Advertentie

Hebban Newsroom

07
maart 2020
om 09:00

Het Boekenweek dagoverzicht: dag 1

6 reacties

Het is Boekenweek! De week waarin literaire (non-)fictie centraal staat. Dit jaar is het thema Rebellen & Dwarsdenkers, met als boekenweekgeschenk Leon & Juliette van Annejet van der Zijl. Tijdens de Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart duurt, zijn er tal van activiteiten georganiseerd rondom het boek. In Newsroom geven we je een dagelijkse update van uitgelichte evenementen die je de volgende dag kunt bezoeken én van wat er op Hebban te doen valt.  

Evenementen op zondag 8 maart
Ook op de eerste zondag in de Boekenweek staat veel op de planning. Een kleine greep uit de activiteiten van deze dag: 

Drie auteurs uit het buitenland vandaag, die tijdens hun boektour langs Nederland komen. Etgar Keret, die onlangs de bundel korte verhalen Mijn konijn van vaderskant uitbracht, zal in gesprek gaan met Joost Baars en signeren in Boekhandel Van Rossum. Ook Laurent Binet (auteur van het succesvolle HhhH) heeft een nieuw boek geschreven, Beschavingen. Hij wordt geïnterviewd in Boekhandel Dominicanen. Paolo Cognetti sloot zijn bergen-drieluik af met Zonder de top te bereiken, en praat daarover bij Paagman (vestiging Fred). Let op: deze programma’s zijn in het Engels. 

In Amstelveen kan je dit weekend aansluiten bij het Amstelveens Boekenfeest. Het thema is Rebellie en sprekers zijn onder andere Simone van der Vlugt en Robert Vuijsje. Wat dit evenement extra leuk maakt is de sfeervolle locatie: ANNA Amstelveen, vroeger de Annakerk maar tegenwoordig gebruikt als ontmoetingsplek mét bierbrouwerij.             

Kijk voor meer evenementen in onze agenda.

Sneak previews
De uitgelichte sneak previews van vandaag zijn:
Johan Cruijff van Auke Kok
Mindf*ck: next level van Victor Mids en Oscar Verpoort 
Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer

Boekenweekkanaal 
Bekijk het Boekenweekkanaal voor alles rondom de Boekenweek. Hier vind je meer informatie over het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay, sneak previews van de thematitels van deze Boekenweek, en je kunt meedoen aan de Leesclub rondom Leon & Juliette en aan de Boekenweek Challenge.       

De Boekenweek Challenge
Ter gelegenheid van de Boekenweek organiseren we voor iedereen die kennis wil maken met de Hebban Reading Challenge een speciale instapchallenge. Maar ook als je al meedoet aan de reguliere Challenge kun je natuurlijk deelnemen!

In de Boekenweek Challenge lezen we dit jaar vier boeken (extra) op basis van de thema's van de Boekenweek. Elke maand selecteren we 5 titels die passen binnen een jaarthema van een Boekenweek uit het verleden. In totaal tippen we van Boekenweek tot Boekenweek 60 titels. Laat je inspireren door de maandelijkse tips en lees mee!

Ga direct naar de Boekenweek Challenge.

Tijdens de Boekenweek krijg je bij besteding van 15 euro aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau bij deelnemende boekhandels. Voor welk boek ga jij deze week naar de winkel? Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1861 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenweek dagoverzicht: dag 1

Gerelateerd