets waar hij absoluut een boek wil over schrijven. Voor Winnaar in Olympia vond Herman de inspiratie in de antieke Olympische Spelen en de geschiedenis van Megara. Om die stad nu nog op de kaart van Griekenland te vinden, moet je een behoorlijk vergrootglas hebben, maar ooit was Megara dé sportstad van Griekenland.

isbn 90-59321-35-9
14,5 x 22,2 | 120 p gebonden
cover Koen De Maesschalck
€ 13,50
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
119
Laatste editie
15 februari 2004
Uitgeverij
Abimo
ISBN
9789059321359
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic