Zero zero zero

5

Artikelen 2
Na zijn bloedstollende Gomorra, het verhaal van de teloorgang van de stad Napels onder de heerschappij van de maffia, richt Saviano nu zijn aandacht op de internationale cocaïnehandel. Hij brengt alle aspecten van die wereld in kaart: van het ontstaan van drugshandelnetwerken tot en met de manier waarop de handel onontbeerlijk is geworden voor de wereldeconomie. Saviano volgt de cocaïne van Zuid-Amerika tot de stranden van Miami, de straten van New York, tot in Afrika, Europa, China en India. Hij volgt gebruikers, slachtoffers, dealers en daders. Zijn verhaal – dat volstrekt op waarheid berust, maar dat leest als een thriller – toont hoe de wereldwijde verkoop en consumptie van cocaïne de afgelopen decennia zowel de zwarte markt als de legale economie hebben veranderd en van diepgaande invloed zijn op samenlevingen en mensen over de hele wereld.
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Zero zero zero
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
Jan van der Haar
Laatste editie
14 november 2013
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789023483502 , 9789023484400


Artikelen over Zero zero zero

  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

door: veravb 1 like
Een blik achter de schermen van de cocaïnehandel. Cocaïne is over de hele wereld aanwezig en verdringt heroïne. Zolang er gebruikers zijn, vraag is, een markt is, zal de handel blijven bestaan. Moorden zoals in Mexico en Columbië, pakezels , bolletjesslikkers die ingehuurd worden om enkele...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic