Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Fijne feelgoodnovelle (3.5)

A van Steeg 11 juni 2024
Lianne Reijntjes is een auteur die wel raad weet met feelgoodnovelles. Eerder las ik al van haar de DJ-serie en daarvan genoot ik. Dit keer neemt ze de lezer in Bestemming Barcelona mee naar Barcelona waar Melissa heel impulsief naar toe is gevlucht om haar break-up te vergeten. Maar is dit wel de juiste beslissing?

Wanneer Melissa zeer impulsief naar Barcelona vliegt waar ze een appartement heeft gehuurd voor een maand, kan ze niet weten dat ze daar al snel voor een grote verrassing komt te staan. Want helaas is het appartement helemaal niet leeg als blijkt dat de bewoner als snel voor haar neus staat. Wat een knappe man is dat zeg! Als hij aanbiedt dat ze mag blijven in de logeerkamer protesteert ze eerst, maar ze heeft eigenlijk geen keuze en blijft. Maar hoe kan ze die knappe man negeren als ze samen een maand samenwonen in zijn appartement? En waarom biedt hij haar werk aan om toch geld te hebben om daar te leven?

Bestemming Barcelona is een fijne feelgoodnovelle geworden. Reijntjes heeft een fijne, makkelijke vlotte schrijfstijl die de lezer snel door het korte verhaal heen leidt. Ze weet de lezer een aantal uurtjes te vermaken met een verhaal die voorspelbaar is, maar wel leesgenot oplevert. De perfecte balans voor een kort verhaal. De opzet van het verhaal vond ik alleen niet echt heel uniek vandaar dat ik 3.5 sterren geef aan Bestemming Barcelona. Op naar het volgende korte verhaal van Reijntjes zou ik zeggen want ze weet zich echt wel raadt met een novelle schrijven.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van A van Steeg

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?