Geweldige gedichtenbundel!
Als je kunt dansen in de regen is een gedichtenbundel uitgebracht door Bij Mar het pseudoniem van Marianne van Batenburg-Visser. Ze weet met heel weinig woorden een gedicht aan papier toe te vertrouwen. Hoe zou mijn eerste kennismaking zijn met haar gedichten?
Naast dat ik graag boeken lees, lees of ervaar ik graag ook op zijn tijd eens een gedichtenbundel. Ik ben groot fan van gedichten die ritmisch zijn en het liefst rijmend. Hier kan ik mij echt in verliezen en vaak hoopvol van genieten. Toen ik de gedichtenbundel ontving, viel mij gelijk de eenvoud in hardcoverversie op. De kleur is neutraal, net als de titel. Dit maakte mij gelijk al nieuwsgierig. Zou de inhoud dan net zo rustig zijn of zou dat juist uitbundiger zijn? Eenmaal een eerste gedicht gelezen en ervaren te hebben, wilde ik alleen maar meer! Bij Mar heeft namelijk vaak heel weinig woorden te vertellen, maar de kracht die het uitstraalt, is des te sterker. Wow!, dacht ik meerdere malen en wat grappig om precies in het midden met een ander lettertype een gedicht te plaatsen. Dit geeft deze gedichtenbundel net dat extra. Waar ik normaal een gedichtenbundel niet op volgorde lees, heb ik dit nu wel gedaan. Waarom? Ik weet het niet. Het was zo uitnodigend dat ik begon met ervaren en voelen en voor ik het wist was ik al een eindje op weg. Dit zegt veel over mijn ervaring met Als je kunt dansen in de regen.
Nadat ik de bundel gelezen had, heb ik hem enkele dagen apart gelegd en heb daarna nog een aantal gedichten opnieuw opgezocht. Deze wisten mij zo te raken dat ik benieuwd was of ik dit nu weer voelde, en dat was zeker het geval. Ik heb echt prachtige en hoopvolle momenten gehad tijdens mijn leeservaring en dat maakt dat ik erg enthousiast ben over deze gedichtenbundel.
Ik ben het helemaal met de auteur eens dat dit boekje een mooi cadeau kan zijn voor iemand die je dierbaar is. Het zou zomaar eens een cadeau worden met veel meer emotie dan het geven alleen al kan zijn. Ik kan Als je kunt dansen in de regen zeker aanraden. Hij is ook heel toegankelijk voor lezer die niet zo vaak lezen. Het is vooral heel kenmerkend door de eenvoud, en dat zegt al heel veel. Ik geef graag 5 volle sterren weg!