De schaduw van macht
De schaduw van macht is het tweede deel uit de Verlost serie van Paul van Dijk. Eerder bracht hij De echo van macht uit. Waar ik deel 1 vlot las, maar wel hoopte dat deel 2 meer te bieden zou hebben, ging ik ook met veel enthousiasme aan De schaduw van macht beginnen. Werd mijn enthousiasme beloond?
In deel maakte we kennis met Harold die bleek te zijn opgegroeid in een andere gezin dan hij ooit had doorgehad. Zijn vader leidt de DFU en inmiddels heeft zijn goede vriend Josh ook een belangrijke geheel in de organisatie. Maar Harold wordt verder klaargestoomd om de top te leiden en ontdekt nu dat er veel mensen zijn betrokken bij de DFU en de meeste zijn dit ongewild. Als hij de kans krijgt om zich te ontdoen van deze organisatie, betekent dit ook wat voor de familiebanden. Ondertussen heeft de politie hem in het vizier en lijkt het web te sluiten om veel leden. Maar wie kan hij echt vertrouwen?
De schaduw van macht is een goed gekozen titel voor dit tweede deel. Ik begon met veel enthousiasme met het boek en was verrast dat er nog een derde deel in de serie in de pen zit van Paul van Dijk. Toch was ik iets minder enthousiast over dit tweede deel omdat ik helaas weinig tot geen nieuwe personages mocht ontmoeten en het verhaal een beetje om zijn as begint te draaien. Door de setting uit te breiden, lijkt de serie een nieuwe weg in te slaan, maar voor mij was het niet voldoende om de beoordeling te verhogen voor De schaduw van macht.
Ik hoop dat de auteur in het volgende deel en misschien wel verder, de personages gaat uitbreiden om het verhaal echt interessant te houden. Dan weet de doorgewinterde lezer niet welke kant het verhaal opgaat en de voorspelbaarheid uit de serie gaat. Ik moet zeggen dat de vlotte pen van de auteur veel goed maakt, maar voor mij blijft het dit keer bij een gemiddelde beoordeling van 3 sterren.